חוזרים ללמוד אחרי חנוכה!

זה ממש חרא

שהמורים יצטרכו למד תחת צווי מניעה..ומה הלאה? זהו? מעכשיו המשא ומתן וביידים של האוצר והחינוך בלבד.. למורים אין מילה כי הם לא שובתים..

A Man 14

New member
אתה פשוט מלא חדשות טובות...

ואני עדיין לא לגמרי מבין איך אפשר להכריח מורים ללמד אני חושב שמצפה לנו גל של התפטרויות

IamNoa

New member
זה לא יכול להיגמר בזה-

אם שוללים מהמורים את הזכות לשבות אז התלמידים צריכים פשוט לא לבוא לבית ספר. ככה לא יהיה למורים את מי ילמד ואולי יבינו שצווי מניעה זה לא הפתרון..

ionuke5

New member
מה אנחנו בתור תנועה ובתור בני נוער צריכים לעש

ות? כי אני רואה שעד עכשיו כולם מאוד התאמצו להפגין ולהחתים עצומות הרבה מאוד המורים עשו, וגם עזרו להם בני נוער, ועדיין לא נסגר המשא ומתן

miss pufi

New member
../images/Emo4.gif

מה שגרוע בכל הסיפור כמו שרן ארז אמר זה שעכשיו לאוצר לא יהיה שום לחץ לתת למורים את מה שהם מבקשים, ברגע שהשביתה נגמרת והילדים בכיתות, אין עליהם שום לחץ והם יכולים למשוך את זה כמה שהם רוצים....

nils11

New member
אם אתם שואלים אותי..

ביום חמישי הבא- שבו למעשה אמורים להיכנס לתוקפם הצווים, צריכה להיות הפגנת ענק במקום מרכזי בארץ- עדיף מול משרדי הממשלה- וכך למעשה במקום להגיע לכיתות- התלמידים גם יהפכו את הצווים לדבר חסר משמעות- וגם יראו את תמיכתם במורים השובתים. בתור תנועה שמייצגת עקרונות מאוד מסויימים שכולנו או לפחות רובינו יודעים מה הם- עלינו מוטלת האחריות לארגן את הדבר הזה ולהפגין התייצבות מלאה. אני חושב שפה מתבטאת התנועה שלנו. הארץ תדע מה הוא הנוער העובד- המורים יראו שכל התנועה יחד נמצאת מאחוריהם. במזכירות החניכים האחרונה שלקחתי בה חלק התקבלה החלטה שאנחנו בתור תנועה צריכים להפגין את תמיכתינו במאבק המורים, וזה הזמן הנכון.

מאבק המורים שנוי במחלוקת

אני מאמין שאם יוצאו צווי מניעה הדבר ימנע כל סיכוי למאבק מוצלח של ציבור המורים לפחות בעשור הקרוב, אבל אל לנו למהר לתמוך במאבק בצורה כה חד צדדית. חשוב לזכור שמאבק המורים איננו ענין פשוט, הוא מכיל הרבה מורכבויות שיש להתייחס אליהן, ולכן תנועת הנוער העובד לא יכולה לגבות אותו בצורה מלאה. הבעיות העיקריות הן העובדה שהמאבק כבר לא בידיהם של ציבור המורים אלא של הנהגת ארגון המורים, שארגון המורים הוא ארגון שאיננו פועל מתוך תפיסה עקרונית-ערכית ולכן איננו טרוח לברור בצורות הפעולה שלו בהתאם לעקרונות המוסר ומטרות המאבק (קמפיינים אישיים, התכנון להשבית הלימודים בשדרות ועוטף עזה והמלצות של גופים בארגון המורים לפעול כנגד פסיקת ביה"ד לעבודה), ושהמאבק איננו מאבק סולידרי. יש עוד, וזו שיחה שראוי להעמיק ולא בפורום כזה (תרתי משמע), אבל לפני שאתם ממהרים להתארגן בהפגה תנועתית המונית מול משרדי הממשלה יש לקחת בחשבון את המורכבויות. עודד משעולי, קן רמת השרון, שכבת הגרעין (גרעין תוסס אימפריה).

