חוזרת אליכן...לתמיכה מסוג קצת אחר

עינבלית

New member
חוזרת אליכן...לתמיכה מסוג קצת אחר

אני חוזרת לדיאטת SB אחרי חודשיים של התפקרות מוחלטת בהם עליתי 3 קילו לאחר שכבר הייתי במשקל הרצוי של 57 ק"ג (התחלתי את הדיאטה לפני שנה במשקל של 70 קילוגרמים) אני חוזרת היישר לשלב השלישי והאחרון (ולא לשלב הכסאח עם הפחמימות) מהסיבה הפשוטה והנעימה שאני...בהריון
אך בכדי להגיע לסופהריון במשקל בריא ותקין (ולא 90 קילו כמו בקודם
) המליצה לי המיילדת המיועדת לחזור לתזונה המבוקרת של SB. המשמעות היא- להפסיק להתנפל על השוקולד במגירה (ואולי להפסיק לקנות כאלו, כמו שהמיילדת אמרה : לא להכניס את האויב הבייתה) להפסיק לצרוך בורקסים ודומיהם ולחזור לאכול דגנים מלאים ונזידים עשירים בחלבון, ירקות וכו'... בישלתי לי נזיד נהדר ותכף אזלול ממנו, ואני ממש מקווה להצליח במשימה, אחרי הכול- SB זה לכל החיים, והרשתי לעצמי קצת להפסיק- אז צריך לחזור לתלם.

lulyK

New member
עינבלית, את יכולה לתת דוגמא

לתפריט יומי בשלב השלישי של ה-SB? ותזכירי לי באיזה שבוע את כבר

עינבלית

New member
שבוע 16 ותפריט יומי בשלב 3:

בוקר: 3 כוסות מים.יוגורט ביו / אבוקדו עם קצת שמן זית / טחינה (אפשר לחם מלא-אך לא חובה) ארוחת 10: תפוח עץ/תפוז, אגוזים, עוד טחינה, אפשר אפילו חלבה ביתית. מים צהריים: מרק ירקות, נזיד עדשים, שניצל או קציצות בשר. 3 כוסות מים. אחה"צ בד"כ אין תחושת רעב אם אוכלים לפי הכללים אבל אם יש- עוד מהנזיד והמרק של הצהריים. ערב: טונה/ כוסמת/ קוסקוס מלא עם ירקות. שבוע 16 אבל מי סופר...

lulyK

New member
עשית לי תאבון.

אפשר איזה מתכון ל"נזיד עדשים"? מה זה חלבה ביתית? איך מכינים?

עינבלית

New member
מתכונים../images/Emo142.gif בבקשה../images/Emo9.gif

נזיד עדשים ואורז מצרכים: כוס עדשים ירוקים כוס אורז בצל אופן: מטגנים על כף שמן זית את העדשים והאורז לכעשר שניות ואז מוסיפים 3 כוסות מים. מטבלים במעט קינמון, מלח ופלפל. אפשר כמון במקום קינמון. מבשלים על אש בינוני עד קטנה כ30 דקות עם מכסה ובסיום מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10-20 דקות. את הבצל מטגנים במחבת נפרד על כף שמן זית חזק (טעם חריף) עד שהוא שחום, ואז מוסיפים לנזיד המוכן. מערבבים וזוללים.
נזיד מלא כוס אורז מלא/ אפשר גם כוס עדשים. החלפת האורז בקינואה גם טעימה. גזר גמדי/רגיל חתוך קטן קטן בטטה (לא חובה) בחתיכות רגילות אפונה ירוקה קפואה אשפר להכניס כל ירק שיש בבית רק לחתוך לפי קצב הבישול- ככל שאיטי יותר- חתיכות דקות יותר. רבע כפית כמון, מעט כורכום, מעט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם אופן: מטגנים קצת את הבצל בכף שמן זית, מוסיפים את הדגן ומערבבים (סופרים עד 10). מוסיפים את הירקות ואז מים: לכל כוס אורז מלא 2 ורבע כוסות מים ועוד חצי כוס לירקות. בישול- כ- 30 דקות עם מכסה, אחרי הרתיחה מקטינים לאש בינונית. + 10 דקות ~ עם מכסה סגור בסוף הבישול, לספיחת כל הנוזלים.
חלבה ביתית- 3 כפות טחינה גולמית +1-2 כפות סילאן תמרים טהור או דבש. מערבבים היטב ומלקקים עם האצבעות

lulyK

New member
דיאטת south beach

יש פה מלא מאמרים בפורום. על רגל אחת: בשבועיים הראשונים לא כולים פחמימות כמעט בכלל, ובשלבים הבאים מחזירים את הפחמימות בהדרגה (לא את כולן ולא ללא הגבלה)

חן123

New member
לא יזיק גם לי...

בעצם מה שאת אומרת זה לאכול נכון, שזה תמיד טוב. אגב, אני בשבוע 18, ובהחלט לא מתנהגת יפה...

טיפוטף

New member
ברוכה הבאה!!!

בנות - הרווחנו לנו אשת מקצוע אמיתית בתחום התזונה הבריאה והרפואה המשלימה. אני כבר מתארת לעצמי את הדיונים המעמיקים שלך עם אורניתה וכולנו מבקשות הבהרות על מה בעצם מדובר. ברוכה הבאה ושיהיה בהצלחה עם המשך ההריון והדיאטה. רק עניין אחד לא בדיוק הבנתי בקשר להתפקרות המוחלטת - 3 קילו במהלך כמעט חצי הריון זה לא בסדר???

למעלה