חוזרת לאותה הנקודה..

crema61

New member
חוזרת לאותה הנקודה..

שלום לכולם , אני הגעתי לגיל 30
אני משחזרת את העשור האחרון שעבר כל כך מהר
עבדתי 6 שנים בדלק אחרי הצבא ואז עוד לא סיימתי לעבוד שם מיד התחלתי לעבוד כקופאית בסופר מזה שנה וחצי.
השנים עברו נורא מהר..
אבל ישנם דברים אחרים שלא עברו ודי מציקים לי
עוד שעבדתי בדלק סבלתי מבעיות חברתיות .
תמיד היה לי קושי ב : למצוא חברים
היה לי קושי לפתח שיחה מעניינת עם צד השני, ובכלל לא הייתי מעורבת במה שמתרחשת אלא מאזינה מהצד ולא מביעה את דעתי -שלא הייתה לי. אולי לא מספיק התעניינתי בצד השני
גם סבלתי מביטחון עצמי ירוד ...

לפני שנתיים וקצת הופיעה לי לראשונה בחיי מישהי שאני הגדרתי לחברה אמיתית. לא רק מישהי שאני מדברת ומתכתבת איתה בהודעות.
כשהיא הופיעה בחיי שהיום בת 22 וחצי שמחתי מאוד..
בהתחלה התקשתי להתחבר אליה בגלל שהיא סבלה מעודף משקל , ואני שכל חיי הייתי בדיאטות התקשתי לקבל אותה.
עם הזמן למרות עודף המשקל התחלתי ממש לחבב אותה.
ככל שעבר הזמן הזנחתי את עצמי-את הדיאטה.
כי היה לי שגרת יום קבוע לפניה . פתאום מגיעה מישהי שמדברצ איתי שעות על גבי שעות בטלפון, ואם לא מדברים בטלפון אז נפגשים ועד שעות הקטנות של הלילה .
בלי לשים לב הפכתי להיות קציצה ששוקלת 90 קג
בניגוד אלי היא רק השתבחה מאז שהכרתי אותה מבחינת מראה חיצוני-עדשות , פסים בשיער ולבוש נראית כמו רוסייה. אומנם עדיין שמנמונת , אבל זוכה להתחלות מבנים לעומתי שהיו גם הערות פוגעניות לגבי איך שאני נראית. בהתחשב בעובדה שלפני שהכרתי אותה השתתפתי בתחרות יופי מקומית ובבום אני נראית אחרת לגמרי
מה שאהבתי אצלה זה הביטחון העצמי, הכריזמה שהיא הקרינה.
מה שאהבתי בה והערצתי היום אני סולדת ממנה..

ככל שעבר זמן פתאום היא התחילה להראות לי מי היא באמת..
כשהכרתי אותה והתחלנו לצאת ישבנו עם בנים.
היא הסתירה ממני תקופה של חודש שהבחורים שהיא מכירה לי אלא ערבים..בסופו של דבר עליתי על זה .
לקחתי את זה קשה , אבל פחדתי לאבד אותה .
ידעתי שמה שמחבר ביננו אלא היציאות מלבד האוזן קשבת. הרי אם אין יציאות בשלב מסויים כבר אין מה לחפור יותר מדי בטלפון.
במשך שנתיים האלה הכרנו מלא ערבים בעיקר בסופי שבוע.
האמת שלא נהנתי בכלל . רק הייתי מרוצה מזה שאני מעבירה את הזמן..
אבל הרבה פעמים הרגשתי לא מועילה בישיבות.
ישבתי עם עצמי, התקשתי להעביר את הערב בסבבה כזה. הייתי שותקת כל הערב. בסוף הישיבה הבנים האלה רצו פוצי מוצי.
אני לא חיפשתי שום מגע איתם ותמיד ישבתי בצד.
לא פעם "הידידים" כפי שהיא מגדירה אותם היו אומרים לה לא להביא אותי לישיבה אלא להביא חברה אחרת.
תמיד אני הייתי הבעייתית בסיפור
לה לא היה בעייה עם מישהו מוצא חן בעייניה להתחבק ולהתנשק ואילו אני ראיתי בזה איסור . אין אצלי דבר כזה להתנשק ישר ובטח שלא עם ערבי. חייב אצלי להיות חיבור רגשי עמוק.
היו פעמים שהצעתי לה ללכת איתי למועדון , אבל היא שללה את זה בטענה שזה עולה כסף (משם למדתי בשנתיים האלה שהיא טיפוס קמצן. לא רק בקטע של יציאות היו עוד הוכחות.. )
כמו כן , היא אמרה שבשביל מה לצאת איתי למועדון בשביל שאני ידבר איתה על העבודה ואהיה עם פרצוף דכאוני?

שרדתי את הקשר הזה עם יציאות שרק העבירו לי את השעמום בבית
אבל ככל שעבר הזמן התחילו להופיע הסדקים בקשר.
לפני שנה כשהיה לי יום הולדת היא קנתה לי סוכריות כאלה שאפילו בחינם לא הייתי רוצה לאכול עם כמה בלונים.
זה נורא העליב אותי ביחס להשקעה שאני נתתי לה מארז של ביוטי, מחזיק מפתחות עם המזל שלה עם נרתיק לאיפור ועם כל מיני שעלו לי בסביבות ה100 שח אפילו יותר.
היא מההתחלה באה לי בגישה "מי קונה מתנות בימינו"

