חוזר אליכם עם תכנון חדש - מה דעתכם?

drogov

New member
חוזר אליכם עם תכנון חדש - מה דעתכם?

שיניתי כמעט את כל הקונספט בעקבות התגובות ומקווה שקלעתי לטעם שלנו. השאלה - מה דעתכם על התכנון כעת?

drogov

New member
אהה כן - המדרגות זה ירידה למרתף

מתוך הבית ומבחוץ - ( לעתיד אולי נשכיר)

נומוש

New member
בנוגע לשרותי האורחים

תחשוב להמשיך מעט את הקיר שמול דלת הכניסה (בינה לבין השרותים) , כך שהכניסה לשירותים תהיה כביכול מפינת הטלוויזיה, ולשנות את התכנון של פינת הטלוויזיהץ ככלל, התכנון נראה טוב בהרבה. לא להתייאש....

0 אור 0

New member
נראה יפה וזורם

רק שני דברים שלא ברורים לי: 1. איך מגיעים בדיוק לחדר כביסה ולחדר לידו (מקלחת הורים?) 2. המזוה תוספ כמעט את כל קיר המטבח, ואז יש חלון לפטיו - אם המסגרת החיצונית לא מקובעת, הייתי מנסה לשנות מעט כך שיהיה יותר חלון לאוויר במטבח

drogov

New member
תודה, לחדר כביסה מגיעים ממקלחת משפח

את המזווה אפשר להקטין ולפתוח חלון גדול יותר לכיוון הפטיו. יש בעייה עם ההסתרה של שרותי האורחים.

קנגה רו

New member
קצת פרקטיקה -

יכול להיות שאני לא מבינה את הסרטוט אבל - מול שרותי ההורים נמצא חדר ארונות? אם כן אני ממליצה להחליף במיקום - ככה ניתן לנצל את אותה תשתית צנרת. אותו כנ"ל לגבי כיור במקלחת הורים (שוב אם אני מבינה נכון את התרשים) אם תעבירי אותו לצד השני - תוכלי לנצל את אותה התשתי למכונת הכביסה (ניקוז ומים) אני אישית דוגלת בצנרת מרוכזת כמה שאפשר. עוד עיצה - תנסי להחליף במיקום של המטבח והסלון (מראה) כך יוצא שהמזווה / מטבח קרובים יותר לכניסה - מקל מאוד את החיים בבית. את גם מקרבת את המטבח לכניסה (נוח בעיקר בסחיבת קניות וכו' וגם יוצרת חדר אורחים "פרטי יותר" עוד יתרון לדעתי, זו העובדה שאת מרחיקה במקצת את חדר האורחים מחדרי השינה. את דלת הכניסה (רק את הדלת) הייתי מזיזה כמטר החוצה - וכך יוצרת מבואה לבית, (משאירה את הקירות כמו שהם).

drogov

New member
לא אין חדר ארונות, יש מקלחת זוגית

וממול יש שרותים סגורים והכיור נמצא בפינה הפנימית. לגבי המטבח - החנייה נמצאת בקו של המזווה, כך שאפשר להכנס מהחנייה ישירות למזווה/ מטבח. מה עושים עם חוסר פרטיות לחדר הורים????

S o r i n a

New member
ועוד דבר

יש חדר אחד עם שלושה חלונות? בקיר אחד שני חלונות משני עברי הקיר? לדעתי צריך לשנות את מיקום החלונות. לוותר לפחות על חלון אחד.

