חוו"ד שניה לפני גיבוס ואפשרות לניתוח בגיל 4.3

buganvilia

New member
חוו"ד שניה לפני גיבוס ואפשרות לניתוח בגיל 4.3

שלום לכולם,
אני חדשה כאן. ביתי נולדה עם קלאב ביט בשתי הרגליים בארה"ב וטופלה בשיטת פונטסי, אך כנראה לא בהקפדה הנדרשת... (הרופא התפלא שאנחנו עדיין מצליחים להנעיל לה את הנעליים בגיל 2.5 ואמר לנו שאפשר להפסיק...) כשהגענו לארץ לפני שנה התחלנו מעקב אצל ד"ר אברהם פנסקי שישר החזיר אותנו לנעליים ושלח אותנו לפיזיוטרפיה ולא היה מרוצה כ"כ מהמצב. מאז המצב קצת התדרדר וכעת הוא רוצה לגבס את שתי הרגליים לכמה שבועות/חודשים וכנראה אח"כ היא תצטרך ניתוח להזזת הגידים...
התרשמנו מאוד לטובה מהמקצועיות שלו, אך החלטנו שלפני שאנחנו מכניסים אותה לכזה סיוט (כרגע בת 4 ושלושה חודשים ומאוד פעילה...) כדאי שנשמע עוד חוו"ד.
אנחנו מאזור ירושלים ומבוטחים בכללית, אך אם יש המלצות טובות על רופאים מהמרכז או הצפון נשמח לשמוע!
גם אם מישהו עבר את התהליך הזה בגיל כזה נשמח לשמוע איך הסתדרו.
המון תודות,
ע

טובה53

New member
ד"ר פנסקי ידוע כרופא שפחות מכולם ממהר לנתח.

שוטטי בפורום ומצאי עוד רופאים. (אנחנו עם ד"ר פנסקי.) בהצלחה.

פרלמנים

New member
כאמור

דר' פנסקי ידוע כאחד הרופאים השמרנים ביותר בתחום, ואינו ממהר כלל להגיע לחדר הניתוח.
יחד עם זאת, מקובל מאוד לקבל חוות דעת נוספת לפני ניתוח. הייתי ממליצה להסתכל ברשימה המצורפת. יש גם בירושלים רופאים טובים, וגם במרכז.
תמשיכי לעדכן
ג'סיקה

buganvilia

New member
חוו"ד שניה

תודה טובה וג'סיקה.
הגענו לד"ר פנסקי לפני כשנה בזכות הפורום הזה ואכן התרשמנו מאוד מהמקצועיות והיחס שלו. אבל בכל זאת, ההחלטה עכשיו לחזור לגבסים ובסבירות גבוהה לניתוח מאוד קשה לנו. לכן ננסה לשמוע חוו"ד שניה.
תודה רבה על הרשימה, היא מאוד עוזרת (אפשר להוסיף לד"ר פנסקי את מרפאת כללית בביג בית שמש טל' 029937233- שם אנחנו מטופלים).
אעדכן בהמשך
תודה רבה,
ע

buganvilia

New member
עדכון חוו"ד נוספות לגבי גיבוס וניתוח בגיל 4.4

אחרי שהלכנו לעוד שתי חוות דעת, אצל ד"ר וייגל (מרפאה בהרצליה, עובד בב"ח שניידר) ופרופ' שלמה וינטרוב (מרפאה בת"א ועובד באיכילוב) הבנו שאין מנוס, המצב לא טוב ויש צורך בגיבוס וניתוח - האמת שוייגל המליץ רק על ניתוח ווינטרופ הסביר שיש צורך בגיבוס כטיפול מקדים לניתוח שחייבים לעשות...
שניהם נראים מאוד מקצועיים והיחס שלהם ליעל היה מצוין.
לוויגל יש פחות ניסיון עם גיבוס בגיל כזה.
מאוד התרשמתי ממה שוינטרוב סיפר על היחידה באיכילוב והעובדה שיש צוות של שלושה רופאים שמתיעצים על כל ילד בכל שלב ושלב+ פיזיוטרפיסטית שמתמחה בקלב פוט שעובדת בצמוד למשפחות ולרופאים. אם היינו גרים במרכז היינו רוצים שיעלי תטופל באיכילוב, אבל גם הבנו שיש בעיה להיות מטופלים באיכילוב עם קופ"ח "כללית" (לא בררתי בדיוק מה הבעיה...).
מלכתחילה לא היתה לנו שום ביקורת רעה על ד"ר פנסקי, פשוט רצינו להבין את המצב ולשמוע עוד דעות על הטיפול הנחוץ. כבר בפעם הראשונה שהוא ראה אותה לפני שנה, הוא לא היה ממש מרוצה ממצב הרגליים שלה, אך לא קלטנו כמה זה מדרדר וההחלטה על הגיבוס היתה כהפתעה מאוד לא נעימה (למרות שיאמר לזכותו, הוא כל פגישה אמר שזאת אפשרות, אבל היה לנו נוח לחשוב שהסיכויים אפסיים...).
בקיצור- אנחנו ממשיכים עם פנסקי
ד"ר פנסקי אומר שרק אחרי הגיבוס נוכל לדעת אם יהיה צורך בניתוח. אז אנו מתחילים עם הגבס ביום חמישי הבא- 7/3 ומקווים לטוב...
אנחנו מנסים להתכונן, אך לא כ"כ יודעים למה לצפות- איך להתנהל ביום יום- עם כיסא גלגלים? איך הסתדרו בגן- צריך סייעת נוספת? איך מקלחים ועוד תהיות...
טניה- תודה, אשמח לקבל את מספר הטלפון שלך.
תודה על התמיכה,
ע

טאניוש

New member
עברנו את התהליך הזה בגיל 5 וחצי

הסיוט היה אך ורק שלי. ילד תיפקד מעולה והיה מבסוט מאד מיחס מיוחד שקיבל בגן בחודש של גבסים. היה לנו כבר תור לניתוח שבסוף בוטל. הילד כבר בן 8, אנחנו מגיעים רק לביקורות + "אפוס".
אני יכולה לשלוח לך את המספר שלי אם תרצי לדבר.
לדעתי כל רופא אחר ישלח אותכם לניתוח מיידי, בלי לתת הזדמנות לגיבוסים.
שיהיה בהצלחה!

למעלה