חוזה טיפולי

Talia E

New member
חוזה טיפולי

אשמח לשמוע האם הנכם עורכים חוזה טיפולי כלשהו, לפני תחילת טיפול במטפל חדש, וכמו כן מה מרכיביו. מעט רקע נוסף לשאלתי: אני עודני בתהליך לימוד (כאילו שאי פעם אסיים אותו...
). אני לומדת שיאצו (באמצע שנה שניה) ולמדתי ארומתרפיה וצמחי מרפא, הילינג והנני גם מדריכה לפיתוח עצמי (אני יכולה להדריך אנשים במגוון נושאים: משמעת עצמית, עבודה עם מחשבותנו, מדיטציה, שימוש בדמיון, הרפיה גופנית ועוד...) עד היום, לא נתתי סדרת טיפולים מסודרת (אלא רק "התאמנתי" בשיאצו על ידידיי) משתי סיבות: 1. חוסר זמן 2. תחושה שאני לא בשלה לכך מספיק, ושיש אנשים שיוכלו להועיל למטופליי הפוטנציאליים יותר. עם זאת, אני יודעת שאני כבר בהחלט מסוגלת לעזור לאנשים, ואני אף מתחילה לחוש את זאת באופן מוחשי יותר. כלומר, אני מתקרבת למצב שבו ארגיש בשלה לכך לחלוטין. מכר שלי, שאותו אני פוגשת גם בארועים חברתיים, בקש ממני לטפל בו (סובל מכאבים בגו אמצעי) טיפול שלם, שעבורו גם ישלם לי סכום כסף לא גדול. כביכול מועיל לשני הצדדים: הוא ירויח טיפול במחיר נמוך, ואני "אכנס לעניינים". אמרתי שאני מוכנה לנסות... ולאחר מכן חשבתי על ההשלכות של העובדה שאני מכירה אותו בחוגים חברתיים (והוא אף בקר בביתי, יחד עם אנשים נוספים). הגעתי עם למסקנה שכדאי מאד שנעשה איזשהו חוזה טיפולי שיכלול לפחות את הפריטים הבאים: 1. הטיפול מנותק מארועים חברתיים ולא יבוא ישירות אחרי או לפני מפגש חברתי (כלומר - אין מצב שהוא יישאר בצורה ידידותית אחרי טיפול או שיתרחש ערבוב בין הדברים). 2. זמן מוגדר לטיפול 3. הבהרה חד משמעית כי כל מה שיאמר לי לא יעבור הלאה לאיש ממכרינו יש לי גם צורך להבהיר משהו בנושא של "אי-שיפוט" (כלומר שאני לא אשפוט אותו על שום דבר שיאמר) אבל אני לא יודעת להבהיר את זה במילים אפילו לעצמי, שלא לומר למישהו אחר. אני אשמח להצעות/הארות, גם כאלה שקשורות לחוזים הטיפוליים שאתם עורכים, בלי קשר למצב מיוחד זה. תודה מראש

Talia E

New member
הקפצה../images/Emo105.gif

אם יתאפשר לענות עד לשעה 17:50 זה יעזור לי מאד (אני אשמח לתגובותיכם בכל מקרה - זה יעזור לפחות לפעמים הבאות).

חוזה טיפולי,

טליה יקרה, אני חושבת שכל סטודנט רגע לפני תחילת עבודתו האמיתית מגבש דרך משל עצמו ויש דרכים רבות לערוך חוזה טיפולי שכזה.. הראשון והנפוץ ביותר ( לדעתי) הוא להכין שאלון תשאול הנשען על דרך איבחונך ומכיל את כל השאלות שיכולות לעזור לך להכיר ולאבחן את המטופל שלך . בסוף השאלון את יכולה להוסיף משפטים כמו " אני ( שם המטופל) יודע כי טליה אינה רופאה קונוונציונלית אלא מטפלת במשלימה בתחום ( הוספת התחום הרלוונטי)". או משפט כמו סודיות מובטחת - בראש הדף או בסופו . אפשרות נוספת היא לעשות את אותו הדבר בע"פ ( היינו תשאול ותאום ציפיות, ולהחתים את המטופל על טופס בו ישנם רק "כללים" היינו זמן טיפול , הידיעה שאינך רופאה , והשמירה על סודיות כאשר את חתומה על הטופס ויש מקום שלו לחתום על טופס כזה. זה בערך הכיוון הכללי , ובנימה קצת יותר אישית, בתחילת דרכי טיפלתי כמעט רק בחברים ומשפחה גם אני רציתי לשים גבולות ברורים וגיליתי שזה היה בשבילי ובשביל מטופלי בלתי אפשרי , הם רצו לדבר ולשוחח גם לא במסגרת טיפולית ורצו "להשוויץ" בארועים חברתיים (כמות המחטים אופי התגובה וכד´), גיליתי שקשה לי מאוד להפריד גם בקליניקה ביחס החברי שיש עם מטופלים שכאלה אבל עם זאת הצלחתי להעביר להם שחסיון רפואי זה דבר חשוב לי מאוד ולכן היוזמה , הנושא וכיוון השיחה הן בקליניקה והן בארועים חברתיים משותפים נקבעת עפ,י רצונו של המטופל . אני בחיים לא אשאל אותו איך הוא מרגיש ולא אם היתה תגובה - אלא אם כן הוא יפנה אלי . כמובן שלא אספר לחבר´ה שהוא ממטופלי ובטח ובטח לא מה הבעיה ( ותאמיני לי שיש כאלה שמנסים לברר..). ולאט לאט , כמו הנסיון הטיפולי מגיע הנסיון "הניהולי"... אשמח לשמוע דעות של מטפלים ומטופלים אחרים.. ובהצלחה, יעל

למעלה