alonaski

New member
אשמח להשתתף גם בחוות דעת ../images/Emo13.gif

אני מאוד תומכת במה שקנגה רו הציע להחליף את המטבח והסלון! מהסיבות האלה: אורח שיכנס - יראה מולו מיד את הסלון שזה החדר היותר מסודר ו"יצוגי" בבית
דבר נוסף - מאוד נעים וכייף כשכל משטח העבודה במטבח צמוד לקיר ארוך שפתוח בו חלון גדול וארוך החוצה! ככה גם אפשר לראות מצויין את מה שעושים על משטח העבודה הזה - באור יום וגם, תוך כדי עבודה ממושכת במטבח - אפשר להסתכל לגינה או לרחוב - לראות את העוברים ושבים, לראות מי מגיע לבקר וכד'... = עמדת תצפית טובה! לפי התכנון שלך - למטבח יש רק חלון אחד קטן - ונראה לי חבל וחסר! עוד הערה קטנה - אם אתה עושה איזה קיר קטן שמשמש מחיצה בין הסלון למטבח, אתה יכול לתלות עליו דלפק אוכל קטן (ל 4 אנשים - שניים מכל צד)שמחובר צד אחד לקיר וצד שני - עומד על 2 רגליים. ככה - תחסוך שולחן אוכל קטן במרכז המטבח וגם - תוכל לצור גומחות למדפים או מדפי עץ - על הקיר הפנימי של המטבח מעל הדלפק אוכל - ולהשתמש בהם!

drogov

New member
יש רק בעייה אחת קטנה אם נהפוך את הס

הסלון עם המטבח כיווני האוויר לא יהיו נכונים הסלון יהיה צפון מערבי כאשר קיר אחד שלו פונה לשירות מבחינת המטבח בכניסה - תהיה בעייה עם המזווה והבאת הקניות מהאוטו - שנמצא על קו השירות (בחלק השמאלי של המגרש)

alonaski

New member
ואתה לא יכול לשנות את מיקום המזווה

ובנות אותו בחלק הדרום מערבי של הפטיו שיהיה צמוד למטבח? כלומר לוותר על קטע קטן מכל אורך הפטיו - שיכיל גם את המזווה...?

drogov

New member
מה דעתכם? - מה עדיף ?

סלון צפון מערבי אל הנוף ואל קו השירות או סלון דרום מערבי אל הנוף ואל הגינה?

0 אור 0

New member
קראתי פעם איזו כתבה על פנג שואי

שבה מתאימים את הפינות בבית לפי שנת הלידה שלך (וכמובן שאצלנו במשפחה לכל אחד מתאים בית אחר אז החלטתי להתעלם ..) קשה מאד לענות על שאלתך בלי להכיר את הסביבה, וכן אני אישית לא מבינה על מה אתה מדבר כשאתה אומר קו שירות ... העצה שעזרה לי בתכנון, זה לבצע "סימולציות" על כל תוכנית - לראות מה הולכים לעשות איפה, ואיך אני מתנהלת בחיי היום-יום (לגבי כל אחד מבני הבית כמובן). זה בדרך כלל נותן תשובות מיידיות לשאלות שנראות קשות מאד. סדר העדיפות בתכנון הבית חשוב שיתאים למשפחה שלך: רק לדוגמא, הסיבה שציינו פה לכך שהסלון יהיה מול הדלת היא שבדרך כלל הוא הכי נקי, מסודר וייצוגי. אצלנו הסלון משמש כחדר הכי חי בבית, בו כולנו מתכנסים והוא גם נראה בהתאם - לא תמיד יצוגי. דוגמא אחרת: יש אנשים שממש חשובה להם ההפרדה של מטבח לחוד, פינת אוכל לחוד וסלון לחוד - ויש אנשים שחשוב להם המרחב הפתוח וכך נעים להם. לכן, כשאתה מבקש עצות של אנשים באינטרנט או אפילו של אדריכל מקצועי, חשוב מאד שתגדיר לעצמך קודם , איזה סוג בית נעים לכם כמשפחה, ומה סדר העדיפות שלכם.

drogov

New member
בעיקרון אני לא מחפש סלון ייצוגי

אלא סלון חם , ביתי, לכל המשפחה. קו השירות הוא כל החלק השמאלי של השטח שבו מתרכזים כל שטחי השירות (מחסן, מזווה, חנייה.....)

0 אור 0

New member
אחרי שקראתי הכל והסתכלתי שוב

על השרטוט, הייתי משאירה את כיוון המטבח כפי שהוא מופיע וכן מטפלת בתיקונים הקטנים: לנסות לשנות את צורת המזווה (אולי שתהיה יותר מרובעת ושהמטבח יבלוט לתוך השטח שהוא נמצא היום?) לתופסת חלון למטבח הרעיון להכניס את הדלת מטר וליצור איזור כניסה - מצויין - ותברך עליו כל רגע שתהיה בבית ומה שהאמת לא ברור זה כל הקטע של החדרונים שנספחים לחדר הורים? - יש שם חדר מעבר, שירותים, אמבטיה? ועוד חדרון שלא ברורה מהותו - זה המון שטח והמון מעברים ...

drogov

New member
למה זה טוב ליצור איזור כניסה?

