חוזה העסקה

Orh1989

New member
חוזה העסקה

שלום

התקבלתי לעבודה לפני כחודש כאשר תחילת העסקה היא באוקטובר.
נשלח לי באימייל חוזה העסקה.
מכיון שאין לי מדפסת צמודה ואפשרות להדפיס ולחתום, ביקשה מנהלת משאבי אנוש ש"בנתיים תגיב שהחוזה בסדר ומקובל עליך עד שתשיג מדפסת , תדפיס תחתום ותשלח חזרה".
אז הגבתי שהחוזה סבבה ומקובל עליי, אבל טרם חתמתי והדפסתי.

הבעיה היא שמצאתי עבודה טובה יותר,
האם אני מחויב לעבודה הקודמת? כמו שכתבתי לא החזרתי להם את החוזה חתום
אלא רק באימייל "אישור זמני" עד שאחתום

תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תקף כי אישרת בעל פה

אם היית מגיע לעבודה ביום שרשום בחוזה ובכניסתך היו אומרים לך: "לך הביתה, לא חתמת אז אין חוזה" - היה מקובל עלייך?
אבל
למה שלא תתקשר, תספר להם ותסכם איתם על שיפור תנאים או היפרדות כידידים - הרי בסך הכל די קשה לאלץ אדם לעבוד בניגוד לרצונו.

Orh1989

New member
תגובה לברזילי

תודה על התגובה
אני מעדיף להיפרד כידידים כי מה שהשגתי לא ניתן להשוותו למשרה הנ"ל
(משרד ממשלתי, תפקיד אחר ואיכותי יותר למקצועי שלי וכו').
אני רוצה להימנע ממצב שאני אומר להם מצאתי עבודה טובה יותר (בכל מקרה מדובר גם רק במשרת סטודנט) ואני לא רוצה לסגור דלתות לעתיד .
אני חושב ששקר לבן אולי יעזור לי, לומר שמסיבות אישיות\משפחתיות אינני יכול להתחיל לעבוד , השאלה שלי היתה אם יכולים "לקנוס" אותי או משהו כזה
כי לאלץ אותי לעבוד שם אני מבין שלא ניתן

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איני יודע במה מדובר

איני רואה סיכון של קנס
יש הרבה זמן עד תחילת העבודה המיועדת.
ומה יעשו? יגישו נגדך תביעה משפטית? אתה חושב ששוה להם להתעסק בזה?

שקר לבן זה טוב

אין סיכוי שהם יתבעו אותך על הפרת חוזה. חוקית אתה יכול להתפטר בהתראה של יום אחרי היום הראשון אז הם יעריכו את זה שאתה מודיע להם מראש

אמירמל

New member
חוזה לא חייב להיות חתום ובכתב

בדרך כלל חוזה (ובכלל זה חוזה עבודה) יכול להיות גם בעל פה.
כאן יש הסכמה שלך לפחות בעל פה (ועד כמה שאני מבין גם בכתב - באימייל) להסכם, ולכן הוא תקף.
לגבי מה זה אומר בפועל על יכולת ההשתחררות שלך מהעבודה אי אפשר להתייחס בלי להבין איזו עבודה ומה בדיוק נאמר בחוזה. בעיקרון, גם כשהתחלת לעבוד אתה יכול לסיים את עבודתך במקום העבודה בהודעה מוקדמת של חודש (ובשנת העבודה הראשונה - גם פחות), כך שלכאורה אם תודיע להם כעת שאינך מתכוון לעבוד זה יעמוד בדרישות הדין, ולא תחוייב בפיצויים.

למעלה