אחרי שעברנו שנה ביחד .היינו חברות ממש קרובות כמו אחיות.
הסובבים בעבודה קראו לנו בנות זוג מרוב שהיינו צמודות.
למרות הקרבה שלנו היא התחילה בהדרגתיות להיות אגרסיבית אלי
פתאום שונה מהילדה שהערצתי
היא התחילה לשדר לי שהיא כאילו מתנשאת מעליי כזה.
גם שהכרתי אותה גיליתי שהיא טיפוס עצבני , אבל איתי היא הייתה אחרת. איתי היא הייתה עדינה ביחס לבנים נגיד שישבנו איתם.
פתאום היא כל הזמן עצבנית עליי , מרימה עליי את הקול , משפילה אותי . אם אני באה ואומרת ל משהו שמפריע לי אני זאת שאשמה שאני מעצבנת אותי . היא החכמה ואני הטיפשה.
תמיד במריבות היד שלה הייתה נטויה לצדק . היא תמיד ידעה איך לגרום לי להבין שהביקורתיות שלה היא זאת שנכונה.
ועדיין בתוך תוכי הרגשתי שזה כבר לא אותה החברה שהתחברתי אליה מההתחלה. מה שחיבר ביננו מההתחלה זה היה קודם היחס החם שלה וכך שהייתה נחמדה.
פתאום אני קולטת אותה רבה עם ההורים שלה , עם ידידים עם כולם.
ראיתי מהצד שהיא הטיפוס הבעייתי פה. לא ייתכן שכולם אשמים שמעצבנים אותה והיא ה-בסדר..
סבלתי בשקט , היו פעמים שרצתי לנתק איתה את הקשר , אך היא לא נתנה לי החזיקה אותי קצר.

שרדתי הרבה מצבים איתה עד שהופיע לה חבר לפני 3 חודשים.
באחת הישיבות שלנו היא התחברה לאחד הערבים האלה ונרקם בינהם קשר רומטני
פתאום כל הישיבות היו איתו ועם בני הדודים שלו.
הוא ניסה לסדר לי אותם בישיבות ואני לא רציתי אז הוא רצה לשלוח אותי לטיפול שלא ייתכן שאני לא רוצה קשר עם הבני דודים או החברים שלו בגיל 30 -ובטח שאני לא ירצה מישהו מהעם שלהם.
ספגתי בשקט
אחרי זה נסענו לאילת איתו ועם הבני דודים.
שם הוא ניהל הכל לאן הולכים ולאן לא. הדעה שלי התבטלה.
היה קטע שהוא התחיל לרדת עליי ולמרות שרציתי שיפסיק הוא המשיך..
אחרי זה היינו בטבריה פעמיים.
שם היחס שלו כלפיי החריף
בגלל שאני לא מפתחת אפילו שיחה עם הבני דודים שלו ואני עושה באסות מבחינתו אז מותר לו לקרוא לי שרמוטה בלי סוף.
בפעם השנייה שהיינו בטבריה הייתי ממש לא רצוייה
הם לא רצו. אני שחשבתי שהמצב ישתפר התעקשתי ואז הם הציבו לי תנאי לשלם 200 שח על כל הסלטים , הוודקה ועל האש. חברה שלי שילמה לו על רכב להשכרה . לי לא היה כסף פרט ל-50 שח אחרונים שהיו לי ולקחתי איתי.
היה דיון ארוך ליד הבית שלה מה עושים במצב כזה . הם ממש הציבו לי את התנאי רק שגרמו לי להגיע עם כל התיק הכבד שסחבתי עם בקבוקי מים שלא להתייבש (שהם אגב שתתו לי חצי ואף אחד לא דאג לספק מים מלבד בקבוק אחד שלא יספיק בחום הזה)
הם ממש לחצו עליי והסברתי לחברה שאין לי את ה-200 שח
היא כנראה שבגלל זה הסכימה שאני יבוא איתם לטבריה כי לו לא היה כסף כי בתקופה הזאת הוא לא עבד.
היא הוכיחה לי שוב רמת הקמצנות שלה , שהיא יודעת שאני לא רצוייה שם ושאני מבאסת אותם אבל בגלל שהיא לא מעוניית לשלם גם 200 שח שהיא לקחה מאמא וגם לשלם עוד 200 שח נוספים היא התפשרה שאני יבוא. הלוותה לי 200 שח שאני חייבת לה.כמובן שגם את ה-50 שח הוא אילץ אותי לתת לו..
שם בטבריה הוא התנהג אלי בצורה ממש מגעילה, הרים עליי פעמיים כזה את היד.
הם שלושתם התיזו עליי מים לתוך האוזן ללא רחמים שהייתי בתוך הים ובגללם הלכתי לרופא לעשות שטיפה.
גם היא התנהגה עליי מגעיל ביותר והגנה עליו .
לא נתנה לי להנות והם כן נהנו עם מזרון ים
בכסף שהלוותי ממנה הם קנו בירות ולא ממש התחלקו איתי, ואף היא שיקרה שאין נגמר..בקיצור היה חרא
מאותה הרגע הוחלט גם מהצד שלו שאני לא רצוייה וגם מהצד שלי שאינני מעוניינת לראות אותו..
הוא טיפוס מגעיל עם רמה נמוכה , לא יודע לדבר בצורה נחמדה.
מין מצא את מינו לא פלא שהיא איתו. שניהם עצבניים..

אני מרגישה שמאז שהיא הכירה אותו , ירדתי לה בסדר עדיפויות לתחתית..
מאז אני גם אמרתי לה בכל שיחת טלפון על כך שמאז שיש לה אותו , היא מרוחקת יותר..הצעתי לה פעם שנילך לישיבות עם בנים אחרים כי הרי הרגילה אותי ככה לאורך השנתיים.
היא אמרה שהיא לא רוצה לבגוד בו.
לפני שבועיים הוא התחיל לעבוד באילת עד יום חמישי וחוזר לסוף שבוע לבית. פתאום צצו לה כל הידידים והיא הציעה לי לשבת וכמובן שסירבתי. אמרתי לה בפנים אההה פתאום את לא בוגדת בו הא?
אז היא עונה לי מה לעשות כשהוא כאן אין לה צורך באף אחד כי הוא ממלא לה את הזמן ועכשיו משעמם..
החלטתי שאין יותר ישיבות עם אף אחד מ"הידידים" . אמא שלי מעורבת בסיפור יודעת מהכל והיא רוצה שאתנתק ממנה.