ומה אפשר לעשות שם? ( נישות?) כל החדרונים שנספחים לחדר ההורים הם: שרותי הורים נפרדים וממולם מקלחת (דוש) זוגית (130X110) ובהמשך זה הכיור (שנמצא כבר בשטחי השירות.) החדרון שחוצץ בין חדר ההורים ופינת המשפחה הוא מדרגות למרתף (סגורות עם דלת)

0 אור 0

New member
קצת אוויר

בעיקר בגלל שנותן תחושה של יותר מרחב, מעבר לכך אפשר אולי לשים מתלה מעילים או מתקן למטריות - לא משהו מעבר. לגבי החדרונים - לי אישית נראה לא כל כך פרקטי כל הדלתות האלו - נניח שאני רוצה להתארגן לשינה, אז קודם אני נכנסת בשתי דלתות לשירותים, אחר כך יוצאת ונכנסת בדלת השניה לכיור כדי לצחצח שינים, אחר כך יוצאת ונכנסת להתקלח, ואחרי המקלחת שוב לעבור שתי דלתות כדי לשים קרם פנים, ומכל החדרים האלו גם לא ראיתי את המקום שנוח לי להתלבש. במעבר יש מקום להניח בגדים? לשבת? הייתי מארגנת את הכל כחדר אחד שבו יש יותר מרחב - המקלחת ממילא סגורה במקלחון, ואת השירותים אפשר להחביא עם קיר, או בכל זאת לשים רק את השירותים עצמם בנפרד אם מפריע לכם שהם פתוחים. ראיתי פעם רעיון דומה בתכנון ששלחו לי מחו"ל , אבל האיזור היבש היה לצורך הפרדה מחדר הארונות: מצד אחד מקלחת + הכיור באיזור רטוב 1, שירותים עם דלת בנפרד, באמצע איזור יבש להתלבש ולהתאפר עם מדף שיש וראי ומהצד השני יש חדר ארונות. התכנון הזה באמת יוצא נחמד, ולא הלכתי עליו בגלל מצוקת מקום.

קנגה רו

New member
למה זה טוב?

נתחיל בחוקי עיצוב פנים - איך בעצם בונים קירות מבפנים? מתחילים עם תרשים זרימה - מהדלת פנימה, כאשר מחלקים את חללי הבית לשתי קבוצות עיקריות - שטח ציבורי המיועד לכל המשפחה ושטחים פרטים לכל בן משפחה. בונים תרשים זרימה - ואז על הדף התחילים להתאים אותו לתנאי השטח. אידאלי? יש בתאוריה - העבודה הקשה היא להתאים תאוריה הלכה למעשה... עכשיו מבואה - בספר חוקי העיצוב, נהוג להשאיר מבואה (אם אפשר) בגודל של בערך מטר על מטר. ליצור "חלל סטרילי" בין הפנים לחוץ. אם תזכר בדירות ישנות של פעם (שאז עוד בנו לפי חוקים) הן בורכות במסדרונות ומבואות). תראה, מעל הספה - מול הפטיו יש לכם חלון. חלון שפונה לקיר. חבל ומבוזבז. חלון זה עייסק יקר. ולחלון הזה אין שום ערך. הוא לא פונה לנוף, נורא מואר הוא לא כי הוא נמצא מול קיר ובקצה "מסדרון". חבל. מבואה - מאפשרת לכם ליצור "חויה" של כניסה לבית. מבחינה פרקטית זה נוח - זה שטח איכסון "זמני", תיקים, מעילים וכו' וכו' מבחינה תחושתית - זה יוצר תחושה של "ביתי הוא מבצרי. אין זרימה לא מבוקרת של פנים לחוץ ולהפך

drogov

New member
תודה על שיעור מאלף - הייתי זקוק לזה

והייתי שמח לקבל עוד חוות דעת שלך לגבי חדר ההורים וחוסר הפרטיות שלו

drogov

New member
איך אפשר ליצור פרטיות לחדר ההורים??

הצעות יתקבלו בברכה.

למעלה