חוזרת: הפורום לא מקום פרסום!

חוזרת: הפורום לא מקום פרסום!../images/Emo124.gif

בלוח, אפשר גם להרשם, כאיש/ת מקצוע , גם אפשר לחפש אנשי מקצוע. הפורום, מקום לדיון. כמובן, שמשתתפי הפורום, בונים אימון דרך השיחות, ואם כך ירוויחו לקוחות, אני רק אשמח. אבל לפרסם את מספר טלפון, כדי, שיצרו קשר אנשים, שמעוניינים בעבודתם - לא כאן!

arcdsgn

New member
התחזות=עבירה פלילית על החוק

היי אווה וכולם, אחד היתרונות הגדולים של האינטרנט (אם לא הגדול ביניהם) הוא האנונימיות, הלוח, לדעתי, מקומו לא בפורום, מלבד פרסום שמם של אלו אשר נבחרו להיות יועצי הפורום וזכו בכבוד זה אחרי שעות של התמדה בכתיבת הודעות! וכל זה למה? ההתחזות! מעטים הם המקרים בהם אח/ות התחזה לרופא, עו"ד לשופט,חייל למפקד וכו´.... אז למה הנדסאים מרשים לעצמם (ברוב חוצפתם) לזלזל בהשקעה הנוספת שהושקעה גם בלימודים וגם בפרקטיקה בכדי לשאת בתואר אדריכל? אתם מנסים לטשטש את ההבדלים וליצור מצב אשר בסופו של תהליך יחזור אליכם בהפוך על הפוך, זו עבירה פלילית!!! האם זו בושה לרשום הנדסאי? האם זו בושה לרשום מעצב פנים? איך המחירים ישארו סבירים? למה אין פיקוח על המודעות? אווה יקרה, עם כל הכבוד גם את באיזשהו מקום (הפרסום החפשי) תורמת לפגיעה במעמד האדריכל!

אדריכל נכבד!

אך אתה התחלתה לעבוד? לאחר הסטג´... או, שאתה לא מכיר את הבעיה, להסיג עבודה? לקבל עבודות, באופן שותף, כדי להתפרנס - עובר די הרבה זמן. צריך לעבוד קשה, וטוב, שבלי שום ידיעה על קיומך, בשום דרך, יגיעו אלך לקוחות. אני עברתי יתר מ- 15 שנה,מעבודה, לעבודה, שהגעתי למצב כזה. נכון, לא הייתי בצבא, כי רק בגיל 32 עליתי ארצה, לא התפרסמתי עם שערוריות מין עם פוליטיקאים, לא הייתי מוכנה לקבל עבודה, תמורת זנות מקצועית או אישית, ולא היו בין קרובי משפחה מיליונרים. אז, תגיד לי בבקשה, אך מסיגים עבודות, בגיל 30, בלי עזרת "החברי"? את עבודות הגדולות מחלקים במסיבות של אנשים "הנכונים", כי אין תחרויות פתוחות, כמו במדינות דמוקרטיות במאת... כדי שאדריכלים, בגיל פחות מ:30 יקבלו עבודה, צריכים לצאת ממצבם, שלא מכירים אותם. לכן, אם יכולים בלוח לרשום את הפרטים שלהם, ואת סגנון עבודתם, אין בזה שום בעייה. תפוז נותן שרות כזה, אפשר להשתמש בזה. מקומם אותי, אם אין כבוד עצמי, וכבוד למקצוע, ומציעים את זה, ללא תשלום. בקשר לחיתחזות: אולי, אתה איש צעיר, לא מזמן סיימת את הטכניון, פועל בך הזכרון על עמל רב, עד שהגעת לתואר... אני מבינה אותך. אני די מבוגרת, ושמתרחקים מהלימודים, מבינים יותר, שלימודך רק התחילו, בקבלת התואר. לא מן הסתם, אין ילדי פלה בין האדריכלים. לכן, לא חושבת, שעם פיקוח על המודעות, אתה יכול לשפר את מאמד המקצוע. החיים עובדים אחרת. הרשויות היו צריכים לפרסם כל עבודה ציבורית לתחרות חופשית. את כול העבודות! לא לחלק בברנג´ה... בתחרות חופשית הכשרון, הידע, מה שקובעה מי הזוכה. לא קשרים, אבל גם לא מאמד האוניוורסיטה. כי בעצמך אתה יודעה, שבין האדריכלים של הטכניון גם ישנם אנשים, שכישוריהם לתכנון ברמה נמוכה, וישנם שסיימו את הוויצו, בחיפה, אבל עבודתם שווה הרבה יותר...כי עבודה טובה עושים עם הראש, לא עם חתימת הדקן.

arcdsgn

New member
אווה היקרה!

