חוזר בתשובה

skito

New member
חוזר בתשובה

סיפורי ילדות,נושאים מעורפלים אי ודאות וחוסר קשב ובעיקר ההבנה, חומרים, אתרים, ספרות בכתבים כאין סוף, ואני? כמו בהמון בחסר המידע, אולי זה המוח שמבקש לדחוק לא להבין, לא לשנן האמנם? אני שם ולא שם נוגע ולא יודע או "כאילו" לא יודע, שב ושואל למה? ובעיקר למה לא העזתי יותר? ממה הכל נובע, החשש לחפש החשש שש ש שקט היא אמרה אל תעלה כבר את הנושא זה כואב! כואב לשמוע כואב לקרוא כואב לראות זה כואב וכואב. כואב אמרתי הכאב שנזכור, הרדיפה עוד בימי קדם שואה קדומה חזרה בתשובה דשדשו בספרי הקודש אבל קודם חזרו בתשובה אל העבר הלא ממש רחוק אל העבר של דורות מועטים שסבלם עדיין חיי בתוכנו, פתאום אני מחפש לחזור בתשובה, לחזור בתשובה על כל שאלה שלא העזתי לשאול, ומבקש לדעת לחפור ולחשוף ולשתף, להניע עוד ועוד אחים חברים משפחות, חיזרו גם אתם בתשובה, בתשובה לשאלה למה? לדעת להבין את האסון הנורא שבני עמנו חוו בשואה זו החזרה בתשובה שלי

בדיוק בשביל זה אנחנו כאן

אם אנחנו לא נעסוק בהנצחת השואה, מי יעשה זאת........................

skito

New member
תודה- תגובה שקיבלתי יום הזיכרון../images/Emo16.gif

"יום הזיכרון לשואה ולגבורה קרב ואני חשה את השקט הנורא, המעיק והמפחיד, קרב ומצמית." קשה להתמודד עם השאלות והתמונות. נראה בלתי הגיוני, בלתי מציאותי, בלתי ניתן להכלה ולהבנה, בלתי ניתן לשיחזור החוויה הנוראה כדי להיות שם, כדי להיות איתם, כדי לזכור ולא לשכוח. אלו שהיו ושרדו שותקים ומסתירים מעצמם וגם לדור שבא לא ניתן לחטט בעברם. אלו שכאן ועכשיו רוצים עתיד טוב וורוד ומתקשים לעכל את הזוועות שסופרו והיו. אולי באמת ה"חזרה בתשובה" היא המענה הנכון ואל לנו להפסיק לשאול. נכתבה ע''י בראשית

למעלה