לפני שבוע עובדת בסופר שלנו כבת 50 התפטרה ושמרה איתה על הקשר. הם נפגשו כמה פעמים. היא ניסתה אפילו להכיר לה את הבת שלה שאגב גם היא יוצאת עם ערבים.
העובדת לשעבר חיממה אותה נגדי
כשהיה לי יום הולדת מחזר בעבודה קנה לי מתנה מושקעת ב150 שח שיתפתי את אמא שלי
אמא התחילה לרדת עליה שאיזה מן חברה היא שהיא לא קונה לי כלום..ידעתי בתוך תוכי שבמיוחד עכשיו שאנחנו מרוחקות. מאז שהייתי בטבריה לפני כ-3 שבועות לא נפגשתי איתה כמעט רק שיחות טלפון מעיקות. גם לעבודה היא לא ממש מגיעה כדי שיפטרו אותה.
אמא לחצה עליי כל יום לכן שלחתי לה הודעה כשהיא הייתה בבית של העובדת לשעבר.
שלחתי לה הודעה " מתי את קונה לי מתנה.."
הודעה כזאת גם רשמתי לה ביום הולדת עצמו שבטח היא גם לא קנתה לי שום מתנה והתירוץ שלה היה שאני לא מרוצה משום דבר ועניתי לה שדווקה מאוד אהבתי את המתנה של המחזר , כי לא אהבתי את המתנה של שנה

crema61

New member
המשך..

ששלחתי לה את ההודעה הזאת היא הגיבה בתוקפנות היא והעובדת לשעבר.
שתיהן ירדו עליי בלי סוף שאני חברה אינטרסנטת שכל מה שמעניין אותי זאת המתנה ואין זה כך..
אני מלבד יום ההולדת שלה נתתי לה במתנה בושם שהיה לי ולא השתמשתי בו ועוד כל מיני.
ניסיתי להסביר לשניהם שהמתנה מהווה בשבילי ערך רגשי מאשר החומרי , אך הרגשתי שאין תמיכה מאף אחת מהן.
שהן ראו בי מאין אוייבת כזאת שצריך להתרחק..
חברה שלי אמרה אל תדאגי את תקבלי ממני את המתנה ואז אני יגיד לך ביי
ניסיתי בכל זאת להתקרב אליה למרות הרושם הרע והלא מוצדק שיצרתי בגלל הלחץ של אמא שלא הפסיקה ללחוץ עליי לדרוש את המתנה .
היא פתאום התחילה להגיד שאני הרסתי את החברות ביננו ולא החבר שלה.
שאני מרכלת עליה בעבודה ותקעתי לה סכין בגב .
למעשה שיתפתי את המחזר שלי שחשבתי שהוא לצידי , אך הוא העריץ אותה ופנה אליה כדי לקבל ממנה ייעוץ איך להתקרב אלי ואז נותר רושם רע עליי שאני מרכלת עליה.
הרגשתי צורך לשפוך את הלב , אבל הוא לא טרח להסתיר ממנה כלום ואף הצדיק אותה. למעשה זה אחד הסיבות שאייני מעוניינת בו . היה לו סיכוי קטן איתי אבל הוא הרס הכל..להוסיף לזה שהוא בן 38 ועובד כקופאי אז בכלל..
עכשיו הוא טוען שהבין את הטעות והוא לא מתכתב איתה , אבל הוא כבר עשה את הנזק בלתי הפיך מבחינתי.
כמו כן חברה שלי כעסה נורא שאני מלשינה עליה לאמא ושאני לא חברה אמיתית.
היא קנתה לי לבסוף מתנה ואמרה לי שאם אני רוצה את המתנה עליי לבוא עד אליה..ולפני שבאתי אליה היא צחקה עליי שאני הופכת עולמות רק כדי לקבל מתנה..
כשהגעתי אליה לקחת את המתנה היחס שלה היה ממש קר וחריף..
היא אמרה לי שהגיע הזמן שהיא תתקדם הלאה ותמצא חברים חדשים.
גםלפני שבאתי לקחת את המתנה היא אמרה לי שהיא מתכננת להתחיל עם רשיון, עבודה , לימודים ובסוף השבוע יהיה לה את החבר -מה שאומר שאין מקום בשבילי
אז הרגשתי פגועה .
גם בדרך אליה וגם כשהגעתי לקחת את המתנה היא נתנה לי להרגיש שהחברות שלנו כבר לא חברות. נשארו רק השאריות.
ניסיתי לצאת בסדר ולהרים לה את המצב רוח.
באותו הזמן היא רבה כסאח עם חבר שלה וקיללה אותו בקללות נוראיות . כמו למשל שהיא תקבור אותו ותישב עליו מאסר עולם..
מצד אחד היא באה מנסה רושם שהיא בחורה עם ראש על הכתפיים שאינה מעוניינת להמשיך לעבוד בסופר מסכן, אבל מצד שני מוכיחה לי שכבן אדם יש לה רמה מאוד נמוכה אם זה צורת הדיבור שלה.
הייתה ממש עצבנית ועליי היא אומרת שעליי להשתנות , אבל היא נהיית יוצר עצבנית מיום ליום " אין מה לעשות" ככה היא עונה לי..
היינו אמורות ללכת ביחד לבית של העובדת לשעבר למחרת אלא שקיבלתי ממה הודעה ארוכה פוגענית וזה מה שהיא כתבה לי.
שאין לי אופי טוב שאני מבקשת לבוא לבית של חברה שלי רק בשביל המתנה . כל מה שהיה לי בראש זה רק המתנה.
כאילו חייבים לי משהו , שחברה שלי מנסה להתרחק ממני ואני פשוט לא נותנת לה . היא מנסה לסדר את החיים שלה ילדה בת 22. שכעל מה שהיה לי בראש במשך השבוע זה רק המתנה כאילו מה זה רמה נמוכה שהיא הייתה עדה לכך..הילדה רוצה חברים חדשים , רוצה ללמוד ולשאוף קדימה , לא רוצה להיות בסופר עד גיל 30 כמוני בלי מקצוע. היא רוצה לעשות משהו עם עצמה אז שאני ישתחרר ממנה שהיא לא נשואה לי.
רשמה לי שאתן לה להתקדם שאצלי שבוע מתנה מתנה ומתנה כך לא מתנהגת בחורה בת 30 להיפך אני צריכה ללמד אוצה כי אני מבוגרת ממנה .
לסיום היא רשמה לי שלא מתאים לה חברה כמוני, שאני ישאר בסופר כי אין לי שאיפות בחיים ושאני יניח להן . רשמה תניחי לנו ביי שלום ולא להתראןת ושאני לא יגיב יותר...
לאחר שקראתי הודעה הזאת שיתפתי את חברה שלי.
היא אמרה למה לא ניסיתי לדבר איתה. רשמתי לה שאני כבר קלטתי את דפוס ההתנהגות שלה שזה רק ההתחלה שהיא מבקרת אותי ולא פעם ולא פעמיים זה לא הולך להשתפר ושהיא לא הספיקה להכיר את הצד שלה כי גם אני הכרתי אותה כבחורה מקסימה ועם הזמן ראיתי שהיא רחוקה מכך..
ושאם חברה שלה כל כך מתעקשת שאני יניח לה אני מוכנה לעשות את הצעד הזה ולתת לה ללכת להצליח ולהיות בלעדיי
ואז שמתי את הפלאפון על מצב טיסה מיום רביעי ואת הפייסבוק ניתקתי את הצט שלה שלא תראה מתי אני זמינה.
אמרתי לעצמי אני צריכה שקט לעצמי אין לי כח נפשי לשיחות טלפון מתישות שבה אני לא צודקת ולא בסדר ושאני צריכה לעכל הכל..
חברה שלי לא מגיעה לעבודה ומישהי מעבודה שלחה לי מסר ממנה שאני יחזיר לה את הכסף שאני חייבת לה . שהיא ביקשה שאמסור לה אבל היא סרבה ואמרה לה שהיא מתנהגת כמו תינוקת.
הכסף שהיא דרשה שאני ישלם על טבריה ועוד ה200 שח מאילת אצלי
אין לי כח ללכת עד אליה כדי ששוב תהייה קרירה עליי
היא רוצה את הכסף שתבוא לעבודה אני יביא לה. אני לא נוגעת בכסף הזה כי הוא שלה.,
אבל למה יש לי הרגשה שברגע שארגע ממנה ואתחבר לפלאפון למצב הרגיל היא תצפה ותדרוש ממני לבוא לבית שלה כדי שאמסור לה.
על המתנה היא אמרה לי שאם אני רוצה את המתנה שאני יבוא לקחת כי אני זאת שרוצה.ץאותו דבר אני יכולה להגיד על הכסף..
היא כל כך רוצה את הכסף שתבוא לעבודה ותיקח
היא שולטת בי ונמאס לי