לידיעתך אינני ילד פלא וגם הדלתות אינן נפתחות לי מעצמן! אני לא בוגר הטכניון(להיפך, אני סולד ממנו!). לידיעתך: במכללת ויצ"ו חיפה קיימים שני מסלולי לימוד: 1.B.SC תואר ראשון+הנדסאי מה"ט(לא כולל הסמכת אדריכל)4 שנים 2.B.ARCH (שנת סטג´+שנת לימודים)סה"כ 6 שנים!!! את הלימודים סיימתי לפני שנתיים בויצ"ו אחרי הרבה מאוד השקעה, כך גם אישתי אשר סיימה השנה 6 שנים. אני לא מבין את הקשר בין זנות מקצועית,קרובי משפחה מיליונרים, "האנשים הנכונים",ושאר הדברים שייחסת לי בהודעתך, אין לי שום קשר עם אלו!! אנחנו נאבקים יום יום (אני ואשתי) במקצוע הלא מוערך הזה כדי לשרוד, ואת שופחת עלי את חמתך? על מה ולמה? דוגמאות כמו שהבאת בתיקון התכניות שעשית בשבת לא חסרות לנו, משום מה,על כולן חתומים הנדסאי בניין,מהכפרים השכנים ולמה? הם מאוד,מאוד,מאוד זולים וכשרוצים לתקן כבר אי אפשר להעלות את המחירים כי הם השרישו את הזנות בענף, אני לא יודע איך אפשר לשרוד כאן וליצור אדריכלות טובה(או לפחות לנסות) מבלי לרדת לזנות!!! השבוע, אנחנו מוציאים את המשרד מהבית ושוכרים מקום בקיבוץ.... נשבענו,לא לרדת לזנות!!!גם אם צריך לקטוף עגבניות בשדה(זה בכלל לא רע...)

כנראה, לא הייתי מספיק ברורה...

1. לא מאשימה אותך, בכלום! 2. לדעתי, אנחנו מדברים על אותו הדבר, מכיוונים אחרים. 3. אמרתי לך, שהויצ"ו מצויין . אך תפסתי, מה? חברה שלי למדה שם, אבל לא היתה לי שמץ של מוסג, באוזה צורה לומדים, רק שהחברה שלי מתכננת טובה מאוד (ומתפרנסת עיקר מדיילות - מכירה את הבעייה ) 4. התכוונתי לאומר, שלצערי, עבודות הציבוריות הגדולות, לא לפי כישורים מחלקים, אלא במסיבות- כפר שמרייהו, בין החברים, דרך קשרי צבא,... שניינו ראינו מספיק תכניות גרועות...ואל תשכח, מי שתכנן את כיכר אתרים בת"א הייה תואר כשר לחלוטין (גם חבר ראש העיר). 5. על אותו זנות מקצועית מדברת - לעשות הכל, כדי לקבל עבודה... במקרה שלי, לפני כ-10 שנים, מנכ"ל חברת בניה גדולה, רצה לתת לי עבודה, במלון הילטון, בשעה 11 בלילה...אז, אני ילדה גדולה, רפלקסים טובים, גבר אחד לא יכול לענוס אותי, הלכתי לשם, עטוף בבגדים מכף רגל עד הראש, עם תיק עבודה...פתח את הדלת בחלוק,...חכיתי בחוץ, עד שהתלבש, שעה דיברתי על ארכיטקטורה, והוא רצה...- אז הבנת, שיש זנות אחרת, לקבל עבודה? ששואלים אותי, בני 20 , כדאי ללמוד ארכיטקטורה, אומרת, בחצי צחוק, שכדאי, אם יש לך אבא מיליונר, שאתה יכול לבנות, מה שתכננת. אז, המקצוע היפה ביותר! אם אתה תלוי באנשים רבים, זה הסבל הכי גדול! מכירה אדריכלים, שהתפרסמו דרך עיתונות הצהובה, קיבלו טונה של עבודות, מעבר לכל פרופורציה...לכן אמרתי לך, שלרשום את הפרטים בלוח, לדעתי, לא מנוגד לאתיקה מקצועית, אבל להתחרות , מי יותר זול, זה פשוט מגעיל אותי... 6. נכון, אתה משלם מחיר, לא קטן, שנים, בגלל העמוד שידרה שלך. ניקיתי מדריגות, הייתי מלצרית בלילה, בגלל החופש שלי. אני לא עשירה, מסודרת, אחרי הרבה שנים של עבודה קשה. אבל אפשר אחרת, כי כסטודנטית התפרנסתי מפרסי תחרויות ארכיטקטורה, בהונגריה. עד סיום לימודי גם בניתי בית (עם בן-זוגי) וגם שם, לעצמי. למה לא עושים את זה כאן? אם בכלל עושים תחרות, אז מזמינים אדריכלים לפי הכרות אישית של בעל החלטה! או ישנם אדריכלים עייפים מאוד, שניצוץ קטן כבר ין בראשם, ויש הרבה מוכשרים ומובטלים. רק שוויון הזדמנויות אין!

arcdsgn

New member
תחרויות עוד ועוד !

