חוזרת אליכם

שלהבת3

New member
חוזרת אליכם ../images/Emo22.gif../images/Emo140.gif

בגלל אמי הייתי כאן לפני מספר חודשים שאלתי שאלות וקיבלתי תשובות וגם תמיכה. אז ראשית תודה לכל מי שהיה כאן בשבילי אז. אמי עברה ניתוח של כריתת הרחם בגלל שהתגלה אצלה סרטן בלי גרורות היא עברה טיפול כימותראפי יחסית קל ועכשיו הגיע תור ההקרנות. אני לא ידעתי שיהיה כזה שלב בכלל אז די הופתעתי. מי יכול להסביר לי במה זה כרוך? מהן תופעות הלוואי?במה הן תלויות? בטיפול הכימי לא נשר לה השיער והיו לה קצת בחילות. תודה לכל מי שעונה.

ההבדל בין הקרנות לכימו

הוא שהקרנות זה טיפול מקומי וכימו משפיע על כל הגוף. מצד שני הקרנות זה טיפול יותר אגרסיבי לגוף מכימו. יש תופעות לוואי של הקרנות שנשארות. לעומת תופעות של כימו שהגוף לרוב מצליח להתאושש מהן. תופעות הלוואי קשורות במיקום ההקרנות, בכמות ההקרנות, בסוג מכשיר הקרינה, בסוג הקרניים ובשטח המטופל. צירפתי לך קישור עם מידע בנושא.

שלהבת3

New member
תודה לך ציפורת....

אני אציץ בקישור ואלמד ממנו. נשמע קצת מפחיד האמת.....

שלהבת3

New member
הפחדים שלי../images/Emo5.gif

בקשר לכל הטיפולים וההקרנות שיותר משהם מועילים הם מחלישים את הגוף ומזיקים.... ושמאד משנה באיזה בית חולים מקבלים את הטיפול מי הצוות, מהי האווירה וכו'.... מה דעתך/כם?

מיליתו

New member
כן ולא

גם לדעתי הכימוטרפיה וההקרנות יותר מחלישים ממחזקים, ואני לא בעד הגישה של לתת כמה שיותר, הבעיה היא שהמדע לא מספיק מתקדם בשביל לספק פיתרון יותר טוב כרגע. לגבי בית החולים - לא הבנתי את השאלה. מבחינה מקצועית אני לא חושבת שיש הבדל, המומחים בארץ כל הזמן מתייעצים ביניהם, וקשה להאמין שבשני מקומות יוצע טיפול שונה באופן מהותי. לגבי האווירה - אני מכירה את רמב"ם והדסה - בשני המקומות היחס של הצוות מקסים והאווירה טובה. לגבי האווירה האישית - זה תלוי יותר באדם עצמו ובמשפחה. אני מאמינה שמי שמשדר אווירה טובה, גם מקבל אותה בחזרה. אני מחייכת תמיד לכולם, וכולם מחייכים אלי בחזרה, ואז האווירה טובה ונעימה.

שלהבת3

New member
../images/Emo20.gifמיליתו תודה לך../images/Emo140.gif

על תשובתך ועל התייחסותך שמעתי גם על בי"ח עין כרם(שייך להדסה???) דברים מאד טובים בזמנו מישהי שטופלה בבי"ח במרכז הארץ(בכוונה לא מזכירה את שמו) לפני שנים רבות והיחס שם היה ....ואז לא זוכרת איך היא שמעה על טיפול אחר בי"ם....ועברה לשם.... ונדמה לי שכך ניצלו חייה.... מאד מתסכל שמבחינה אחת מצאו כבר גנים שגורמים למחלות הסרטן ומצד שני....עדיין מגששים באפילה בנושא הטיפולים.... שכולנו נהייה בריאים

מסכימה עם מיליתו

זה נכון שהטיפולים מחלישים את הגוף, וברור שלמצב נפשי יש השפעה גם כן על חוסן הגוף. מצד שני, הטיפולים הם די קצרים. זה לוקח כמה דקות, מחכים קצת בחוץ, בפנים לוקח אולי דקה או שתיים וזהו, הביתה. החיכוך עם הצוות הוא מאד מינימלי. מה שכן חשוב לדאוג שיהיה מישהו שיכין אתכם לתופעות הלוואי, שיהיה הכתובת לשאלות שלכם ויהיה אוזן קשבת לבעיות שלכם. אולי זה שווה ביקור קודם לתחילת ההקרנות כדי שזה יהיה ברור ולא ייעשה כשכבר קיימת איזושהי מצוקה או בעיה.

שלהבת3

New member
ציפורת../images/Emo51.gif

כשאמא שלי סיפרה לי שהיא הולכת לקבל הקרנות התגובה שלי היתה....שנדמה לי שמהקרנות נושר השיער-זה נכון?כי אין לי מושג אז התגובה שלה היתה שאם השיער נושר היא לא תעשה את הטיפול... אז אמרתי לה שרוב הסיכוים שאני טועה... ואז נכנסתי לכאן לברר. אבל היא תקבל את כל ההנחיות והתשובות מהצוות בבי"ח, היא הולכת עם אבי אני לא מלווה אותה, ואז כדי לא להעיק עליה עם השאלות שלי אני פונה לכאן. תודה לך ולכל מי שעונה.

לגבי השיער...

הטיפול מקומי ואם יש שיער באזור המטופל אז הוא ינשור. כמובן שאם האזור המטופל הוא אזור האגן אז לא נושר שיער מהראש ... (וכאן התאפקתי עם הערה צינית ... לגבי קו ביקיני... סליחה..) אצלי היו הקרנות לצוואר ובית חזה עליון, אז גם נשר מהראש וגדל חזרה אבל יותר דליל משאר הראש ולמזלי לא רואים כי זה מאחור באזור העורף וגם מבית השחי, כך שכיום אם אני מגלה שתי שערות בבית השחי אני מרגישה שעירה.

למעלה