חוזרת עם שאלות

חוזרת עם שאלות

היי. התייעצתי כאן בעבר, ועכשו שהנושא נהיה עבורי אקטואלי צריכה שוב את דעתכם (כן, אני יודעת, לא תהיה דעה אחידה
).

הקטנה בת שנה ותשעה חודשים. נכנסת למעון בספט' בע"ה.

MMRV אני בינתיים דוחה לגיל 4-5, בתקווה שהיא תחלה ויהיה לה חיסון טבעי ו/או אולי על הדרך גם יתחדש משהו במידע בנוגע לחיסון הזה ויעזור לי לקבל החלטה אחרת.

צהבת B אני גם דוחה לעת עתה לגיל ההתבגרות.

צהבת A רציתי לדחות לגיל 4-5 כשתהיה בגן, אבל עכשו מתלבטת כי היא בכל זאת נכנסת למסגרת.

אז אתחיל מהקל אל הכבד:

1) הבנתי ש HIB לא נותנים אחרי גיל שנתיים. כשהיא תיכנס למעון היא תהיה שנתיים פחות חודש כך שאני רוצה לוותר על החיסון הזה. מדוע לא נותנים אחרי גיל שנתיים (האחיות לא ידעו לענות לי)? האם אני משחקת חלילה ברולטה רוסית איתה לאור העובדה שהיא נכנסת למעון בחברת ילדים אחרים?

2) צהבת A - ממילא התכוונתי לחסן אותה בגיל גן חובה. האם יש סיבה לדחות את החיסון הזה או שזה לא משנה אם אתן אותו עכשו או בעוד מס' שנים, בעיקר מבחינת המערכת החיסונית שלה.

3) שאלה כללית - בגלל החששות מהחיסונים מול החששות מלא לחסן, בחרתי ללכת בדרך האמצע. לכן ישנם חיסונים שאני דוחה לעוד מס' שנים וחלק דחיתי לעכשו כשהיא תיכנס למסגרת. האם הדחייה הזו יש לה בכלל משמעות או שזה מעין לדחות את החששות למועד מאוחר יותר? כלומר, האם המערכת החיסונית שלהם באמת מסוגלת להתמודד עם החיסונים יותר טוב כשגדלים ואם כן מאיזה גיל רואים שהמערכת החיסונים התחזקה משמעותית לעומת קודם לכן?

4) שעלת (א) - אם לא אחסן אותה עכשו, ופורצת המחלה באיזורי, האם ניתן אז לחסן? ואם זה סמוך למתן הDT, האם ניתן לתת DT פעם שלישית (כי אין שעלת בנפרד אלא רק עם DT)? והאם החיסון יהיה אפקטיבי אם היא מקבלת מנה ראשונה סמוך להתפרצות?

5) שעלת (ב) הקושי העצום שלי זה עם שעלת. לא מצליחה להיות שלמה, לא כן ולא לא לחסן. פוחדת פחד מוות מתופעות הלוואי הנדירות שמא חס וחלילה ינחתו עלינו מצד. ומאידך פוחדת מאד מאד מהמחלה הקשה הזו. לא מרגיע אותי ש 10 אחוז מהנדבקים לא מראים סימפטומים כי יש 90 אחוז שכן. לדמיין אותה חלילה סובלת כפי שמתואר בתיאור המחלה הורג אותי. אבל כך גם הפחד מכן לחסן אותה. בקיצור, חוששת מאד מהמחלה וגם מהחיסון הזה.
ברור לי שזו החלטה שלי בלבד, ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע ממי שכן חיסנו ומי שלא חיסנו, מה היו השיקולים שלכם לכאן ולכאן.

מודה מראש על כל מענה.

פולספגן

New member
עונה

1) זאת החלטת משרד הבריאות, אך לפי ה-WHO ישנה
לחסן עד גיל 5.
הסיבה שמשרד הבריאות החליט כך, כי המחלה כבר לא קטלנית לאחר גיל שנתיים.

2) לדעתי, השירותים הציבוריים הם מקור טוב להדבקות ואם את מעוניינת לחסן, הזמן שהחיסון הכי יועיל הוא עכשיו.

3) בעקרון מעל גיל 3 "המערכת החיסונית שלהם באמת מסוגלת להתמודד עם החיסונים יותר טוב".

4) נדמה לי שישנו גאפ מינימלי של שבועיים במקרים של מגיפה, אך סביר להניח שהחיסון לא יהיה אפקטיבי, כי הוא גם לא יהיה כזה אם תקבלי את כל המנות.

5) שעלת היינה מחלה קלה מעל גיל שנתיים ויש אף כאלו שטוענים שמעל חצי שנה.

התוספת שלי

בנוגע ל HIB - אם הנקת אותה לאורך זמן (נאמר, לפחות כשנה), הפחתת משמעותית את הסיכוי שלה לחלות במחלה.

ככל שמשקל הגוף גדל והמערת החיסונית מתפתחת - כך יכול הגוף להתמודד טוב יותר עם החיסונים והסיכונים מהם מופחתים.