Tamir Marco

New member
סיפור עצוב

המורה שלי לביולוגיה, מורה מעולה אשר חברה בהסתדרות המורים, הודיעה לנו היום שככל הנראה היא לא תמשיך ללמד אותנו עד סוף השנה כי היא חושבת (והיא גם הודיעה למנהלת על כוונותיה) להתפטר. אח"כ היא גוללה בפנינו את סיפור חייה וסיפרה שהיא נמצאת במערכת החינוך כי היא מאמינה בחינוך והיא נהנית ללמד (בגלל שהיא מאוד אוהבת ביולוגיה היא בחרה ללמד ביולוגיה) ושהיא תתפטר לא בגלל שהיא לא אוהבת את העבודה שלה אלא בגלל היחס המשפיל בנוגע לחשיבות העבודה שלה וגם בגלל שהיא מקבלת קצת כסף. אבל היא התייחסה בעיקר לזה שהיחס היום למורים ולעבודתם הוא כאילו זאת עבודה של 'המוצא האחרון' ולא כמקצוע אשר אמור להיות בעדיפות ראשונה ושהיא, בתור אחת שהצטיינה בלימודיה האקדמאיים, ובתור אחת שבאמת איכפת לה מהמקצוע (ומעצמה) לא תהיה מוכנה להמשיך לעבוד בעבודה שהציבור לא רואה בה כעבודה שגורמת לאנשים להוציא את המיטב מהם. פשוט עצוב. בסוף לא רק שלא יישתנה כלום במערכת החינוך אלא שהמורים שיישארו יהיו אלה שלא באים מתוך כוונה ללמד ולחנך אלא מתוך כוונה להעביר את הזמן בסוג של בייביסיטר על ילדים תוך כדי הקראת חומר. בנוסף, היא סיפרה לנו שהיא בקשר עם הרבה קולגות שלה והיא שומעת עם הזמן יותר ויותר מורים (כשהיא תיינה שאלה מורים הנחשבים 'טובים') אשר מתייאשים ומתכוונים להתפטר (ויש לי הרגשה שהמנהלת שלנו גם חושבת בכיוון).

כנסו כנסו!!

אני באמת חושב שכל בנאדם בתנועה שאכפת לו מהחינוך בישראל צריך להגיע להחלטה שהוא לא נכנס לבית הספר מכח צו. זה דבילי,ושום דבר לא ישתנה. לדעתי צריך לקבל החלטה יותר שכבתית/קינית/תנועתית,ולהאבק בהתאם. מאוד אשמח אם תגיבו לעניין. תירוש.

תירוש אני בהחלט בעד!

אבל פשתדע לך... ואני בטוח שאתה יודע לעשות את זה בקלות... ולהצביע על התלמידים בשכבה שלך שיגידו... אנחנו לא נעשה בגרות! מזל שהשביתה נגמרה! וזה לא ילך ככה.. כל עוד זה לא משהו כולל,- אחיד - אמירה של כל התלמידים באותה מסגרת מסויימת זה לא יילך... וגם אם תקיים את זה בטרקונדה... אתם לא כולכם באותה כיתה... אני לא פסימי! ואני בעד לנסות! והלוואי שזה באמת יקרה!... אבל לצערי זה לא.... כי היום הייתי בערב כיתה ולמרות שהכיתה שלי היא אחלה של כיתה... ולמרות שיש בה הרבה תלמידים שההורים שלהם מורים... קשה לי להאמין שיהיה רוב... אבל אני גם חשבתי על זה... - לנו אי אפשר לתת צווי מניעה! אני ממש בעד התארגנות כזאת!!!! אנשים! באמת תגיבו!

למעלה