חוזה שותפות - לעו"ד דורון זיסו חברי הפורום

חוזה שותפות - לעו"ד דורון זיסו חברי הפורום

שלום רב,

מחפש חוזר שותפות לעסק אינטרנטי.
משהו סטנדרטי שהוסיף במילותי עוד מספר סעיפים.
ואוכל להחתים את שותפי להעסק האינטרנטי שלי.

מדובר על עסק של הוזלת עלויות תקשורת.
יש לי גם אתר אינטרנט eladpc.tk

תודה מראש,
אלעד

"חוזה סטנדטי"

מה שאכתוב כאן נכתב כבר פעמים לא מעטות בפורום:
חוזה הוא מפגש של רצונות בין הצדדים. קיימים בשוק דוגמאות של חוזים שונים וגם אם תגלוש במנועי חיפוש יש להניח שתמצא גם תדפיסים של חוזים מוגמרים. לא בטוח שמה שמתאים למישהו אחר מתאים לך, ומה שאתה מוצא באינטרנט בחינם הוא כמובן ללא שום אחריות ואי אפשר לדעת אם נותן לך הגנה הולמת או לא.
אם אתה מתייחס ברצינות לעסק שלך, תדאג שתהיה לך חבילת חוזים ערוכים באופן מקצועי ותפנה לעו"ד.
ברוב המקרים, מה שאתה "חוסך" (בזה שאתה לא הולך להתיעץ עם עו"ד ולא נותן לו להכין לך חוזה מקצועי שיגן עליך), תשלם אחר כך פי כמה כשתצטרך להעסיק עו"ד שייצג אותך בבתי משפט. רק לשם המחשה, אציין כי אני מייצג כרגע אשת מקצוע שערכה עם מזמינים חוזה חובבני על עמוד אחד. היא סיפקה את העבודה והלקוחות נשארו חייבים לה מעל 30,000 ש"ח. בהתחלה התחמקו מתשלום בכל מיני טענות, אחר כך פשוט התעלמו מדרישות התשלום ולאחר שהוגשה נגדם תביעה לבית המשפט, הם הגישו הגנה וגם הגישו תביעה שכנגד, ולא רק שהם מסרבים לשלם אלא שטוענים לכל מיני הפרות הסכם ולרשלנות מצד אשת המקצוע. התיק נמשך הרבה זמן בבית המשפט וגם עולה לה הרבה מאד כסף שהיא בחיים לא תקבל בחזרה מאף אחד. וזו רק תביעה אחת על עיסקה אחת.
אבל כמובן, ניהול עסק זה בין היתר ניהול סיכונים וחזקה על כל אחד שהוא יודע מה הוא עושה ומבין מה הוא מקבל על עצמו ואם הוא רוצה ללכת על קו יותר בטוח או על קו יותר הרפתקני.

בהמשך לדורון

שכל מילותיו לעיל זהב, קח בחשבון גם שאף עו"ד שמבקש לבצע עבודה לא רשלנית (שלא לדבר על מקצוען) לא יתן לך "חוזה סטנדרטי" כיוון שזה פתח לתביעת רשלנות גדולה.
אם אתה מבקש לקבל פתרון משפטי מעו"ד, חשוב שתסביר לו את המצב העובדתי במלואו, ותתפרו יחד הסכם שיתאים לצרכיך. כל צורה אחרת של עבודה הינה תביעת רשלנות בדרך.
אני, כמו דורון, מטפםל בחלקים גדולים מזמני בתקלות שנוצרו ביחסים בין צדדים שלא כתבו את ההסכם ביניהם כמו שצריך לא לא כתבו הסכם בכלל, והעלויות גבוהות בהרבה (סתם לדוגמא - עלות הכנת הסכם היא כמה אלפי ש"ח. עלות ניהול ליט7יגציה היא כמה עשרות אלפי ש"ח. DO THE MATH...)

ומה לגבי הסכם שנחתם בין הצדדים ללא עו"ד

הרי שזה אמור גם להספיק אם יהיה משפט,
לא כך ?
אולי אפילו הוא יחשב יותר כי הצדדים ניסחו אותו בעצם ואם הנושא הנידון במשפט נכלל בהסכם בין הצדדים, הרי שיש לפעול לפי מה שסוכם בהסכם,
לא ?
גם אם הוא לא נחתם ונכתב ע"י עורך דין..
אני צודק ?
?

אני חושש שלא הבנת את השאלה של יורם

הכוונה שלו היא שללא קבלת שירות מעורך דין, קרוב לוודאי שלא תהיה מסוגל להכין לעצמך את ההגנה הטובה ביותר. ניסיון החיים של יורם, שלי ושל אלפי אחרים מלמד שאדם שאין לו ידע משפטי וניסיון, לא מסוגל לספק לעצמו את ההגנה המיטבית האפשרית ועל כן, אם הוא רוצה להגן על עצמו כראוי, טוב יעשה אם ישכור שירותיו של עו"ד.
רוב האנשים לא מעניקים לעצמם טיפול רפואי או טיפול שיניים, לא מבצעים לבד טיפולים ברכבם, לא מכינים בעצמם את הדו"ח השנתי למס הכנסה, לא מתכננים לבד את ביתם ובטח לא בונים אותו בעצמם. הם פונים לאנשים המקצועה הרלוונטיים לכל תחום, רופאים, רופאי שיניים, מכונאים, אדריכלים, קבלני בניין וכד' ושוכרים את שירותיהם.
אין כמובן שום חוק שאוסר עליך לנסח לבד חוזה, השאלה למה אדם חסר השכלה משפטית וחסר ניסיון חושב שהוא מסוגל לעשות מה שבעל מקצוע שלמד שנים, עשה התמחות, עמד במבחנים קשים ולאחר מכן רכש ניסיון מקצועי במהלך שנים. זו חידה עדיין לא קיבלתי עליה תשובה.

למעלה