חוזרת עם אתגר

חוזרת עם אתגר


התנדבתי להכין יחד עם הילדים בגן דונאטס אפויים- יש תבנית ייעודית לזה ויש לי מתכון מעולה: http://mevashelet.com/8685/chocolate-glazed-baked-donuts/

אחרי שהתנדבתי, גיליתי שיש הרבה ילדים עם אלרגיות ועל כן אנחנו נאלץ לעשות את זה ללא המרכיבים הבאים:
מוצרי חלב
גלוטן
שומשום
אגוזים

Please help! אשמח לקבל מתכון רלוונטי ומתאים שקל להכין עם ילדים.

תודה
 

ybo4

New member
סלט פירות


וברצינות - ללא גלוטן שווה להשתמש בקמח ללא גלוטן. בקמח הזה אפיתי לא מעט והמאפים יוצאים בסדר.
יש כמובן אפשרות לשילוב של סוגי קמחים אחרים - קמח חומוס, תפוחי אדמה וכו'. אבל אין לי ניסיון בהם
מוצרי חלב - להחליף במוצרים לטבעונים.
שומשום ואגוזים - לא ראיתי את המתכון, אבל מניחה שניתן לוותר עליהם.
ילדים ישמחו אם האגוזים יוחלפו בשוקולד צ'יפס, אלא אם כן מדובר בציפוי. ואז הייתי מהמרת על קוקוס.
 
כן, אני מאוד קרובה להציע שזה מה שנעשה למרות שלא קשור לחנוכה


&nbsp
התגובה של כולם כשראו את הפרצוף שלי כשאמרו לי שאלה ההגבלות... וואו!
אני רגילה לאגוזים וללא ביצה חיה או שומשום מילדה אצלי בגן אבל כל השאר זה די אתגר.
&nbsp
אני אנסה לחפש פה קמח ללא גלוטן ובאמת מקווה שזה יהיה נורמלי.
לגבי הציפוי- חשבתי בהתחלה לצפות בשוקולד עם סוכריות- עכשיו כבר לא בטוחה איזה ציפוי יהיה רלוונטי. פחות בא לי עם סוכר וקינמון אבל אם אין ברירה ...
&nbsp
תודה
 
נראה מעולה אבל מסובך לילדים בני 3


אני אולי אנסה להכין בבית עם קמח ללא גלוטן ואראה עד כמה אפשר לפשט את זה. תודה!
 
קיבלתי המלצה לקמח ללא גלוטן שמאוד קל לעבוד איתו

אז כרגע בעיקר צריכה מתכון טוב ללא מוצרי חלב/סויה שאפשר יהיה להכין איתו את הדונאטס בתבנית הייעודית.
&nbsp
תודה
 

HEYלו

New member
חפשי בבלוג "קולינריא"- המון מתכונים שמותאמים לקמח ללא גלוטן

 

ybo4

New member
שאלה רצינית

האם יש כבר קבוצה שמכינה לביבות תפוחי אדמה?
אפשר להכין לביבות כאלה בתנור.
לטעמי פחות מוצלחות ממטוגנות - אבל אי אפשר לקרב ילדים למחבת ושמן חם.
יפתור את הבעיות של הקמח (אפשר להוסיף קמח תפוחי אדמה/קמח חומוס וזהו) וכמובן לא נדרשים מאכלי חלב, אין שומשום.
 
לצערי תפסו לנו את הלביבות


אחרת הייתי מכינה עם הילדים במולטי קייק שיש בגן...
&nbsp
בסוף מצאנו קמח ללא גלוטן ורק צריכה למצוא מתכון שיהיה ללא מוצרי חלב ושאר הדברים האסורים שזה פחות בעיה. בעיקר דאגתי לעניין הקמח
 

ybo4

New member
קחי חלב סויה והכיני עם המתכון שאת מכירה

קמח נטול גלוטן אפשר להכין במתכון רגיל לגמרי. יוצא בסדר, אם מוסיפים אבקת אפיה/סודה לשתיה. הטעם מעט שונה, אבל לא רע.
ניסינו ללחמניות שילוב של קמח תפוחי אדמה וקמח חומוס ויצא לא רע.
מניחה שעם קמח נטול גלוטן, חלב סויה ובעיקר אפוי במקום מטוגן - הטעם יהיה רחוק מדונטס רגילים...
אבל כדאי שהילדים יתרגלו, נראה שכך יראה העולם שלהם.
מזל שמדי פעם חלקם לפחות יוכלו לטעום לחמי מחמצת למיניהם.
 
אי אפשר חלב סויה, אבל כן אמורה לקבל המלצות על יוגורט

שאפשר להשתמש בו ונקווה שייצא נורמלי
 
למעלה