כנראה, לא הייתי מספיק ברורה...
1. לא מאשימה אותך, בכלום! 2. לדעתי, אנחנו מדברים על אותו הדבר, מכיוונים אחרים. 3. אמרתי לך, שהויצ"ו מצויין . אך תפסתי, מה? חברה שלי למדה שם, אבל לא היתה לי שמץ של מוסג, באוזה צורה לומדים, רק שהחברה שלי מתכננת טובה מאוד (ומתפרנסת עיקר מדיילות - מכירה את הבעייה ) 4. התכוונתי לאומר, שלצערי, עבודות הציבוריות הגדולות, לא לפי כישורים מחלקים, אלא במסיבות- כפר שמרייהו, בין החברים, דרך קשרי צבא,... שניינו ראינו מספיק תכניות גרועות...ואל תשכח, מי שתכנן את כיכר אתרים בת"א הייה תואר כשר לחלוטין (גם חבר ראש העיר). 5. על אותו זנות מקצועית מדברת - לעשות הכל, כדי לקבל עבודה... במקרה שלי, לפני כ-10 שנים, מנכ"ל חברת בניה גדולה, רצה לתת לי עבודה, במלון הילטון, בשעה 11 בלילה...אז, אני ילדה גדולה, רפלקסים טובים, גבר אחד לא יכול לענוס אותי, הלכתי לשם, עטוף בבגדים מכף רגל עד הראש, עם תיק עבודה...פתח את הדלת בחלוק,...חכיתי בחוץ, עד שהתלבש, שעה דיברתי על ארכיטקטורה, והוא רצה...- אז הבנת, שיש זנות אחרת, לקבל עבודה? ששואלים אותי, בני 20 , כדאי ללמוד ארכיטקטורה, אומרת, בחצי צחוק, שכדאי, אם יש לך אבא מיליונר, שאתה יכול לבנות, מה שתכננת. אז, המקצוע היפה ביותר! אם אתה תלוי באנשים רבים, זה הסבל הכי גדול! מכירה אדריכלים, שהתפרסמו דרך עיתונות הצהובה, קיבלו טונה של עבודות, מעבר לכל פרופורציה...לכן אמרתי לך, שלרשום את הפרטים בלוח, לדעתי, לא מנוגד לאתיקה מקצועית, אבל להתחרות , מי יותר זול, זה פשוט מגעיל אותי... 6. נכון, אתה משלם מחיר, לא קטן, שנים, בגלל העמוד שידרה שלך. ניקיתי מדריגות, הייתי מלצרית בלילה, בגלל החופש שלי. אני לא עשירה, מסודרת, אחרי הרבה שנים של עבודה קשה. אבל אפשר אחרת, כי כסטודנטית התפרנסתי מפרסי תחרויות ארכיטקטורה, בהונגריה. עד סיום לימודי גם בניתי בית (עם בן-זוגי) וגם שם, לעצמי. למה לא עושים את זה כאן? אם בכלל עושים תחרות, אז מזמינים אדריכלים לפי הכרות אישית של בעל החלטה! או ישנם אדריכלים עייפים מאוד, שניצוץ קטן כבר ין בראשם, ויש הרבה מוכשרים ומובטלים. רק שוויון הזדמנויות אין!