חוזר ללמוד לפסיכומטרי - ספרים ישנים לא רלוונטים כבר?

במקומך

הייתי שואל ספרי מילולי מחברים רק בשביל להשיג את שאלות ההבנה וההסקה שלהם.
&nbsp
הרי בספר המילולי של יואל גבע שברשותך יש קטעי הבנת הנקרא, אנלוגיות, השלמות משפטים, כללים, סידורים, מחזק/מחליש ומשל/דימוי. אין לך צורך ברכישת ספר מילולי חדש.
בנוסף, תצטרך להשיג חומר על כתיבת חיבור.

שאלות פסקה לא הופיעו בעבר

ולכן לא מופיעות בספרים של גבע במתכונת הישנה. הכוונה לשאלות בהן מוצגת פסקה קצרה ולאחריה שאלת הבנת הנקרא על הקטע.
&nbsp
בחלק המילולי ״טריקים״ ושיטות לא תהיינה כל כך יעילות מלבד אולי באנלוגיות ובהשלמת משפטים.
בשאלות פסקה לא יועילו שום שיטות כנראה.

voidland

New member
חוזר ללמוד לפסיכומטרי - ספרים ישנים לא רלוונטים כבר?

שלום לכולם,
החלטתי לחזור ללמוד לפסיכומטרי לאחר שעשיתי בכיתה יא'
באותה תקופה, כמו רבים, עשיתי את זה בלי מוטיבציה ויותר בשביל ההורים שהמליצו לעומת עכשיו - לקראת שחרור שאני יודע איפה אני רוצה ללמוד, מה , ומה נדרש ממני.
יש לי ספרים מיואל גבע מאוקטובר 2011.
הרבה זמן עבר, השאלה שלי היא האם הם כבר לא רלוונטים ?
אם חלקם כן אז מה מהם?
המילון לפי דעתי לא השתנה, האם ללמוד ממנו?
אני רוצה לגשת למועד דצמבר.

אשמח להמלצות בנושא ואם יש לכם מה להוסיף - אשמח לשמוע.

תודה רבה לעוזרים

voidland

New member
תודה על המענה המהיר אבל

הבנתי שירד מחשיבה כמותית - השוואה כמותית ולא נוסף חומר אחר כך שבמקום 25 שאלות יש 20 .
אנגלית נשאר אותו דבר כמעט רק חלוקת שאלות בנושאים השתנתה.
ומילולי רשום שכלום לא רלוונטי מבחינת לימוד לפי המתכונת הקודמת. ירד מילים וביטויים והחלפת אותיות.
במקומם נוסף חיבור.
הבנתי נכון או שאני מפספס משהו?
למרות שהמשך הם רשמו ששאר הנושאים במילולי נותרו ללא שינוי אז חוץ מחיבור שאני יכול להשלים האם יש צורך לספרים החדשים ?
ואם ירד המילים, מדוע כל כך חשוב לשנן את המילון?
&nbsp

נעשה סדר

כמותי - חלק ההשוואה כמותית ״ירד״ אמנם אך מומלץ מאוד לתרגל את שאלות השוואה כמותית ממבחני עבר של המרכז הארצי. הסיבה לכך היא שהן שואלות על אותו חומר בדיוק, רק מזווית שונה מעט. הראיתי בעבר בפורום כיצד המרכז הארצי לוקח רעיון שהופיע בשאלת השוואה כמותית ומשתמש בו עבור שאלת ברירה רגילה.

מילולי - מילים וביטויים ופטל ירדו. המשמעות היא שלימוד מילון בעברית נהיה פחות משתלם משום שפחות שאלות דורשות ידע של מילים במשלב גבוה. כדי לאמוד בצורה המדויקת ביותר כמה זמן עליך להשקיע במילון, עליך לבצע כ-3 מקבצי אנלוגיות (3 דקות עבור 6 אנלוגיות) ובתחקור לשים לב האם הבעיה הייתה בידע של אוצר המילים.

בנוסף, חלק ההיגיון השתנה וכעת הדגש הוא על שאלות הבנת הנקרא קלאסיות במקום בשאלות שקרנים ולוגיקה פורמלית/צרופה (כל מי ש... רק מי ש..). שאלת סידורים עדיין מופיעה אחת ל-3 בחינות בערך.
מילון עברית יכול להעשיר את השפה בחיבור ולהעלות את הציון בחלק הלשון.

בתור אחד שהשווה שתי ערכות של גבע בפער של 6 שנים ביניהן, אני יכול להעיד כי רוב השאלות לא השתנו. במילון, נוספו כ-5 ערכים מתוך כ-6000 בסך הכל. במילולי, חלק ההיגיון יהיה ברובו לא רלוונטי.

ההמלצה היא לפתור את כל בחינות המרכז הארצי - זהו החומר המדויק ביותר (הרבה יותר משל גבע, במיוחד במילולי) והתרגול בו מעורבב בכמותי (ולא מחולק לפי נושאים), דבר שמביא לתוצאות טובות יותר בבחינה לפי מחקרים שנעשו.
אתה יכול לחפש את הפוסט שלי על כל בחינות המרכז הארצי הקיימות ולהדפיס אותן בבית דפוס או באוניברסיטה.

בהצלחה.

voidland

New member
כשאתה אומר ההמלצה היא לפתור את כל בחינות המכרז

אתה מתכוון בתצורת מבחן או כמו שיעורי בית בלי זמן והתעמקות במה שמסתתר מאחורי השאלה?
כי בוודאי שהתכוונתי לפתור את המבחנים, המחשבה הייתה לקראת הסוף בתצורת מבחנים\סימולציות.
תודה על עזרתך.

יש יותר מדי בחינות

למעשה, מעל 55 בחינות כולל שני האוגדנים הנמכרים על ידי המרכז הארצי.
&nbsp
היות והבחינות הן חומר הלימוד האיכותי ביותר, כדאי לעבור על כולן. כדי לא להישחק, הייתי ממליץ לבצע סימולציה פעם ביומיים (ובכל יום בימים האחרונים טרם הבחינה) ובשאר הבחינות להשתמש כתרגול, עם או ללא מגבלת זמן.
&nbsp
&nbsp

airtruck

New member
היכן 55

נכון יש את הבחינות במתכונת החדשה אך הן לא 55

הישנות טובות לתרגול אנגלית וכמותי
אך למשל אצלי שהבעיה היא מילולית המתכונות הישנות לא יעזרו ?
יש באוגדן בחינות השונות מהבחינות שהם מפרסמים באתר ?

בבקשה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=182&messageid=176254591
&nbsp
נוספו מאז בחינות נוספות, שים לב.
&nbsp
הבחינות במתכונת הישנה טובות מאוד גם למילולי. כ-80% משאלות הברירה (האמריקאיות) במתכונת החדשה הופיעו גם במתכונת הישנה: אנלוגיות, השלמות משפטים, קטעי הבנת הנקרא, שאלות משל/דימוי, שאלות מחזק/מחליש וסידורים.
הכל מאוד מדויק, יותר מכל מכון כמובן.
&nbsp
האוגדן היקר יותר של 10H-15H מכיל בחינות שאינן זמינות באתר. פתרונות לאוגדן זה תוכל למצוא באתר של ניב רווח. לאוגדן הזול אין פתרונות זמינים באינטרנט בשלב זה.

למעלה