על 'לא פייר' ועל 'כאילו'
את צודקת, זה לגמרי לא פייר, יש נשים שנכנסו להריון ממש בקלות על הפעם הראשונה (ועוד להריון לא רצוי) ולך לקח זמן, פעמיים, ועברת שני אובדנים. פשוט הנחת היסוד שיש משהו פייר באיך שהחיים בנויים היא הנחה שגויה. כולנו חוטאים בה, כמובן. היא פשוט הנחת יסוד לא נכונה. בקיצוניות זה ששרדת את אושויץ לא אומר שלא תשכלי בת ובסוף תסיימי את חייך בגסיסה מסרטן שד גרורתי (הכרתי אותה אישית, אישה מדהימה). וגם דברים דרמטיים קצת פחות, זה ששברת את הרגל 3 פעמים לא מחסן אותך מפני הפעם הרביעית (דודה שלי). ועוד . ועוד. ועוד.
הנחת היסוד השניה שלך, לעומת זאת, דווקא נכונה מאד. בלי ה'כאילו'.
אין שום ערובה להצלחה. באמת אי אפשר לדעת מה יהיה הלאה. לצערי. הרב מאד. מאד. הלוואי ויכולתי להבטיח לך שההריון הבא יהיה תקין. או להפנות אותך למישהו שיכול להבטיח לך את זה.
כמובן, כדאי לך להשלים את מלוא הבירורים הרפואיים האפשריים, לשאול ולחקור גם בעצמך אם יש לך הכוחות, כדי שתהיה לך מקסימום אינפורמציה. אני שמחה שמצאת את המאמנת וחושבת שאולי כדאי לך להגדיל לתקופה הקרובה את המינון של הפגישות איתה. אישית, סביב האובדנים שלי הלכתי באופן אינטנסיבי יותר לפגישות טיפוליות. אני גם נעזרתי בתרופות, שבהחלט היטיבו את מצבי.
האובדנים שלי לא היו רצופים, והיו לי 3 לידות תקינות ביניהם, אבל מנסיון ארוך שנים בפורום ומסיפורים של נשים אחרות, אני יודעת לומר לך שאובדן שני לעתים מכה בעוצמה לגמרי אחרת ומפתיעה מהאובדן הראשון. מקווה שעבורך זה לא יהיה כך, אבל מציינת זאת כדי שתהיי ערוכה.
לגבי השוואות - אין בהן טעם. את לא צריכה 'לקבל פרופורציות' מלקרוא סיפורים פה בפורום. אז מה אם יש מישהי שאיבדה הריון בשבוע 38? או מישהי שזה האובדן החמישי שלה? כל אשה מגיבה אחרת לגמרי לאובדן, כתלות בהמון גורמים הרלוונטיים אך ורק לחיים האישיים שלה. התמהיל הספציפי של הנשמה שלך ונסיבות החיים שלך מכתיב גם את אופן ההתמודדות שלך. והוא לא קשור בכלל לנשים אחרות, שחוו אובדן בשבוע אחר / בגיל אחר / של הריון שמספרו שונה / בגלל סיבות אחרות לגמרי מהסיבות בגללן את איבדת את ההריון שלך.
אני מנסה להגיד לך שתרשי לעצמך לחוש את הכאב. כל מנגנוני ההגנה שלך פועלים כרגע, וטוב שהם פועלים (מזל שזה קרה בשבוע מוקדם / יש נשים שהסיפורים שלהן קשים יותר משלי ועוד). לא עכשיו, לא מיד, יש לך עוד פרוצדורה לסיום הריון לפנייך.
כל כך עצוב לי לפגוש אותך כאן. ליוויתי אותך עוד מלקראת. קיוויתי כל כך. שהפעם יהיה אחרת לגמרי. שתזכי להיות אמא.
שולחת לך המון המון