אחרי שהיא וחברה לעבודה לשעבר ירדו עליי שאני בלי שאיפות מאז אני עם רגשי נחיתות חזקים. גם המחזר אני רואה בעיינים לא טובות שהוא כלומניק.
אני יודעת רק דבר אחד שאולי זה לטובה ההתרחקות
ואולי גם אני למרות הגיל המבוגר שלי יכולה גם לשאוף ליותר ממה שאני נמצאת בו.
אני כרגע פגועה ממנה. מנסה להכיל את הכאב
שנתיים הייתי שם בשבילה ופתאום היא מתרחקת ממני
ואמא שלי מתה שננתק את הקשר כי לדעתה הילדה הזאת לא בשבילי שהיא רעה.

אופירA

New member
מנהל
גם התשובה תחזור לאותה נקודה

עלייך לנתק קשר עם החברה, לסרב לבוא אליה בשום צורה.
כאב הפרידה זמני ויחלוף, אך משתלם, כדי לחסוך את המשך כאב ההשפלה והמשחקים שמשחקים בך (בגלל שאינך מסוגלת להתנתק).

אבל החשוב מכל - ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל בבעיית ההתקשרות שלך, בצורך שלך להיות מושפלת ולהמשיך קשרים הרסניים ופוגעניים זמן רב כל כך.
שהרי מזמן מזמן היית צריכה לוותר על ה"חברה" הזו, ואמרו לך את זה פעמים רבות. אבל לא היית מסוגלת. טיפול פסיכולוגי אמור לתת לך את החוסן והמסוגלות הזו בעתיד.

crema61

New member
אני מבינה שעליי להתנתק ממנה..