שעלת - מעבר לעובדה שהמחלה מסוכנת בעיקר לפעוטות עד גיל שנה, לאור הממצאים על שיחלוף הזנים של השעלת בגין החיסונים, התקופה הקצרה של נוגדנים לאחר החיסון והאינדיקציות האפידמיולוגיות של התפרצויות במדינות רבות מחוסות היטב (ובישראל אפילו על אף הוספת שתי מנות חיסון על הדרך) - נראה שהחיסון סיים את הקריירה שלו, שלא לומר תורם לעליה בתחלואה בזנים החדשים. לאור זאת בלבד (אפילו לא צריך לקחת בחשבון שבתך כבר הרבה מעל גיל שנה) אני כבר לא מוצא שום יתרון לשקול להתחסן נגד שעלת - מצטרף לרשימת החיסונים הלא רלוונטים בעליל לצד השפעת. פשוט צריך לתייחס כאילו אין חיסון נגד שעלת לשקול כעת (אני מניח שיפתחו חיסון חדש בהמשך).

סליחה על התגובה המאוחרת

תודה על התשובות.

ביקשתי שיזמינו את ה DT בלבד, ובשיטוט נוסף בפורום ראיתי שמישהי התייחסה לחיסוני ה DT כמיושנים ומכילים מרכיב יותר מסוכן מהחיסון הכולל את השעלת. האם זה נכון? מניחה שעדיין אחסן אבל אם זה לא נכון לפחות אוכל להוריד עוד דאגה מהראש.

מור, הנקתי (שאבתי ) חלקית במשך חצי שנה, לא מספיק לצורך הענין.

אוף, מתסכל

מהו "הרע במיעוטו" (הבנתי שצריך "לתחקר" אותך
, ושאת תעני בשמחה, אז ממשיכה
) - המיושן או הכולל שעלת?

הבעייה היא תוקף החיסון?

האם הפסיקו לייצר DT בלבד כי מתכוונים לכפות על כולם גם את חיסון השעלת אחרי שיחסלו את מלאי ה DT?

כמה רחוק מהתוקף הופך את היוצרות (שה DT הופך להיות הרע במיעוטו?) אם אראה שהתוקף קרוב מדי אני יכולה לסרב לחיסון ולשקול שוב את ה DTAP.

פולספגן

New member
אני אישית מאמינה שהפסיקו לייצר אותו מכדאיות

כלכלית, כי כבר לא משתלם להם לתחזק אותו ובטח לא לשפר אותו.

התוקף של חיסון הוא בין 2-4 שנים בהתאם לחיסון.
הכלל אצבע שלי הוא שרצוי לא להתקרב מס' חודשים לפני בהתאם לשנים (יוצא בערך 8% מהזמן), קרי אם החיסון תקף ל-4 שנים, אז לא אתקרב אליו ב-4 חודשים האחרונים, ואם שנתיים, אז לא אתקרב אליו חודשיים.
מה שבוודאות, לא אתקרב אליו בחודש האחרון לתאריך פג התוקף!

אז האם בעינייך זו הבעיה - התוקף, לא הכספית?

אני עכשו קוראת את הדיונים כאן בנוגע לכספית ואלומיניום ומרגישה שאני עושה צעד אחד קדימה ושניים אחורה בהשלמה שלי עם החיסונים.

את התגובה כבר אראה מחר, ליל מנוחה ותודה לעת עתה

עדכון/תיקון לגבי ייצור חיסון DT

הי לך,

רוצה לעדכן שלפי אחות ט"ח כן ממשיכים לייצר DT.

תוקף המנה שהיא מחזיקה עבור בתי הוא סוף 2014. כששאלתי מדוע מפסיקים לייצר היא אמרה בפליאה על השאלה שממש לא מפסיקים לייצר שהרי תמיד יהיה צורך בהם עבור ילדים שבגלל בעיות בריאות אסור לתת להם את השעלת.

רציתי להציף את זה למען הקוראים בכלל ומאמינה שגם חשוב לך עצמך לדעת.

תודה על העדכון

גם אני לא שמעתי שהפסיקו לייצר / להשתמש בחיסון ה DT.
תודה על העידכון.

פולספגן

New member
לא טענתי שמפסיקים לייצר, אלא שמפסיקים לפתח

החיסון מיושן וללא ה"עדכונים" שהוכנסו בחיסון עם מרכיב השעלת הן במשלוש הקטן (DTaP) והן במחומשת.

בנוסף, התחלופה שלו מאוד איטית ואחלה שהגיע משלוח חדש, כך שלפחות תאריך הייצור הוא בסדר.

אני משפשפת עיניים ועדיין רואה בכותרת

שאת מתייחסת לייצור של החיסון (כמה הודעות מעליי). אבל באמת לא באתי להתווכח או להוכיח אלא לעדכן קוראים אחרים שנשארו (ויישארו-בקריאה בארכיון) עם הרושם (שגוי או לא) שאני נשארתי איתו לגבי המשך ייצור החיסון הזה.

ליל מנוחה.

קומרן

New member
לי באמת אין בעיה עם זה

שאלתי בכלליות מה הבעיה כל עוד זה בטווח התאריכים הבטוח לשימוש?

למעלה