חוזה עבודה-למה לשים לב

הילית111

New member
חוזה עבודה-למה לשים לב

הי לכולם ערב טוב התקבלתי לעבודה חדשה תפקיד אדמיניסטרטיבי בכיר למדי. אני אמורה לקבל מהמקום את חוזה עבודה. איך בודקים חוזה עבודה? למה צריך לשים לב ? .קודם כל החוזה הוא באנגלית. האנגלית שלי טובה אבל יותר נוח לי בעברית. האם אני יכולה לדרוש את החוזה בעברית לצורך הבדיקה שלו ? איך אני אבקש את זה , האם ירימו גבה אם אבקש דבר כזה? האם אמור להיות להם גם נוסח חוזה בעברית, בכל זאת אנו בארץ.. זו חברה רב לאומית אז הכל באנגלית שם... הייתי קצת מופתעת שאמרו לי שחוזה העבודה באנגלית. מה אפשר לעשות? מה אני אמסור לתרגום ?... בנוסף אשמח לקבל טיפים לאלו דברים צריך לשים לב שבודקים חוזה עבודה מעבר לשכר שברור לי מה הוא ומה סיכמנו . אני אבהיר למה אני מתכוונת למשל במקום עבודתי הקודם עבדתי לפי שעות ולא גלובלי וברור לי שגלובלי יותר טוב מהרבה סיבות אז זה ברור לי שאני רוצה שיהיה רשום בחוזה. בעבר לא ידעתי ו"אכלתי אותה" כי למשל על מחלת ילד מי ששכרו גלובלי מקבל מלא ואני לא קיבלתי ויש עוד נקודות שאלתי לאיזה נקודות כדאי לשים לב ולהתעקש עליהן בחתימת חוזה עבודה? קרן השתלמות וכו ? איפה עלולות להיות פרצות? בכלל עם מי כדאי לבדוק חוזה עבודה ? עם עו"ד ? עם גורם אחר? אשמח לעצות וטיפים כי אני די חסרת ניסיון ואני יודעת שברגע שחותמים על חוזה עבודה קשה לשנות תנאים ... ולכן אני מאוד זהירה כי זה עבודה לטווח רחוק אני מקווה ומאמינה. והרי אני לא יכולה לבקש מאחד העובדים במקום המקבילים את החוזה שלו כדי להשוות...................... תודה מראש לכל העוזרים והמיעצים

הגר שקד

New member
חוזי עבודה

שלום הילית, ברכות על העבודה החדשה! כשמדובר בחוזה עבודה יש להבחין בין מספר גורמים: 1. תנאי העסקה וזכויות עובדים. החוק מגדיר היטב את התנאים והזכויות, אך רבים מהמעסיקים מתעלמים מסעיפים בחוק. 2. תנאים נלווים כגון קופת גמל, קרן השתלמות וכו'. 3. הגדרות: הגדרת תפקיד, הגדרת השכר, הגדרת שעות עבודה (משרה מלאה/חלקית, תשלום גלובלי/לפי שעות...), פירוט לגבי תוספות שכר ושעות נוספות. מוזר בעיני שהחוזה באנגלית. מציעה לך קודם כל לשבת עם אדם שאנגלית היא שפת אימו שיעזור לתרגם גם את השורות הקטנות. סמני בחוזה כל סעיף שאינו נראה לך. אם ישנם סעיפים שאינך מבינה את משמעותם, רצוי לפנות ליעוץ של מומחה (תוכלי לעשות זאת גם ע"י שאלות בפורומים של דיני וחוזי עבודה). חתמי רק לאחר שהחוזה נהיר לך ומקובל עליך. מניסיוני, קשה מאוד לשנות חוזה בדיעבד. הרבה הצלחה, הגר

למעלה