מיום רביעי ב12 אחר הצהריים הפלאפון שדלי על מצב טיסה.
רציתי שקט ממנה וגם מאותה העובדת שירדה עליי
בימים האלה היו חשובים לי לעשות סדר בראש , לעכל הכל..
לפני שהיא הביאה לי את המתנה היא הייתה הכי מרוחקת שיש ממני ונתנה לי אותה מחוסר ברירה רק כי לחצתי עליה בגלל אמא..
אני חושבת שאולי באמת הגיע הזמן לשחרר אותה ולהשתחרר ממנה.
מה שטוב פה שהיא קצת דרבנה אותי מהלחץ שגם אני יתחיל לעשות משהו עם עצמי השאלה מה. כי לא נעים לי לשמוע את האמת שאני חסרת שאיפות וכל חיי אעבוד בסופר. אני כן רוצה להתגאות בעצמי , למצוא בחור עם רמה ולא להסתפק במחזר בן 38 ללא רשיון ושעובד כקופאי כי זה מוריד לי ממנו. אני גם יודעת שזה חוצפה מצידי לרצות יותר ממנו כי אני בעצמי לא עושה עם החיים שלי שום דבר משמעותי .
אני גם מסכימה שעליי ללכת לטיפול פשוט כרגע אין לי כסף אני רוצה להתחיל כצעד ראשון לחסוך כסף כדי להתקדם כי אני בן אדם בזבזן.
זה הצעד הראשון להתקדמות.

דבר שני אני חייבת לה כסף 200 שח על אילת שהלוותה לי ועוד 200 שח שבכוח אילצה אותי לקחת כהלוואה שנסענו לטבריה ולא היה לי כסף פרט ל-50 שח אחרונים.
היא וחבר שלה לא רצו שאני יבוא כדי שאני לא יעשה להם באסות שם כי אני לא יודעת לפתח שיחות ובשקט עם עצמי ולא מועילה להם.
לחבר שלה לא עבד אז ולבני דודים שלו לא יודעת אם הם באמת גם השתתפו בהוצאות לטבריה שזה לילה אחד שעושים לילה לבן בלי בית מלון.
כולל רק שתייה חריפה, בירות וסלטים.
בגלל שהוא נלא עבד ולא לא היה עליה כסף שמין היא לקחה מאמא שלה 200 שח כדי להשכיר לו אותו ואותי אילצה לקחת ממנה הלווה שהיא תמשוך 200 שח ותשלם שאני יהיה חייבת לה..
יש ללציין שהם הפעילו עליי לחץ בדקה האחרונה אפילו לא טרחו לאסוף אותי מהבית. חבר שלה אמר לי שהוא לא נהג מונית בשבילי ושנסיעה עד הבית שלי עולה כסף (הליכה של רבע שעה מהבית שלי אליה).
סחבתי איתי בקבוקי מים כבדים שידעתי שאני יצטרך כדי לא נלהתייבש והם שתו לי חצי ובקושי הספיק לי.
בנוסף ל 200 שח שאני חייבת לה ותאתן לה ביחד עם 200 שח מאילת שאני חייבת לה הוא גם דרש ממני עוד 50 שח למרות שהבהרתי שזה הכסף האחרון שלי להישרדות עד המשכורת. לא עניין אותם כלום גם שם בטבריה הם איימו עליי שאני יחזור באוטובוס בכסף האחרון שהם לקחו אותי..
לא נתנו לי אפילו להנות בשקט עם עצמי. רק ירדו והתיזו עליי המון מים לאוזן שדרשה ביקור רופא

אני רוצה שהיא תבוא לעבודה למרות שהיא מבריזה כבר למעלה משבועיים כדי לקבל מהסופר מכתב פיטורים.
אני לא רוצה להיות שוב הכלב שלה שנוסע עד הבית שלה כדי להביא לה את הכסף.
היא אמרה לי שאני הפכתי עולמות בשביל לקבל מתנה ובאתי עד אליה עכשיו המינימום שאני מצפה ממנה שתבוא לעבודה והכסף יהיה אצלה.
היא שלחה מישהי לקחת ממני את הכסף אבל היא סרבה לה.

אני כן חושבת שעדיף להיות לבד מאשר חברה כמוהה.
סתם שרפתי עליה שנתיים כדי שתשפיל , תצעק עליי . מה כבר יש לה להציע לי גם אם תיפררד מהחבר שלה עוד ישיבות עם ערבים?
אני חושבת שמיציתי ולזה באמת אין עתיד עם הישיבות האלה.
הגיע הזמן שאני יתחיל לחשוב עלך למצוא גבר רציני לחיים
מאשר לחבר רק חברה
הבעייה שגבר עם רמה לא ירצה בחורה כמוני ואז אני מרגישה רגשי נחיתות.
אולי באמת כדאי שאני יקח ממנה דוגמא ואלמד משהו?
השאלה מה זה שיגע לי את הסופש
השאיפה שלי כרגע זה ללמוד לחסוך, לנסות באמת טיפול התנהגותי קוגנטיבי אני רוצה ששמעתי אך לא ניסיתי ואז אני רוה לטוס שבועיים לחול לתאילנד אפילו לבד בטיול מאורגן משם אני יוכל ללכת ללמוד. כי לימודים משום מה נורא מלחיצים אותי. אולי בגלל האמונה שאני לא חכמה וגם מבעיות הקשב וריכוז שאני סובלת מהן (לא אובחנתי)
דווקה יש לי תעודת בגרות מלאה , אבל עד היום לא באמת היה לי ראש לעשות עם עצמי משהו מעבר לכך..עכשיו אני מתחילה להרגיש לחץ, להרגיש לא ראוייה, להרגיש רע עם עצמי בעקבות היחס שלהן כלפיי

קרמה, החברות הזאת אינה חברות אלא מסכת התעללות.

את חייבת לעזוב אותה מייד ולהפסיק את הקשר הפוגעני הזה! מגיע לך יותר, ומגיע לך להיות בקשרים שעושים לך טוב - ולא להיפך!
ובקשר לכסף - שתקפוץ לך! את לא נהנית מהיציאה המשותפת הזאת, והם השתמשו בכסף הזה לצורך עצמם תוך שהשפילו אותך. את בעצמך כותבת שהם דנו להם דירות ולא יצרו איתך, נכון? אז יאללה, תגידי ל"חברה" שאינך חייבת לה כלום. וגם היא יבוא לדרוש את הכסף - תזכרי לה בפנים את המתנה ההיא, במקום זה.

