חוו"ד פסיכיאטרית

מעיניול

New member
מעוניינת בהמלצות למנתח טוב באזור המרכז

שלום לכם. זקוקה מאוד לעזרתכם.. אני בת 38 עם BMI 37.7
מאז ומתמיד עולה ויורדת כמו אקורדיאון. בשנתיים האחרונות עלייה משמעותית עם חוסר יכולת לסתום את הפה. לפני כמה ימים אזרתי אומץ והודאתי בפני עצמי שאני זקוקה לניתוח. רופאת המשפחה שלי המליצה גם היא והפנתה אותי למרפאה באיכילוב. שלחתי להם את הפקס וכרגע אני ממתינה. העניין הוא שמרגע שהחלטתי על ניתוח אני מרגישה שאני צריכה לעשות אותו כמה שיותר מהר ואני חוששת מפרוצידורה של קופת חולים כללית. לכן אני תוהה האם כדאי לי לעשות זאת בפרטי. מה אתם אומרים? מה הפרוצדורה? על מה אתם ממליצים? חשוב לי לציין שאני מבוטחת של כללית מושלם וכן יש לי ביטוח פרטי של הפניקס. תודה לכל העונים

מעיניול

New member
בוקר טוב ושבת שלום שאלה על בדיקת גסטרו

חברים יקרים, עזרתם לי מאוד בתשובותיכם! שאלה חשובה נוספת על בדיקת גסטרו: האם אני מחוייבת לעבור בדיקה שכזו לפני הניתוח? אני שואלת מאחר ובעוד עשרה ימים אני צריכה לעשות קולונסקופיה.אני מניחה שלרופאה לא יהיה אכפת לעשות "שניים במחיר אחד" אם אבקש זאת ממנה מבעוד מועד.

קוביd1

New member
שלום לך מעיניול

הBMI שלך גבולי לאישור הניתוח בדרך כלל צריך BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנת יתר
זה שיש לך ביטוח מושלם וביטוח פרטי מכסה אותך מבחינה כספית ואת יכולה לעשות את הניתוח בפרטי זמני ההמתנה בניתוח פרטי ממש קצרים לעומת בית חולים ציבורי וכדאי שתנצלי את הביטוח שלך בפניקס.
יאני מכיר את ד"ר סובחי מאיכילוב שעושה גם ניתוחים באופן פרטי ,מה שאני מציע תיגשי אליו באופן פרטי ,מגיע לך החזר מהפניקס פעמיים בשנה על יעוץ רפואי ותתייעצי איתו ,הוא גם יעזור לך בכל הבירוקרטיה עם חברת הפניקס ,מה שאני מציע לך לבדוק בפניקס אם אין לך הגבלה מסויימת בסוג הניתוחים הזה ,נוסף לז הקראתי פה בפורום שגם חברות הביטוח הפרטיות דורשות אישור ועדה לעשיית הניתוח
תיידעי אותנו בפורום בבקשה מה עשית את יכולה להתקשר למרפאת השמנת יתר באיכילוב ולבקש את מספר הטלפון של ד"ר סובחי במרפאה הפרטית שלו ,יש עוד רופאים שאופירה פירסמה בעבר ,היא תיכנס לפורום ותמסור לך את כל רשימת הרופאים ואיזה סוגי ניתוחים הם עושים

בהצלחה

קובי

קוביd1

New member
מעיניול

לא צריכים לעשות בדיקת גסטרו לפני הניתוח לא לוקחים סתם סיכון בלי שום צורך.
לפי מיטב ידיעתי לא עושים בדיקת גסטרוקופיה וקולונסקופיה באותו זמן

קובי

בדיקת גסטרוסקופיה יכולה להיות במקום

צילום ושט קיבה. אם עדיין לא עשית את הצילום תבררי עם הרופא שאכן את יכולה לעשות גסטרו במקום.
עושים את שתי הבדיקות יחד ללא בעייה (אני עברתי אותן ).

קוביd1

New member
גסטרו

צילום ושט קיבה הוא צילום רנטגן רגיל , עם שתיית בריום ,גסטרו זה בדיקה פולשנית עם כל הסיכונים ,שיש בזה ,שאין ברירה עושים את זה

שבוע טוב הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
שרשור קודם

מעיניול

New member
תודה על תגובתך, שאלה נוספת

האם אישור הקופה זו פרוצידורה חדשה? האם כל המשרוולים בשנים האחרונות עברו וועדה? האם יכולים לפסול אותי עם BMI גבולי למרות שאני מנותחת בפרטי?

