חוזה שכירות

חוזה שכירות

האם מקובל להכניס לחוזה שכירות סעיף שבעל הדירה יכול להוציא את השוכר מהדירה בתוך תקופת השכירות בהודעה מראש של תקופה מסויימת?
 
כן ולא

לרוב מדובר במקרה שהדירה מיועדת למכירה או לעבור תמ"א או משהו כזה, ואז מוסיפים סעיף שאומר שאפשר לתת מראש הודעה לשוכר להתפנות והשוכר יודע שהדירה מיועדת לשיפוץ. אבל לעשות חוזה שמאפשר למשכיר להעיף אותך בכל רגע, לא ממש הגיוני וגם עילה לתביעה. אם המשכיר לא בטוח שהוא רוצה להשכיר לך שלא ישיכר לך. או שיעשה חוזה לחצי שנה.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אפשר, מדובר באפשרות לביטול החוזה לפי סיום התקופה

לפי חוק שכירות הוגנת אם למשכיר יש זכות לבטל את החוזה, צריכה להיות זכות מקבילה גם לשוכר. כך שהשוכר יכול לצאת מהדירה לפני תום התקופה כמו שהמשכיר יכול לדרוש את פינוי הדירה.
בנוסף על המשכיר להודיע על סיום החוזה 90 יום מראש, והשוכר צריך להודיע 60 יום מראש.
 

ענברי35

New member
פינוי דיירים בהודעה

שאלה, קראתי עכשיו אני יכול לפנת דיירים בהתראה של 90 יום גם אם זה לא רשום בחוזה? שכרת לפני חודש וקצת ואני לא מרוצה מהדיירים, איך אני יכול להפנות אותם ללא פגיעה בהם?
 
מקובל מאוד, קלייטון לא השאיר הרבה להוסיף

והייתי ממליצה לכל משכיר לוודא שיש לו נקודת יציאה מקבילה בחוזה. לרוב יש דרישה במקרה של עזיבת שוכר שיביא שוכר מחליף במקומו, אבל כמו שקלייטון כתב, אם בעל הדירה מבקש להוסיף סעיף של פינוי השוכר בהתראה מראש, לגיטימי ומקובל לדרוש סעיף מקביל שהשוכר רשאי לעזוב בהתראה מראש. פרק הזמן המקובל כאמור הוא 60/90 יום, מה שמאפשר לשני הצדדים להיערך בהתאם מבחינת שוכר/דירה חלופית.
&nbsp
בניגוד למה שעוגי כתבה - זה לא מוגבל למקרים של מכירת הדירה או תמ"א, כל עוד הדבר מעוגן בחוזה ויש התראה מספקת, בעל הדירה יכול להפעיל את הסעיף הזה מכל סיבה שהיא.
 

orveaha

New member
אם העלית את נושא התמ"א/פינוי בינוי

איך שוכר יכול להגן על עצמו מתמ"א ולדאוג שבמצב כזה יוכל לעזוב מיידית ללא מחליף, שפחות ריאלי למצוא במצב כזה.
 
מקובל לעגן את זה בחוזה

מוסיפים סעיף שבמידה ויבוצע תמ"א בבניין, השוכר יקבל הודעה בנושא עם התראה מספקת. תמ"א לא סוגרים מהיום למחר, ככה שיש מספיק זמן להיערך בנושא מראש.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה