חוזה ורסאי

gilad44

New member
חוזה ורסאי

מי חתם מה נאמר בו והאם הוא מתבסס על 14 הנקודות של וילסן וכרגיל תודה מראש גלעד
 

ישראל22

New member
חוזה ורסאי...

בחוזה ורסאי הוטלו גזרות על גרמני ואוסטרו-הונגריה. הוא נחתם על ידי וילסון, קלמנסו ולויד ג´ורג´. בחוזה זה מגבילים את גרמניה שתפנה את כל מושבותיה באפריקה, גרמניה נחצתה לשנים כדי לתת לפולין גישה לים, לצבא הגרמני אסור לעלות על יותר מ100,000 חיליים שתפקידם הוא רק שמירה על ענייני פנים, הקימו אזור מפורז מנהר הריין עד גבול צרפת(40 ק"מ), גרמניה ויתרה על אלזס-לורן שהוחזר לצרפת, אסור היה לגרמניה להחזיק צוללות צי אויר ועליה לצמצם את הצי הימי שלה וכמובן גם על גרמניה לשלם פיצויים של כ5 מיליארד דולר ויותר למדינות עד 1929 משום שראו בה אחראית למלחמה. כמובן שלפי ראות עיני הגרמנים חוזה ורסאי הוא חוזה כפייה והשפלה והוא מנוגד ל14 הנקודות של וילסון.
 
את כל זה חייבים לדעת?!

לא מספיק רק לכתוב משהו כללי כמו: "חוזה ורסאי כלל סעיפים שמטרתם הגבלה ו´ענישה´ של גרמניה בתחום הצבאי, הכלכלי והטריטוריאלי- כגון הגבלות בנוגע למספר כלי מלחמה, חיילים, החזרת שטחי אלחס לוריין לצרפת ותשלומי פיצויים". צריך לזכור את כל ה-100,000 חיילים ו-5 מיליארד דולר ומס´ הקילומטרים ובדיוק מאיפה לאיפה האיזור המפורז מתפרס?
 

סנטה

New member
אתה גם צריך לדעת את כל עיקרי החוזה

עיקרי חוזה ורסאי ב-28 ביוני 1919 נקראו נציגי גרמניה לחתום על חוזה השלום בוורסאי. קלמנסו ראש ממשלת צרפת מסר לנציגי גרמניה את תנאי השלום בשמן של מדינות ההסכמה. הגרמנים סערו וטענו שסעיפי החוזה אינם הולמים את מסמך "14 הנקודות". הם חתמו מאונס ובחוסר רצון תחת איומן הברור של מדינות ההסכמה. 1.התנאים הטריטוריאליים - גרמניה איבדה 13% משטחה לטובת פולין, שקיבלה מוצא לים הבלטי. כך נוצר הפרוזדור הפולני המפריד בין פרוסיה המזרחית לשאר גרמניה. העיר דנציג בקצה הפרוזדור הפכה לעיר חופשית. חבל הסהר ניתן לפיקוח בינלאומי במשך 15 שנה, בתום התקופה יערך משאל אם למסור אותו לידי צרפת או גרמניה. גרמניה איבדה את מושבותיה מעבר לים. האזור המפורז השתרע מהגדה הימנית של הריין עד לגבול צרפת. השטח משמאל לריין ניתן לשליטת מדינות ההסכמה. 2.התנאים הצבאיים - הצבא הגרמני צומצם למאה אלף חייליים. נאסר על גרמניה להחזיק בנשק כבד. פורק המטה הכללי, הצבא הגרמני לא יחזיק חיל אוויר, צי הצוללות של גרמניה יפורק ומספר אוניות המלחמה לא יעלה על שש, וכך גם מספר המשחתות. גרמניה התחייבה לא לבנות ביצורים בגדה הימנית של הריין. מהגדה השמאלית ועד לגבול צרפת נותר השטח בבעלות גרמניה אך בשליטת כוחות ההסכמה. 3.אשמת גרמניה בפרוץ המלחמה ותשלום פיצויים – בסעיף זה גרמניה מכירה באחריותה למלחמה, ולכן תשלם פיצויים בגין נזקי המלחמה למדינות המנצחות. הוחלט שהתשלום הראשון יהיה 5 מיליארד דולר ונתח גדול של הפחם הגרמני יינתן לצרפת כפיצוי על הנזק שנגרם לה. בעניין זה התעוררו מחלוקות בין אנגליה לצרפת. צרפת רצתה סכום פיצויים גבוה בחומרי גלם או כסף אך אנגליה התנגדה לדלל את גרמניה מחומרי הגלם כי זה יפגע באנגליה עצמה. סעיף זה הרגיז יותר מכל את הממשלה הגרמנית משתי סיבות: א.פגיעה בכבוד העם הגרמני שסרב להודות באשמת התוקפנות. ב.הסכמה לסעיף זה פירושה הודאה בדבר אחריותה המשפטית והמוסרית של גרמניה לשלם פיצויים למדינות ההסכמה. 4.נאסר על גרמניה לפתח תעשייה כבדה המיועדת לפיתוח נשק ולייצורו. 5.גרמניה מכירה בעצמאותה של אוסטריה ולא תנקוט בשום צעד שיש בו משום פגיעה בעצמאותה. סעיף זה נועד למנוע איחוד אפשרי בעתיד בין שתי המדינות, כלומר למנוע הקמתו של הרייך הגרמני מחדש. 6.הוחלט להקים את "חבר הלאומים" כמוסד הבינלאומי שמטרתו לשמור על השלום בעולם שלאחר מלחמת העולם הראשונה.
 
למעלה