חוזרת עם עוד שאלה

Yuli Gama

New member
חוזרת עם עוד שאלה

לפי החוק (תודה על הקישור)
4. היצירות שבהן יש זכות יוצרים
(א) זכות יוצרים תהא ביצירות אלה:
(1) יצירה מקורית שהיא יצירה ספרותית, יצירה אמנותית, יצירה דרמטית או יצירה מוסיקלית, המקובעת בצורה כלשהי;
(2) תקליט; ובלבד שהתקיים לגבי היצירות האמורות אחד התנאים הקבועים בסעיף 8 או שיש בהן זכות יוצרים מכוח צו לפי סעיף 9.
(ב) לעניין סעיף קטן (א), מקוריות של לקט היא המקוריות בבחירה ובסידור של היצירות או של הנתונים שבו.

למה הכוונה מקובעת?
האם לא משתמע מכך שאין זכויות יוצרים על צילומים יום יומיים? (כאלו שאין שום קשר בינם לבין אומנות, טיול משפחתי, בישול בבית, ניקיון ועד)
יתכן שתקפה פה זכות אחרת? פרטיות למשל?

Yuli Gama

New member
סליחה שלא שרשרתי

ומוסיפה עוד שאלה.
האם יש הגדרה בחוק ל "סקירה" ו "ביקורת"?
לא מצאתי בחוק עצמו.

Yuli Gama

New member
מקווה שהבנתי נכון

אם אני לוקחת הדרכה ברשת,
כותבת מאמר, מצרפת בו את התמונה וסוקרת או כותבת ביקרות על ההדרכה הרלוונטית (בצירוף קישורים)
אז נהגתי תקין מבחינת זכות יוצרים, זכות מוסרית וזכות פרטיות (בתנאי שהתמונה לא מראה שום דבר מעבר לכוס קפה, נגיד).

(אני מבינה שזה לא אומר שלא יתבעו אותי
, השאלה אם לפחות זה נשמע כשימוש הוגן במסגרת החוק).

Yuli Gama

New member
מאתגר

אז בעצם אין קו הפרדה ברור.

מותר לקחת חומר לצורך סקירה וביקרות אבל צריך לקחת כמה שפחות.

framing והקטנת רזולוציה של תמונה נחשבים לקחת "פחות" או שאין קשר בין השניים?

גם תמונה אחת (מנגיד תריסר בהדרכה) יכול להיות "יותר מדי"?

חשבו לציין שלא מדובר על לקחת תמנוות של צייר, אומן צילום או כל דבר אחר (למרות שבטח גם בלוגר רגיל עלול להיקשר לתמונה שלו).

ושוב, תודה!
התשובות שלך מקיפות ומועילות מאוד

אני לא יכול לתת לך איבחון

אני אולי חוזר על עצמי, אבל אומר שוב, לבקש חוו"ד מהסוג הזה בפורום משפטי דומה ללכתוב איזה סיפור בפורוםרפואי ולבקש אבחנה וטיפול.
ברמת העיקרון, תמונה בודדגת יכולה להוות יצירה, אז זה לא משנה אם בהדרכה יש 12 או 360 או 600 תמונות.
ככל שמה שאת "לוקחת, יותר דומה לשלם, יש יותר סיכויים שאת פוגעת בזכות היוצרים.
נכון, אין קו ברור, יש רצף ובשביל זה מתקיים הליך של שפיטה על ידי שופטים ולא איזה מיון על ידי מכונה.

"מקובעת" זה אומר שהיצירה נמצאת באיזושהיא מדיה, לא במוחו של היוצר או של איזשהו צופה.
אם למשל ראובן הלחין יצירה מוזיקלית והיצירה נמצאת במוחו והוא מבצע אותה בפני קהל מתוך מוחו, ואחרי זה יצחק שיש לו זיכרון מעולה זוכר את היצירה והוא בעצמו מבצע ביצוע פומבי שלה או יוצר ממנה יצירה נגזרת, אין פגיעה בזכות היוצרים ש ראובן, היות והיצירה של ראובן לא מקובעת.
אין שום קשר בין נושא היצירה (אומנות, בישול בבית, וכד') לבין היות עבודה מסויימת יצירה או לא.
ישנם מקרים שבהם אדם עושה מעשה שהוא פגיעה בזכות יוצרים וגם פגיעה בזכות הפרטיות, אבל מהות הזכות שונה וגם בעל הזכות/הנפגע עשוי להיות אחר.
יכול להיות גם שאדם מפרסם תמונה ופוגע בפרטיות אך אינו פוגע בזכויות יוצרים ויכול להיות שהוא פוגע בזכות יוצרים אך לא בפרטיות, יכול להיות שלא פוגע בכלום ויכול להיות שפוגע גם וגם, פשוט אין קשר.
כמובן שפרסום של צילום יכול לפגוע גם בזכות אחרת, או לא לפגוע.

למעלה