חוזר כדי לעדכן

itay249

New member
חוזר כדי לעדכן

שלום לחברי הפורום,
רציתי להגיד תודה לכל הפורום על העצות והמידע במהלך התהליך. חתמנו היום על משכתנא (888 אלף ש"ח, 60% מימון) בתנאים הבאים:
1/3 פריים מינוס חצי ל25 שנה.
1/3 קל"צ 3% ל-13 שנה.
1/3 מל"צ משתנה כל 5 שנים 3.83% ל15 שנה.

שתהיה שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם! ובהצלחה במשכנתאות

mor1212

New member
האם אפשר לדעת, באיזה בנק נסגרה העסקה?

סגירה יפה מאוד, אפשר לדעת איזה בנק? (זה הכי חשוב), ואם אפשרי גם משכורות נטו. תודה רבה ושנה טובה

itay249

New member
תשובות

היי,
סגרנו בסוף בבנק מזרחי (למרות שלאחר מו"מ ארוך הגענו להצעות מאוד דומות גם בדיסקונט ולאומי, בלאומי אף נתנו 0.05% פחות בקל"צ אך לא הסכימו להנחה בעמלת פתיחת תיק כך שבסופו של דבר מזרחי השתלם יותר)
אני רק רוצה לציין שהבנק שלנו הוא מזרחי.
המשכורות נטו שלנו הם 22K ווהחזר החודשי עומד על קצת פחות מ-5600 ש"ח.

mor1212

New member
תודה רבה, ואם אפשר עוד שתי שאלות

תודה רבה רבה על המידע, הוא מסייע מאוד. אנחנו במצב מאוד דומה (60% מימון 897,000 ש"ח) וחשבון מנהלים במזרחי (משכורות נטו סביב 22K).
א. במזרחי וגם בדיסקונט אמרו שהם לא מביאים שליש פריים, רק 25%, אז איך קיבלתם בסוף שליש פריים?
ב. האם זה חשוב שיהיה לנו בנק שלישי עם הצעה אטרקטיבית? או שמספיק שבדיסקונט יש הצעה אטרקטיבית ועם זה לחזור למזרחי? (מזרחי התחילו בהצעה מאוד גרועה) (יש הצעה בינונית מאיגוד, הבינלאומי לא היו מאוד אטרקטיביים ובלאומי נפלנו על פקיד גרוע ועצלן)
ג. מה שיעור ההנחה שקיבלתם בפתיחת תיק?
שוב פעם המון תודה רבה ושנה טובה,

itay249

New member
תשובות נוספות

היי מור,
אכן במזרחי נתנו לנו בהתחלה רק 25% פריים (דיסקונט נתנו שליש מהתחלה) וריביות גרועות מאוד בשאר המסלולים, לאחר הרבה טלפונים ואף הגעות לסניף ולאחר שהגעתי עד למנהל הסניף (לא מי שאחראית על המשכנתאות) והראתי להם טבלאות אקסל שבניתי של החזרים ואמרתי שלא הגיוני שהבנק שלי נותן הצעות גרועות בהרבה (הפרש של כמעט 80 אלף ש"ח) מבנקים אחרים (התברר שלמנהל הסניף אין מושג מה אנשי המשכנתאות שלו נותנים) ואם לא משווים לי אני פשוט עוזב, הוא התערב לטובתנו וכך קיבלנו את ההצעה הסופית.
חשוב לציין מראש שמלאומי קיבלנו הצעות מאוד דומות למה שסגרנו בסוף (הם באמת היו הכי בסדר בכל התהליך - פשוט ההבדל היה בעמלת פתיחת התיק) דיסקונט גם רק לאחר שדיברנו עם מישהו שאנו מכירים בסניף של המשפחה של אשתי, הם הסכימו לתת הצעה דומה להצעות האחרות ואיגוד היו על הפנים מבחינתנו.
נראה לי נכון להגיד שרק בזכות ההצעה הטובה מלאומי מזרחי הסכים לתת לנו הצעה דומה, אחרת נראה לי שזה לא היה קורה. בכל אופן האחראית על המשכנתאות במזרחי כל הזמן אומרת לי שאני חריג, אבל זה נראה לי שטויות כי 2 בנקים גדולים אחרים נתנו לי הצעות מאוד דומות (מזרחי היה האחרון לתת הצעה)
בסוף קיבלנו כ-20% הנחה בפתיחת תיק (בדיסקונט כבר הציעו לנו 50% כך שהתברר שזה גמיש) פשוט כבר לא היה לי כוח לריב יותר.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

שנה טובה

mor1212

New member
תודה רבה, מקווה שתישאר בסביבה בשבועיים הקרובים

תודה רבה על המידע, מעודד לשמוע שגם אתה התחלת עם הצעה גרועה ממזרחי, אבל שבסוף הגעת להצעה ממש מצוינת. אנחנו נמשיך במשא ומתן, מקווה שעוד תהיה בסביבה בשבוע- שבועיים הקרובים. בטח יעלו שאלות נוספות כשנתקדם עם העסקה.שוב פעם תודה רבה

itay249

New member
אשמח לעזור

בשמחה, למדתי המון מהפורום ואמשמח לעזור במה שאני יכול

מעייןגי

New member
אודה לעזרתך

היי איתי, כיף לשמוע שקיבלתם את ההצעה הזו. היא ממש טובה ביחס להצעות שקיבלנו.
אשמח לדעת באיזה סניף קיבתם את ההצעה (אם אתה מעדיף בפרטי [email protected])
תודה רבה והמון בהצלחה!

On eMan

New member
תודה רבה על העדכון ותשובות בשרשור, מאוד עוזר להבין

מה מציעים בשוק משכנתאות ועד איפה ניתן למיקוח!
יישר כח ושאפו.
&nbsp
גמר חתימה טובה ושנה טובה

למעלה