חוזרים לאכול כרגיל.

רן333

New member
חוזרים לאכול כרגיל.

כמו כל שנה בסביבות חודש יוני, התיאבון של 3 מהנקבות שלי (שכנראה שאף אחת מהן לא תטיל השנה) חוזר. התמונה המצורפת צולמה שלשום. הנקבה הרביעית, ממשיכה לצום מאז 7.9.04 (קצת יותר משנה ו-9 חודשים). בינתיים היא נראית מצויין, ואני מאמין שבקרוב היא תחזור למשטר ארוחות רגיל. הנקבה הזו היא השיאנית בתחום הצום אצלי. השיא הקודם שייך היה לאחד הזכרים, שצם במשך שנה, ואח"כ חזר לאכול כאילו לא קרה כלום.
 

רן333

New member
תודה.

החולדות שבתמונות הן זכרים בוגרים, אבל לא ענקיים. קשה לי להיות ספציפי יותר: לא שקלתי אותם.
 

OREAL1111

New member
טוב לשמוע..

אגב אצלי הזכר ממשיך לצום (שנה כבר מתחילה להיתקרב.) אך הנקבה התחילה לאכול(בלי עין הרע!) לאחר צום של קרוב ל-7 חודשים,אך פה הצום היה טיפה יותר נחמד כי הנקבה אכלה מידי פעם. ועם זה אפשר רציתי לבקש.. האם תוכל לצלם את הנקבה הרביעית,בתמונה כללית כדי לקבל קצת פרופרציות לגודלה? תודה בכל אופן..
 

רן333

New member
גם אצלי הזכרים בד"כ מתחילים לאכול

מאוחר יותר מהנקבות. דבר נוסף: גם אצלי- חלק מהנקבות אוכלות מדי פעם במהלך החורף, אבל זה בד"כ קורה בתדירות נמוכה מאוד. את הנקבה הרביעית אשתדל לצלם מאוחר יותר, ולשלוח תמונה.
 

itamarmal

New member
שאלה אליך רן.. בבקשה!

אתה מאכיל בחולדות חיות? כי אני רואה את המתכדרת חונקת אותה.. ואם כן? איך התגובה של החולדה כלפי הנחש? לא מסוכן ? אני שואל כי גם אני מאכיל בחולדות אבל מפחד לתת חי
 

oren666

New member
אני גם מאכיל חי, ולפי מה שאני רואה

זה אותו הדבר כמו עכבר רק לוקח יותר זמן עד שהחולדה מתה. אולי גם יש יותר התנגדות מצד החולדה אבל זה לא רציני. לנחש שלי הצליחו לברוח כמה עכברים אחרי התפיסה אבל לא חולדות.
 

רן333

New member
אני מאכיל בחולדות מתות בלבד.

האכלה בטרף חי היא רעיון לא טוב, לדעתי, ממספר סיבות שנדונו כאן בפורום לא פעם. המרכזיות מבין הסיבות האלה: 1. קשה מאוד לאחסן כמויות גדולות של חולדות חיות לאורך זמן. 2. טרף חי עלול לפצוע את הנחש (כדאי לזכור את התמונה הקשה **הזו**. הסברים אפשר לקרוא **פה**). 3. קראתי שהקפאת הטרף למשך תקופות ארוכות (מספר חודשים) מקטינה את הסיכוי להעברת טפילים לנחש (חלק משמעותי מהם לא שורד את הקפאה). פריטי הטרף (חולדות גדולות לפיתונים הבוגרים, עכברים וחולדות קטנות לצעירים) מוגש ממלקחיים ארוכים, אחרי הפשרה, ולרוב - אחרי חימום קל. בכל המקרים בהם נתקלתי עד היום עם הפיתונים שלי (6 בוגרים ו-22 צעירים) הטרף "נחנק" לפני שנאכל, גם כשהוגש מת (אני מאכיל בטרף חי רק את הצעירים בתקופה שמיד אחרי הבקיעה. אחרי מספר ארוחות חיות אני מתחיל להרגיל אותם לטרף מת).
 

itamarmal

New member
מודה לך מאוד רן.

האמת שאת כל המידע הזה כבר דנו פה מספר פעמים. רק שאלתי על צורת האכלה שלך... אני למשל מאכיל בחולדה מהוממת ממש קצת לפני המוות. וגם רק בהשגחה מלאה. לגבי העברת טפילים ע"י טרף חיי.. זה ממש סכנה ואני גם מודע לזה- אצל חבר.. הוא האכיל בואה צעירה בעכברים בוגרים מספר פעמים ואח"כ גם עבר לחולדות צעירות ויש לו מכה של טפילים גם אצל הנחש וגם בטרף שלו. בעיה!! תודה בכל אופן- רן !!
 

הקוסס

New member
רן...

הקישור לתמונה הראשונה שהבאת לא מדוייק מאחר ולא מדובר בטרף שפצע את הנחש תוך כדי החניקה ... פשוט מאוד עקב חוסר אחריות או חוסר ידע השאירו את הטרף עם הנחש לילה שלם וזה התוצאה
 

רן333

New member
אכן מדובר בטרף חי ששוחרר בכלוב,

אבל אני לא רואה מהו אי הדיוק שעליו אתה מדבר. התייחסתי לטרף חי באופן כללי, ולאו דווקא לכזה שפוצע את הנחש תוך כדי חניקה. אגב, הטרף שבו מדובר בקישור שאליו הפניתי הוא עכבר. חולדה מסוגלת לגרום נזקים גדולים יותר בזמן קצר יותר.
 

gal51m

New member
יש סיבה מיוחד לזה שהנחש לא אוכל?

זה לא יכול לגרום לבעיות?
 

רן333

New member
צום חורפי הוא התנהגות נורמלית אצל

פיתונים מתכדרים. הפסקות ממושכות יותר באכילה מתרחשות לפעמים כתוצאה מסיבה ידועה, ולפעמים הסיבה לא ברורה. בד"כ, כשמדובר בפיתונים מתכדרים, צומים ממושכים לא פוגעים בנחש. לרוב, בשלב מסויים פשוט נמאס לנחש לצום, והוא חוזר לאכול כרגיל. הבעיה העיקרית שההתנהגות הזו גורמת היא דאגה אצל מגדלים שלא מכירים היטב את החיות האלה. מי שמכיר אותם יודע שדפוסי האכילה שלהם שונים מאלה של כרכני תירס, למשל, ולא כל כך מודאג מעניין הפסקות האכילה.
 
למעלה