חוזר לדווח - מתאמי רשת על קווי החשמל

enigo

New member
חוזר לדווח - מתאמי רשת על קווי החשמל

התייעצתי כאן בעבר לגבי קניית מתאמים כאלו כתחליף לרשת אלחוטית, שהתקשתה לספק קשר יציב בבית דו-מפלסי. חששתי למדי מעניין הרשת התלת-פאזית שיש אצלי בבית, כמו גם מהעובדה שנקודת המוצא (זו שמתחברת לראוטר) תהיה חייבת להתחבר לחשמל דרך מפצל (מה שאמור לפגוע באיכות הקשר, לפי כל הדיווחים). נקנה סט של מתאמים באמזון של TP-LINK, שלושה חוטיים (4010) ואחד אלחוטי (4220. לסלון, איפה שעיקר הגלישה האלחוטית מבוצעת). הכל עבד ישר מהקופסה בלי בעיות, מלבד העובדה שלא הצלחתי לגרום למתאם האלחוטי להעתיק את הרשת של הראוטר הראשי, כך שיש לי שני רשתות בבית. זה אמור להיות הליך ישיר ופשוט, אבל משהו שם לא עובד (יכול להיות שבאשמת הראוטר, נראה לי שכפתור ה-WPS בו תקול). יש אפשרות להגדיר את הרשת ידנית - עוד לא ניסיתי.
שורה תחתונה - עובד נהדר, למרות המפצל אני מקבל מהירות של בין 50MPS ל-70MPS בנקודות השונות (אני מחובר ב-100 מגה של הוט). הקליטה במחשב המולטימדה שיושב בסלון קפצה מ-20 (ברגעים הטובים) ברשת הראשית ל-40 (די יציב) ברשת של מאריך הטווח - די והותר להזרמת FHD. בחדר העבודה (רחוק מהראוטר) וחדר המשחקים (בממ"ד), שלפעמים גמגמו על MPS בודדים, למרות מתאמי WIFI חזקים יחסית, הקצב יציב וגבוה בהרבה, כאמור.
מבחינתי, ובהנחה שהמתאמים לא ישרפו את עצמם עוד שבוע, מדובר בקניה מוצלחת מאוד. במחיר של העברת כבל אחד על ידי חשמלאי (ועם הרבה פחות בלגאן), פתרתי את כל דרישות החיבור שלי כרגע. זה אומנם לא מהיר כמו כבל רשת, אבל גם לא הרבה יותר איטי - ומספיק מהיר בשבילי.
עכשיו רק נשאר לי להצליח להגדיר את החיבור הקווי ב-MK802 שבחדר השינה, וכל העסק יהיה מאחורי

למעלה