רצוי בצורה מבזה (אם זה קרם כלשהו, תשפכי או תמרחי אותו עליה וכו')!
אני רוצה לציין לשבחך את העובדה שנשארת נאמנה לעצמך, וגם כשיצאת לשבת איתה עם הערבים, לא נהנית ללחץ שלהם ולא התמסרת גופנית כשלא רצית. בטח קשה לעמוד בלחץ כזה מדי שבוע במשך שנתיים... ומעניין שהיציאה המשותפת הזאת היתה שווה לך בכל זאת. ובכל זאת - היה לך הכח להגיד לא! תוכלי להשתמש עכשיו באותו כח כדי לעמוד מאחורי ההחלטה לנתק איתה את הקשר לגמרי. וגם אני ממליצה מאוד שתלכי לטיפול, כדי לבנות את הביטחון העצמי והיכולות החברתיות שלך.

crema61

New member
עכשיו היא שולחת חברות שלה כדי לקחת ממני את הכסף..ועדיין

נכנסתי לא מזמן לאינטנרנט לכמה דקות וחזרתח למצב הטיסה.
ראיתי שקיבלתי הודעה מאותה העובדת לשעבר . פתאום היא מדברת אלי בהודעות בסגנון דיבור מתחנן . רושמת שאני יחזור אליה לטלפון ושהיר לא מתכוונת להעביר עליי ביקורות , לירות לי משפטין . רשמה שחושבת שחברות זה מצבים בהם כועסים וגם משלימים . שאולי לא הבנתי אותה נכון או חשבתי דברים לא נכונים . שהיא רוצה לנהל איתי ועם חברה שלי שיחה משהו לא מובן רשמה לי . פתאום היא אוהבת אותי ומחשיבה אותי כחברה ושרגשות שלי חשובים לי
ועדיין כואב לי ואני לא מחשיבה אותה כחברה . מעולם לא התחברנו בעבודה
אם כבר התייחסתי אליה כעל בן אדם בוגר שיודע מהחיים.
לכן כאב לי המשפטים שלה שיצאו גם מהפה של חברה שלי שהיא רוצה להתקדם ושהיא תגיד לי ביי
כשהיא רשמה שלום ולא להתראות , תניחי לנו ואל תגיבי יותר זה עוד יותר צבט את הלב..
אני מאמינה שבתוך תוכה דעתה לא השתנתה היא עדיין ממעיטה בי וחושבת שלחברה שלי מגיע עתיד יותר טוב. אולי לא נעים לה מהמצב כי חברה שלי בטח שיתפה אותה שנעלמתי

פתאום אני מגיעה לעבודה היום המחזר מספר לי שחברה המשותפת שלנו לשעבר שלחה לו הודעה בה היא מדברת בשמה אומרת איך אפשר לאתר אותי כי אני חייבת לה כסף. גם עוד חברה שלה שלחה לי הודעה בפייס ולא נכנסתי להודעה שלה.
אני לא מבינה למה היא לא מגיעה לעבודה אלא שולחת שליחים.

עדיין אין לי כח נפשי , למרות שהעובדת לשעבר מתחננת פתאום להשלים ביננו אני מרגישה סלידה כזאת..
אני יודעת שאם אני ישלים עם חברה שלי , אני לא ישנה את האופי הבעייתי שלה..
אני חושבת שכדאי לה לעמוד במילים שלה ולהתקדם הלאה בלעדיי
ואני באמת צריכה לחסוך כסף ולטפל בביטחון העצמי הנמוך הזה ומשם לשאוף הלאה..
למה יש לי את הפחד הזה שחברה שלי לא באמת מתכוונת להשתחרר ממני כפי שציינה
שהיא צריכה אותי כדי להמשיך לרמוס אותי
ואני לא יודעת לנצח בוויכוחים ואני חלשה בעימותים.ץ איך שהוא היא תמיד מנצחת גם כשאני לא שלמה עם זה ומתקשה להעביר את המסר שלי

איך הייתי רוצה עכשיו למצוא חברה אחרת או אפילו זוגיות .
הבעיה שאני מאוהבת במישהו שיצאתי איתו זמן קצר ונפגעתי בחור רוסי מעבודה. למרות שעזב את הסופר עברה שנה קשה לי להמשיך הלאה..
אני מפחדת לצאת לדייטים, לחוות שוב אכזבה , לחוות את הכאב מחדש , להתמודד עם בחורים סטוציונרים.
אני בחורה רגישה , איך הייתי רוצה למצוא גבר שאני אתגאה בו ואהיה מאושרתל לצידו. אך לצערי המחשבות עליו לא מפסיקות והדמעות.
למרות הרצון שלי להיות מאושרתל ולמצוא חבר לחיים אני מתקשה להמשיך הלאה..
ומעדיפה להיות לבד מצידי גם בלי חברות כי אין לי אנרגיה נפשית להתמודד עם כל כך הרבה רגש שלילי

Gali04

New member
תתנתקי ממנה ותפסיקי להיות בקשר גם עם העובדת הזו

למה את לא מגיבה למה שכתבתי לך?

