אבחנה מדויקת ../images/Emo13.gif
ואגב, לא התעלמתי מהודעה שלך שהייתה מעוד מעניינת כרגיל, רק שבדרך כלל כשהודעה מעניינת אותי ואני יודעת שהתגובה שלי תהיה ארוכה, כי אני רוצה לכתוב הודעה כמו שצריך ואז לפעמים אני דוחה את התגובה ולפעמים אפילו שוכחת רק בגלל שאני פרפקציוניסטית
אז תרגישי חופשי להתלונן כשלא מגיבים!! וכן, ההשוואה ממש נכונה בין שני הפרקים, אני גם שמתי לב לזה. שני הפרקים האלה ממש אהובים עליי מהסיבה שהם חושפים איזשהו טפח ממערכת היחסים הבינאישית בין מאלדר וסקאלי שאיננה קשורה לעבודה בינהם. בשני הפרקים יש להם בעצם מעין הפוגה מהעולם החיצון/ ציווליזציה/עבודה, והם מנצלים את זה לשיחה כנה ונוגעת ללב שחושפת רגשות שלא נחשפים בדרך כלל. וכן, הדיאלוג בינהם בעונה השלישית היה הרבה יותר חזק לטעמי, כי בעונה החמישית זה היה באמת יותר שטחי ויותר בשביל להצחיק (למרות שזה היה מוצלח בהחלט). סקאלי מעבירה ממש ביקורת על מאלדר בפרק הזה והאינטימיות בינהם מגיעה לשיאים חדשים. זה בעיקר מרגש בעונות הראשונות כי באמת הכל היה כזה סאבטקטס, אנשים נרעדו כשהם לחצו ידיים. זה היופי באיך שהם בנו את מערכת היחסים הזאת (לפחות בהתחלה). זה כאילו שהם לא תכננו אותה (וסביר להניח שלא, כי זה כל היופי) ובניגוד לסדרות אחרות (בונז, פרינז וקאסל), ששם מלכתחילה מנסים לייצר מתח מיני בכוח (לפעמים זה עובד כמו בונז וקאסל ולפעמים לא כמו פרינז') ולפעמים זה מאולץ גם כשיש כימיה, כי שמתי לב שכותבים לפעמים מאייתים ממש הכל. לא משאירים שום דבר לדימיון. בתיקים זה הלך לקיציוניות השנייה, כי כנראה כריס לא תכנן רומן בין שני הגיבורים שלו (רק רומן אינטלקטואלי כנראה) והוא קימץ במחוות ועשה אותם רק בגלל שהציבור דרש ולא בגלל שהוא באמת רצה את זה כך. וזה עבד בהתאם גם ואפילו היה יותר חזק, כי אנשים ממש ניתחו כל נגיעה בינהם וכל משפט בינהם ולכן מערכת היחסים בינהם הייתה כל כך קסומה, כי אנשים השתמשו בדימיון שלהם, כי היא הייתה מושתתת על מה שלא היה, או על כל מיני דברים קטנים כאלה שמפרשים אותם על פי הדמיון והרצון. למשל, אנשים שמו לב שבעונות הראשונות מאלדר מאוד פיזי עם סקאלי (שזה אגב נכון) ושהוא מניח לך יד על הגב בכל הזדמנות, וזה הפך להיות מעין סמל למערכת יחסים בינהם (טוב, אם הם לא מתנשקים, אז הם בטח מתים להתנשק כי תראו איך הם מחזיקים ידיים!) אני לא חושבת שיש סידרה אחרת ששיחזרה את זה, כי אצל כולם זה מכוון ומאוד מתוכנן ולא נותנים מקום לדמיון או פרשנות אחרת. אני לא חושבת שיש לבונז או קאסל מעריצים שלא רוצים שתהיה מערכת יחסים בין הגיבורים כמו שהיו את ה"נורומו" בתיקים באפלה (מישהו זוכר אותם?) , מאחר וכולם הלכו לכיוון הזה מראש. אני זוכרת שפעם ראיתי תסריט של איזו סצינה מרגשת בתיקים ואז את הפרק עצמו (זה היה כמובן להפך, קודם פרק ואחר כך תסריט) ונדהמתי עד כמה דיויד וג'יליאן היו אחראיים להרבה מהפיזיות בסידרה (גם אם לא כתוב, הם מאלתרים). אני חושבת שבלעדייהם, הסצינות הרגשיות בין מאלדר וסקאלי היו שונות בהחלט. ואגב, בנוגע לפרק מהעונה השלישית, כתבה אותו כותבת לא מוכרת שכנראה הסתבכה קצת עם התסריט. בסופו של דבר השתלט עליו דארין מורגן שהיה העורך (הנפלא!) של העונה השלישית, ובעצם שכתב את הפרק וברא אותו בצלמו. זה בעצם פרק לא רשמי של דרין מורגן. והוא גם הסיבה לכך שהעונה השלישית הייתה כל כך נפלאה. כל הסאבטקטס והקטעים הקומיים זה הוא. מאז תיקים לא ראיתי אותו עושה משהו באותן רמות של הברקה. כמה הייתי רוצה שיהיה מעורב בסרט השלישי!