חוזרת לשאול בעניין הרגישות לחבישה

herouth

New member
חוזרת לשאול בעניין הרגישות לחבישה

בהמשך להודעתי זו:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2181&MessageId=168605055

פניתי לרופאת עור, והיא אמרה לי, שאת הבדיקה המיוחדת לסוג זה של רגישות, ניתן לעשות רק בבתי החולים הגדולים, ולא בקופת חולים. היא נתנה לי הפניה לתבחיני מטלית מורחבים, במרפאת דלקת עור ממגע. היא גם ביררה עבורי בביה"ח אליו היא מקורבת, תה"ש, אם עורכים שם את הבדיקה הזו עבור דבקים ופלסטרים. הם ענו לה שלא - להם יש טסטים למשחות ולחומרים שמניחים על הפצע, ולא לדבקים של החבישה והפלסטרים.

אז שאלתי היא פשוטה מאוד: באיכילוב הבדיקה הזו קיימת?

בינתיים היא המליצה לי לבצע בעצמי בדיקה עם חומרי החבישה שבידי כדי לראות לאיזה בדיוק אני רגישה, והמליצה לי לנסות להשיג לצורך זה מעט פלסטר "היפור-פלסט", שיכול להיות שהתגובה אליו תהיה שונה. מחיפוש באינטרנט לא ראיתי שהפלסטר הזה מפורסם כבעל תכונות אלרגניות שונות מאשר כל חבישה אחרת (כולן מכריזות על עצמן היפו-אלרגניות). האם לכם ידוע אם הפלסטר הזה עשוי מחומרים שונים מהרגיל והאם באמת כדאי לי לנסות ו"לצוד" אותו (בסופרפארם שליד מקום עבודתי לא שמעו עליו)?

אמנם כן - מבצעים כענין שבשגרה

עם זאת תמיד יכול להיות שחסרה זמנית סדרה מסוימת
לגבי המלצות הרופאה- נשמעות לי נכונות מאד -
ראוי לזכור שבמצבים אלו של תגובות לחבישות - לרב אין מדובר כלל בתגובה אלרגית - אלא הפריחה נגרמת כתוצאה מגירוי פיזי של החבישה יחד ההפרשות מהפצע. במקרה כזה הפלסטר כמו זה שהיא הציעה hyporplast הוא סופג יותר - ולכן עשוי לעזור .
הדרך לבדוק על היד חבישות שונות ולראות מי גורמת לתגובה - היא דרך טובה כדי לדעת אם יש אלרגיה ולמי מהן.
בהצלחה

למעלה