בילי79

New member
שלום קרמה

אני מבינה שיש לך חרטה על הקשר עם החברה, על הזמן שעבר, על בחירות שבחרת. היום אולי היית בוחרת אחרת- למרות שאת העבר לא ניתן לשנות, תוכלי לבחור לפעול אחרת בעתיד החל מעכשיו.
יחד עם זאת- יש כאן התחייבות שלך עבור תשלום שהתחייבת כלפיה. וכפי שאת רואה דרך חברות שלה- היא ממתינה לתשלום ומצפה לו.
לדעתי- התחייבויות צריך למלא. עלייך להחזיר לה את הכסף. גם אם "נילחצת". לא מדובר רק על החלטה של רגע - את בילית איתם בטבריה מספר שעות לפחות, ואם התחייבת עליך לשלם את חלקך שהבטחת.
ואגב זה ישרת גם את המטרה שלך שהיא להתנתק. רק אחרי התשלום במלואו תוכלי לסיים את הקשר איתה.
גם פרידה אפשרית בצורה מכובדת. לדעתי עלייך לכתוב לה שאת רוצה לפגוש אותה על מנת להעביר לה את הכסף, אם את יכולה תגיעי עם אדם נוסף כדי לא להתעכב וכדי שלא יהיה פיתוי מצדכם להיגרר לפגיעה כלשהי וגם לא לחברות חדשה. ולאחר מכן תוכלי להתקדם הלאה בחייך.

בילי79

New member
"אני חייבת לה כסף..."

שלום שחר, אני מתייחסת למידע שיש בפני:
"אני חייבת לה כסף 200 שח על אילת שהלוותה לי ועוד 200 שח שבכוח אילצה אותי לקחת כהלוואה שנסענו לטבריה..."
תראי שחר אני לא אומרת שלא היה כאן סבל, ואפשר ורצוי ללמוד לפעמים הבאות, יחד עם זאת הייתה מצד קרמה התחייבות ולטעמי עליה לקיימה.
היא ציינה ששילמה 50 ש"ח ואולי ניתן להתקזז, התשלום יכול להיות ישירות או דרך חברים, אילו היה מדובר בשתי חברות טובות והתשלום לא נראה הוגן למרות ההתחייבות הייתי מציעה לה לנסות ולהשיג הסכם על סכום אחר שיהיה מקובל על שתיהן- אבל, זה לא המצב.
לדעתי למרות שלא נעשה כאן הסכם שבכתב מדובר בכל זאת בהסכם
והסכמים יש לכבד.
ה"בילוי", אכן היה. והוא היה משותף. אם היא לא נהנתה- מומלץ שתפיק לקחים לעתיד.
גם אם אדם "מבלה" בבית מלון ולא נהנה עליו עדיין לשלם על שהותו (ופיצוי הוא יכול לתבוע בנפרד לאחר מכן בדרך כלל)
גם במסעדה אדם שמקבל מאכל שאינו טעים לו - יכול לבקש החלפתו
לעיתים יאפשרו לו לקבל מוצר חלופי, ולעיתים לא
ובכל זאת גם אם לא הייתה הנאה הוא יצטרך לשלם ואפילו אם לא סיים את ארוחתו.
האם בעל העסק יפעל בחכמה אם ימנע מלאפשר לו להחליף מוצר? זו שאלה אחרת. אני לא מתייחסת למוסריות או חוסר מוסריות של החברה, אינני מכירה אותה ואינני שופטת את קרמה או נותנת לה עצות בענייני מוסר. התייחסתי לבקשותיה של קרמה:
"איך הייתי רוצה עכשיו למצוא חברה אחרת או אפילו זוגיות"
"למרות הרצון שלי להיות מאושרתל ולמצוא חבר לחיים אני מתקשה להמשיך הלאה.."
קרמה הייתה רוצה להמשיך הלאה..
לדעתי כדי שתוכל להמשיך הלאה עליה לסיים (רצוי בדרך מכבדת) את הקשר הקיים בינה לבין החברה הנוכחית. כאשר היא תשלם לה- רק אז, לאחר מכן, הקשר יוכל להסתיים, וכך קרמה תוכל להמשיך בחייה, כפי שהיא רוצה.
קרמה אינה מחויבת להסכים עם דעותי או לבצע את הצעתי כמובן.

התייחסתי לחוסר ההנאה, אני מבינה את הצער על החוויה הקשה בפרט שהיא עלתה כסף ויחד עם זאת דעתי שחוסר ההנאה אינה תנאי למילוי ההתחייבות לאור העובדה שה'בילוי' שלצורך כך נועד הכסף מלכתחילה אכן התקיים.
אחרי
שיתבצע התשלום היא תוכל לדון עם החברה ואולי לקבל חלק מכספה.
מכיוון שדיון עם החברה גורם לה לדבריה לסבל- יתכן וכדאי לשקול להתנתק ממנה לגמרי גם אם המשמעות היא הפסד כלכלי מסוים.
מדובר באישה בוגרת ובריאה שקיבלה החלטות שחלקן כלכליות ועליה לשאת באחריות על בחירותיה.

וואו, בילי , אם את לא עורכת דין - לכי תהיי אחת!

ואני לא אומרת את זה הציניות או בזלזול, להיפך. נראה לי שזה מאוד מאוד יתאים לך.
לגבי החוב של קרמה - טוב, אחרי מחשבה נוספת אני מסכימה איתך שכיום שהיא כאדם מבוגר הסכימה לזה, הרי שעליה לקבל אחריות ולשלם. אבל מוסרית, נכתב של ה"חברה" זה לא נכון ולא צוסרי לקחת את הכסף הזה.

בילי79

New member
את הנקודה העיקרית לא כתבתי.

