חוזה סטנדרטי

rdhkvmvk

New member
חוזה סטנדרטי

היי,
אני הולך בקרוב להשכיר דירה בפעם הראשונה ויש כמה דברים שאני לא מבין ב2 תחומים שחשובים לי:
1. מבחינת כניסה לדירה - מה נהוג בחוזה בדר"כ? אני רוצה סעיף ברור שכניסה של בעל הדירה או איש תיקונים וכ'ו תהיה בלבד כש:
א. אני בדירה - אף אחד לא יכול להיכנס כשאני לא שם, רק כשאני בדירה ואני כמובן פותח להם את הדלת.
ב. בתיאום מראש איתי.
ג. בזמן שאני יכול - ז"א אם באותו יום אני בחוץ אז אני אומר שאני לא יכול וקובעים מועד אחר.
לגיטימי? זה מאוד חשוב לי, פשוט אני זוכר שלפני כמה שנים אחותי גילתה שבעל הדירה שלה היה נכנס לפעמים לדירה בלי להגיד לה אפילו וחיטט. אני רוצה שיהיה ברור הנושא (מתכוון גם לשים מצלמה לכיוון הדלת.)
2. קראתי באינטרנט על הביטחונות אבל דבר אחד לא הבנתי - מה נהוג בדר"כ? למה לכוון? אם זה משנה אז מדובר על דירה בבאר שבע, 2-3 חדרים שכר דירה 2000-2500.
תודה מראש

סעיפים 1 א-ג לגיטימי מאד

2. בדר"כ מדובר על בין שלושה חודשים לחצי שנה דמי שכירות בתור ערבון

קלייטון.ש

Well-known member
בחוזה מקובל כתוב שהשוכר צריך לאפשר למשכיר להיכנס בתיאום מראש

מאחר ונדרש תיאום מראש הפירוט שלך מיותר. אתה תתאם זמן שבו אתה בדירה ומתאים לך שייכנסו. למשכיר או למי מטעמו אסור להיכנס לדירה בלא רשותך והדבר ברור לכל בר דעת. בכל אופן אני בעד התקנת מצלמות ומערכת אזעקה אם אתה חושש.
בטחונות נעים בין שיק ביטחון שהוא שיק רגיל שלך (כמובן מסומן למוטב בלבד ועם סכום), ועד ערבות בנקאית בגובה שלושה חודשי שכירות (אסור יותר) וגם ערבים. ערבות בנקאית אם תידרש תחייב אותך להחזיק את סכום הערבות, כלומר 7500 ש"ח, ביתרה בבנק, ולא תוכל להשתמש בהם. וגם יש עמלה. הדבר פתוח למשא ומתן ולך כשוכר עדיף לתת כמה שפחות ערבויות. לתת רק שיק ביטחון.

למעלה