חוזרים מחופשה ופורקים מזוודות

חוזרים מחופשה ופורקים מזוודות

יש לי קטע כזה, כשאני מגיעה לחופשה או חזרה הביתה, אני מיד פורקת את המזוודות, מחזיקה הכל למקום וזהו - שיגרה מבורכת. לפני כן אני לא יכולה לנוח.
בעלי מאוד שונה ממני. הוא אוהב להתעקב עם הפריקה. הוא אומר שככה החופשה מתארכת לו. לא הכל חוזר לשיגרה וזהו.

כאשר פרקתי את המזוודה אחרי החופשה האחרונה, השארתי לבוני את כל הדברים שלה, מתנות, דברים שהיא עשתה או הביאה מישראל על ארגז הצעצועים שלה. שהיא תמצא להם מקום, שהיא תעכל את החופשה בזמן שלה.

איך אתם? האם אני מוזרה?

noaronen1

New member
בכלל לא מוזרה

אני עוד לפני שמגיעה כבר מתחילה לחשוב על כמה שאני שונאת את הפריקה. ובעלי עוד לפני שאני אומרת ג'ק רובינזון כבר הכל ממוין לכביסה והמכונה פועלת, ומעבר לזה תמיד כבר היד על המפתחות ללכת לקנות אוכל כי הבית ריק...
אבל מאוד אהבתי את מה שעשית עם בוני ושנתת לה לבחור את הקצב שלה. לעכל את החזרה. אני לומדת לתת לילדים את הקצב שלהם וזה לא תמיד פשוט כי אנחנו בני אדם שונים.
וברוכה הבאה - אני סקרנית לשמוע איך את מסכמת את הביקור.

אל תחשבי על כמה את שונאת. תחשבי איזה כייף זה אחרי

לגבי הסיכום, זה נראה לי לפוסט נפרד. אין לי מושג מאיפה להתחיל ואיך לכתוב את זה בכלל

mumfor4

New member
הקטע שלי

ללא ספק כביסה .שונאת להגיע הביתה ולהתחיל להריץ מכונות , לכן בשנים האחרונות סיגלתי לי מנהג שאני מכבסת ומקפלת הכול עדיין בחופשה .גם אם זה אומר לחפש מכבסה ולבזבז שעתיים בציפייה למכונה /מייבש ( בדרך כלל אני חומקת כשכולם ישנים ... שריטה ) חייבת לפרוק מזוודות ממש באותו היום אם חזרנו בשעה סבירה או מקסימום למחרת .בחזרה מישראל תמיד יש לי דברים למזווה / מקפיא אז אי אפשר להתעכב יתר על המידה ...ובכלל כחובבת שיגרה ידועה , לא מסמפטת מזוודות ברחבי הבית .

הרגת אותי עם הכביסה.

לאבא שלי (הקיבוצניק) אין מכונת כביסה. את הכביסה שלו הוא מביא לגיסתי פעם בשבוע, ומקבל הכל מקופל חזרה.
כשאנחנו בארץ, אני על תקן "כובסת, תולה"
החום גומר אותי, וזיעה, זה אחד הדברים הכי מגעילים מבחינתי. אז כל בגד שיורד ממני או מבוני, נכנס מיד לקערה עם מים וסבון ואחרי כמה שעות, לרוב לילה, נתלה ליבוש.
מדובר על בגדים בלבד. את המצעים והמגבות, או בגדים יותר מסובכים אני מכבסת אצל גיסתי כמובן. למרות זאת, הכל הולך לכביסה במכונה כשאני מגיעה הביתה. ממש אין לי בעיה עם כביסה. אבל אנחנו 3 נפשות בבית

mumfor4

New member
ומילה על מקרר ריק

גם אני תמיד מסדרת , מנקה , מחליפה מצעים ומרוקנת סלי כביסה לפני נסיעה ( שריטת כביסה כבר התוודתי ) תמיד מקפיאה לחם ומחזיקה חלב עמיד במזווה .לפני שאנחנו חוזרים עושה קניות באינטרנט של אוכל ומזמינה משלוח , פירות ירקות ודברים טריים .תמיד מביאה איתי אוכל מכול מקום שאני מבקרת בו , גם שריטה אוהבת לנסות מאכלים שונים ומשונים ....בנסיעות תמיד דואגת שהבית יחכה לי ושלא יקרה כלום בהעדרנו . חלק מחרדות שאני חיה איתם ....

noaronen1

New member
wow איזו יעילות והאמת רעיון מעולה לעשות הזמנה באינטרנט

ושהאוכל מחכה לך - את ממש גאון!!!

rona73

New member
ממש לא מוזרה

גם אני מתחילה לרוקן את המזוודה ברגע שהגענו.למיין מה לכביסה ומה נקי וכו..
האיש יוצא לקנות קצת אוכל שיהיה והילדים עייפים או מקבלים געגועים לדברים שלא ראו כל החופשה ככה שאני די פנויה לעיסוקים שלי....המזוודות

alphadelta

New member
ערימה

אנחנו גם פורקים מזוודות די מיידי. כביסות סידור וכולי. אבל תמיד נשארת מין ערימונת כזאת של כמה דברים שלוקח כמה ימים לגבור עליה. קבלות, מחברת שהילדים כתבו בה בטיסה , גרב יחידה וכדומה.

Mottek

New member
ממש לא

ברוכה השבה, ולעצם השאלה את לא מוזרה

את כמו בעלי - ישר לפרק מזוודות, להריץ כביסה וולרוץ לחנות לקנות מוצרי יסוד.
אני מעדיפה לנוח קודם, להנות מהבית המסודר (אני מסדרת את הבית לפני שאנחנו עוזבים כי זה כיף לחזור לבית מסודר ונקי) ורק אחרי שהתאוששתי מהנסיעה להתחיל לפרוק. לא מפריע לי שהמזוודות נמצאות בסלון ליום עד שתנחת עלי המוזה. כמובן שבעלי לא מאפשר לי את התענוג הזה.
הגדול מפרק את המזוודה שלו. הילדים האחרים קטנים מידי לפרק בעצמם את המזוודות אז אני עושה את זה בזמן שבעלי פורק את המזוודות שלנו.

מחכה לשמוע על איך את מסכמת את החופשה שלך. חוויות ותובנות.

ממש תלוי במצב רוח

למשל שחוזרים מקפינג אני ישר פורקת ומכבסת את כל הדברים ובני הבית
שחזרנו מחופשה בישראל לקח לי 4 ימים לפרוק 4 תיקים ומזוודות. למה? ממש לא היה לי כוח או חשק לערימות כביסה, להחזיר הכל למקום....

למודת נסיון מר

בלחץ פריקת מזוודות יחד עם מזוודה שהיתה צריכה להזרק לפח נזרקו כנראה כל שמיכות המעבר והחורף שלנו.
בעלי לחוץ הפריקות לא נתן לנו הזדמנות לעשות פיפי לפני שהתחיל לבלגן את הבית - פרק תכולה של שמונה מזוודות אבל כמו שמתפוצצת פצצה - כל הבית מלא בגדים נעליים צעצועים והמזוודה הישנה והמלאה שילמה את המחיר באופן לא ברור.
לא פורקת יותר בלחץ!

ממש לא מוזרה

אני בדיוק ככה. פורקת די מהר (אלא אם מגיעים מאוחר בלילה), ישר מפעילה מכונה, ורק אחר כך יש לי שקט נפשי לנוח ולהרגע.

למעלה