לפעמים להיות צודק הוא לא הדבר הנכון. להיות צודק לפעמים עולה יותר! גם להתעקשות על "מיצוי הדין" יש מחיר. נפשי, כלכלי, לעיתים בריאותי.
במקרה של קרמה, לדעתי יש לה הזדמנות לפעול בצורה הוגנת (לשלם את החוב) ובמקרה הזה הדרך הזאת היא גם הדרך שתועיל עבורה.
כלומר דעתי היא שלשלם את הכסף הוא הדבר הנכון ביותר מכל הבחינות.
ובכל מקרה
כדאי לסיים קשרים בצורה טובה עד כמה שאפשר.
האם יש סיכוי שהחברה תוותר על כספה סתם כך פתאום? בשביל מה לברוח? להיפך עדיף פעם אחת לתכנן איך להתמודד ולבצע את התכנית ולהפתר מהעול הזה. אמנם החברה כמובן תרוויח את כספה אבל גם קרמה לא תצא מופסדת.
את הצדק אשאיר לבתי המשפט

מנקודת המבט שלי לא רלוונטי אם החברה תוותר או לא תוותר

כי מוסרית אין זה "כספה". שתמשיך עד מחר "לא לוותר"...

isola bella

New member
תומכת בכל מילה

גם אני זוכרת את ההודעות שלך כאן בפורום

אם את לא תעזרי לעצמך אף אחד לא יכול לעזור לך - ושעה יפה אחת קודם,
חבל על כל מה שקורה לך,
&nbsp
איזולה בלה
&nbsp
&nbsp

Gali04

New member
תיזרקי אותה לכל הרוחות

אני עומדת להיות מעט נוקשה איתך, כי מה שקראתי מאד קומם אותי. אנלא מבינה איך את לא העפת אותה מחייך, כשהבנת מול איזה טיפוס את עומדת. מכל מה שאת סיפרת, מדובר ב"חברה" שמשפילה, פוגעת, מעליבה, רומסת, מקטינה על חשבון העצמת והאדרת עצמה.

לא ברור לי מדוע המשכת ללכת איתה לישיבות עם גברים ערבים. מה את מכירה את הגברים האלה? יודעת מניין הגיעו? למה שתישבי איתם אם את לא מעוניינת להכיר אותם?! למה שיבקרו אותך וירצו להחליף אותך בבחורה שכן תזרום איתם?! מעבר לזה, איך לא חששת להיפגש עם מס' גברים ערבים?! אני הייתי מפחדת לשבת עם גברים ערבים ובטח כאשר אני וחברתי הבנות היהודיות והיחידות שנמצאות בשטח. ואם הם מחבלים? ואם הם רוצים לפגע באמצעותכן? ואם הם יחטפו אתכן ותהיי מקרה החטיפה הבאה שהמדינה צריכה להתמודד עימה?! אי אפשר להתנתק מן המצב הבטחוני שלנו במדינה וזה בעיניי חוסר אחריות מצידך (ושאף אחד לא יחשוב אפילו לכתוב לי גזענית. מדובר בסיטואציה מורכבת, במדינה מורכבת, ביחסים מורכבים בינינו לבינם וכל אדם צריך להיות ריאלי ולנקוט במשנה זהירות).

הלאה...

אם לא היה לך כיף בישיבות איתם, אם החבר שלה קילל והתנהג כלפייך בגסות רוח, למה המשכת ללכת איתם לחופשים פעם אחר פעם. אמרת שלא היה לך כיף בקרבתם אז מדוע התחננת אליהם לקבל אותך לשורותיהם ולצרף אותם לטיול. למה מי הם בכלל?!!!

לא היית צריכה להעיר על המתנה, כי אי אפשר להכריח מישהו לקנות לך מתנות. פשוט שהיה מגיע יום הולדתה לא היית קונה גם לה מתנה. ובטח לא היית צריכה ללכת לקבל את המתנה בצורה כזו כשהיא אומרת: את רוצה תמתנה אז תבואי לקחת בעצמך.

אי אפשר להימנע מהמסקנה המתבקשת, שאת מצויה תמידית במצב מושפל. גם מולה, גם מול החבר שלה, גם מול העובדת החצופה. בנוסף, את בת 30 והיא בת 22 פער גילאים של 8 שנים בתקופה הזו של החיים מאד גדול. הפערים המנטלים כ"כ עצומים בגילים האלה, תפיסות החיים שונות לגמרי, יעדי החיים שונים. היא עדיין ילדה. תמצאי חברות קרובות יותר לגילך או יותר גדולות. 8 שנים בגילאים שלכם זה המון בגלל הפערים, כאמור. גם אם קשה לך להתחבר לאנשים וגם עם יש לך בעיות חברתיות זה לא אומר שאת צריכה לפחדת לשחרר חברה שמתעללת בך, משפילה אותך ועוד כהנה וכהנה. תתטפלי בעצמך באמצעות שיחות ותתמקדי ב2 נקודות: 1. הקושי החברתי 2. הנטייה שלך להימצא במקום שאת מושפלת ומוקטנת.

את הכסף שאת חייבת לה פשוט תכניסי למעטפה ותניחי אותה בתיבת הדואר בביתה. את ממש לא צריכה להגיד לה לבוא לקחת את הכסף אם היא רוצה, כשם שהיא עשתה איתך, כי:
א. זה כסף שאת חייבת לה וצריכה להחזיר במהרה.
ב. אין שום סיבה שתתראו. פשוט תתנתקי ממנה ואל תיפגשי איתה בשום אטצלות מצידך (פשוט נדמה לי, כאילו את רוצה להישאר איתה בקשר כלשהו ולא ממש מעוניינת להתנתק ממנה, כאילו יש בך רצון שהיא תתקן את המצב ואתן תחזרו ל"ימי הזוהר" שלכן. יחד עם זאת, את פגועה ויודעת שהתנהגותה לא תקינה ולא חברית. את מעוניינת ללמד אותה לקח ולנקום בה, ולכן את מחפשת תירוצים כדי שתתראו).

את הפון שלך את לא צריכה לשים על מצב טיסה, אלא להתנהל כרגיל. תחסמי אותה בוואצאפ, תמחקי אותה מהפייס ומכל מקום אחר והכי הכרחי שתעיפי אותה מהחיים שלך לאלתר!

מאחלת לך שתביני שהיא רחוקה מלהיות חברה עבורך. תביני שלאף אדם אין זכות להשפיל אותך ולהתנהג אלייך בצורה שאינה מכובדת, שלא לאמר בזויה, במקרה שלכן.

למעלה