קוביd1

New member
ניתוח בפרטי

כמו שאופירה כתבה לך הוועדה פרוצדורה חדשה אפילו שאת עשוה בפרטי ,חוץ מזה חברות הביטוח הפרטיות מקפידות על הBMI הם לא כל כך ששים לשלם ,אני גם נותחתי בפרטי דרך הפניקס אבל זה היה לפני מעל 12 שנה הBMI שלי היה 39 ולא אישרו לי ,אבל הרופא המנתח הוריד כמה סנטימטר מהגובה שלי וזה הסתדר ,בוועדה תלבשי בגדים עבים שתייה מרובה תעזור נקווה שתצליחי

קובי

מעיניול

New member
תודה על התגובות המהירות

חשבתי על ניתוח שרוול למרות שאני מניחה שמול רופא והמלצתו אוכל להיות יותר בטוחה.

אופירA

New member
מנהל
דווקא לא... כל רופא ימליץ לך על מה שהוא אוהב

ולא בהכרח על מה שטוב עבורך.
תוכלי להיות בטוחה יותר אם תקדישי זמן ותקראי הרבה חומר בפורומים ומאמרים על סוגי הניתוחים השונים, ותלמדי את הנושא טוב.
יש לנו שרשור בכותרות הפורום של שאלה האם עדיף טבעת או שרוול (כמובן שאף אחד לא עדיף, אלא כל אדם מתאים לו משהו אחר, ואין לנבא איזה ניתוח יתאים לאיזה אדם). ותקראי גם על מעקף קיבה, בקומונה של מעוקפי קיבה ותריסריון. למרות שלא נראה לי שב-BMI גבולי זה מתאים.

לגבי ביטוח בריאות פרטי - החובה לעבור וועדה נקבעה בנהלים חדשים של משרד הבריאות בינואר השנה.
החובה לקבל אישור מהקופה במקרה של הביטוחים המשלימים קיימת כבר שנים רבות. אם באמצעות הנהלה רפואית של המחוז ואם באמצעות וועדה. כל קופה משהו אחר.

ב-BMI גבולי פשוט תבואי לוועדה עם בגדים "כבדים" לשקילה, ואחרי שתשתי ליטר מים, וה-BMI יהפוך לתקין.

מנתחי שרוול שהומלצו פה לאחרונה:
ספוזניק בקפלן, קידר ושות' בבילינסון, מינץ בבי"ח השרון, שוורץ במאיר. (אלו בתי חולים ציבוריים)
סובחי (איכילוב), רזיאל, גוייטין (אסותא), המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה.
גוייטין מנתח במלב"י במסגרת פרטית. קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש).
בהדסה הר הצופים רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר.

מעיניול

New member
חוו"ד פסיכיאטרית

ערב טוב חברים חדשים שלי.. הייתי אצל ד"ר סובחי לשם התייעצות. הרופא חושב שאני מתאימה לניתוח שרוול ושלח אותי למספר בדיקות לא מבוטל. לשמחתי הרבה אמר שאם אעשה את כל הבדיקות הללו, לא אצטרך וועדה. נשלחתי לעשות אבחון פסיכיאטרי והאמת היא שאני לא מכירה רופאים בתחום הזה. מישהו יכול לעזור בעניין? יש לציין שאני חברת קופ"ח כללית ואין לי מושג כרגע האם אני זכאית להחזר תשלום על כך. בנוסף חייבת לציין שלא מתכוונת להמתין הרבה זמן לבדיקה זו. אם לא תהיה ברירה אפנה לשירות הפרטי. תודה!

אמחייה

New member
את עושה פרטי ?

כי אם יש לך מימון מהקופה, את ככל הנראה תצטרכי פסיכיאטר מהקופה.

הפסיכיאטר לא שואל מידי הרבה שאלות, נותן אישור וזהו.
ואם את מטופלת. כדאי שתקחי מכתב מהפסיכיאטר שלך.

קוביd1

New member
חוו"ד פסיכיאטרית

יש פסיכיאטר בקופה אני לא יודע כמה זמן ההמתנה ,באם יש לך משולם מגיע לך השתתפות פעמיים בשנה של יעוץ רפואי ,תנצלי את זה ותלכי לפרטי

קובי

מעיניול

New member
העניין הוא שאני לא מכירה מישהו שעושה דבר כזה

אין לי בעיה ללכת לפסיכיאטר ולשלם על כך 100 ש"ח לאחר החזר רק שאני לא מכירה מישהו. אולי יש איזו המלצה?

קוביd1

New member
אישור פסכיאטרי

100 שקל אחרי החזר אין כזאת חיה ,אני יודע שרופאים לוקחים 900-1200 שקל לביקור, ההחזר הוא בסביבות 600 שקל
תחפשי בגוגל רופאים פסיכיאטרים ,לא צריך משהו מומחה ברמות ,צריך משהו שיתן לך אישור אחרי שתספרי לו שניסית הרבה דיאטות בחיים ,שאת יודעת את משמעות הניתוח והחיים אחרי זה ,שיש לך תמיכה בבית ,וכולם י ירתמו לעזור לך האישור חשוב לא המומחיות

קובי

למעלה