חוזה וחשבונות של דירה

soniCBoom2

New member
חוזה וחשבונות של דירה

שלום רב,
בפברואר נכנסתי לגור עם בת הזוג שלי בדירה, וכעבור 3-4 ימים נפרדנו ויצאתי משם מבלי שביטלנו את החוזה או הכנסנו שותף אחר. גרתי אצל הוריי 4 חודשים, לאחר מכן חזרתי לשם ל4 חודשים בהם ניסינו לחיות כשותפים, עד שהבנתי שזה בלתי אפשרי ושוב חזרתי להוריי.
במשך כל הזמן הזה שלמתי את חלקי בשכ"ד ובארנונה (ואני עדיין ממשיך לשלם עד סוף החוזה), וב4 החודשים שגרתי שם השתתפתי בתשלום חשבונות גז מים וחשמל.
כעת היא הודיעה לי שהיא דורשת שאשתתף גם בתשלומי חשבונות גז, מים וחשמל על חודשים בהם לא גרתי בדירה.
כמובן שהחשבונות האלה רשומים גם על שמי, אך כאמור לא השתתפתי בכלל בצריכה של הדברים האלו. האם היא אכן יכולה לנצל את המצב ולדרוש ממני לשלם גם את זה?

תודה..

לדעתי אתה צריך לשאת רק בתשלומים שאינם תלויי

צריכה.

כלומר - חשבון מים, למשל, הוא תלוי שימוש לחלוטין. ולכן - אם לא השתמשת, אין סיבה שתשלם. מצד שני, בוא ניקח חשמל - בן אדם אחד או שניים, משתמשים באותו חשמל למזגן או למקרר, ולכן ניתן לטעון שהייתה ציפייה שהתשלומים האלו יתחלקו בין שניכם. מצד שלישי, לא כל החשמל מתחלק בין שניים, וחלק ממנו הוא רק תלוי שימוש (למשל דוד חשמל או קומקום חשמלי או אור). מצד רביעי, נראה לי שבימ״ש לא ייכנס לרזולוציות כאלה, וסיכוי סביר שאם זה יגיע להידיינות, לא תחויב בחשבונות.

מעניין אם זנ הוכרע פעם בפסיקה... אנסה לבדוק בהמשך השבוע.

מודה שזו שאלה יפה.

soniCBoom2

New member
זה אולי נשמע מגוחך

אבל זה לא העניין של הכמה מאות שקלים...זה יותר העניין של באיזו קלות אפשר לסחוט כספים מבנאדם כי שמו נמצא על חוזה. אם אכן תמצא פסיקה בנושא אשמח לשמוע...המון תודה לך

למעלה