המצב כאן פשוט "מדהים" מהבחינה הזאת! קחי למשל את המכרזים הממשלתיים(חס וחלילה לא תחרויות) הדרישה שם לאדריכלים רשויים+5 שנות ניסיון... 5 שנות לימוד (במקרה שלי 6) 1 שנה עד לקבלת הדיפלומה 3 שנות רישום אצל הרשם (סטאג´) 5 שנות ניסיון חשבון פשוט 15 שנים!!! אם התחלת ללמוד בגיל 25 רק בגיל 40 תוכל לצאת קצת ממעגל הבניה הפרטית! נכון, צריך ניסיון, אז מה, אין יועצים? אין אדריכלים ותיקים ללוות צעירים? אין חוק התכנון והבניה? מה אנחנו לא מספיק רגישים או מודעים? כנראה שלא, הכל עניין של מאפיה וזנות כמו שאת מתארת וחבל...

אסור לשתוק! ../images/Emo124.gif

מאמינה, שצריכים כל הזמן לדבר על הבעיות, ולא לשתוק! בזמנו, בהונגריה, עבדתי בעירייה המרכזית, 5 שנים הייתי חלק מצוות שתכנן את העיר ל- 20 שנה ( בשנים אחרונות, בכל ביקור שלי שם, רואה דברים, בביצוע, שהיו חלק מהתכניות), אבל אז הייתי צעירה, וחסר סבלנות, ודברים שדחו, בגלל סיבות "כלכליות" עיצבנו אותי, והתחלתי לכתוב על זה, בעיתונים... הדהים אותי, כמה זה יכול לעזור...נכון, שם לא היו פיצוצים ברחובות, והאנשים יותר ויותר התעניינו בנושאים... צריך לדליק
או
כדי שכולם ירואה מה בדיוק קורה...

lili5

New member
אווה, השיפוצים בבודפשט מצומצמים

שמתי לב שיש עוד הרבה מה לשפץ ולשמר בעיר הזו. כנראה שאין שם תקציב מי יודע מה. כיום התייר מצפה שעיר בירה אירופאית תהיה משופצת לתפארת כפי שרואים בפריס, פראג ורומא. יש לציין שבערים רבות שיפצו הרבה לקראת שנת המילניום וזה טוב לתייר ולעיר עצמה. שרק אלה יהיו הבעיות שלנו...

אני לא דוברת עיריית בודאפשט, אבל..

כנראה, רק פעם אחד ראית את העיר...ולא לפני 20 שנה. משהוא מכיר את העיר, זמן רב, רואה התקדמות. את יודעת מה? אני הייתי מאוד שמחה, אם בתל אביב, לפני מעשה, היו תכניות מבוססות כל-כך, כמו שם...עם ביקורת ציבור הרחב...

lili5

New member
ביקורות ציבורית

לי נראה שביקורת ציבורית לא תמיד מהווה קטליזטור להאצת ביצוע השיפוץ והשחזור. להיפך: היא עלולה לעכב מאד את הביצוע כי עד שהביקורת לא תרגע, לא ניתן להתחיל בשקט עם הביצוע.

ומאותה מחשבה , שופחים מים לים,

בארץ, שאין מספיק מים! כדי, שהקבלן הנכבד לא יפסיד יום, שאפשר להרוויח! הייה בחדשות, פעם אחד, וזהו. כולם בסדר, כולם שותקים, רק לי יגידו, שלא להשקות את הגינה, כי אין מים! HELLO !!! אתם בסדר שם? או שהמים עלה לראש שלכם? למי לעזעזל צריכים עוד בנין משרדים ריקים? היום פטרו 600 אנשי מחשבים, כמה משרדים ממוזגים יהיו עוד ריקים? סליחה, יש כאן מישהו, שלא עיבד את שפיותו?

קולי 10

New member
תשמעי, אווה עמיחי...את משהו ../images/Emo70.gif

יודעת להטיף בצורה בלתי רגילה לאחרים
אך לפני שאת עושה זאת, תעשי טובה לעצמך ותלמדי לכתוב כמו שצריך: מסיגים ???????? משיגים ! פלה ??????????? פלא ! שופחים ??????? שופכים ! עיבד את שפיותו ?????? איבד ! Pleeeeeease give me a break !

למעלה