חויות מחופשה שקשורות ללקויי שמיעה

צלף

New member
כתוביות למיצג אור קולי בראש הניקרה

כן שבאים לראש הניקרה אפשר לבקש מהקופאי שיציגו את המיצג עם כתוביות במיוחד לכבדי שמיעה (ליתר ביטחון עדיף גם מהסדרן למטה), יש קלטות וידאו עם כתוביות גם בעברית וגם באנגלית, ומוסיף הרבה בלראות את הקולות ולא רק את האור. מנוסח ההודעה הרשומה שם נראה שזה הודות ליוזמה של משרד התירות והחברה הממשלתית לתירות, אני מקוה שזה יהיה בכל המיצגים האור קולים בארץ, ונראה שצריך להודות גם לארגון בקול על הפצת רעיון הנגישות

צלף

New member
דבורקיות ככלי מוסיקה לחרשים ../images/Emo79.gif

דבורקיות זה התוף המזרחי שמשמש הרבה אצל הערבים, כלומר תוף קטן בצורה שמזכירה דלעת, ושמעתי הרצאה אודות התיפוף בתוף הזה, כלול לימוד על רגל אחד של המקצבים השונים בתיפוף... לפי דעתי זה כלי מתאים מאין כמוהו ללקויי שמיעה, אפילו חרשים יכולים לשמוע אותו, כי יש לו קולות בתדירויות נמוכות, ואין צורך בהבחנה בין תוים, כי העיקר זה המקצב... ובכלל הכבדי שמיעה הבודדים שהשתלבו בעולם המוסקלי עשו את זה בעיקר דרך התיפוף, טם טם טם...דוישה...שוי...

צלף

New member
שפת הגוף של המרצים ../images/Emo35.gif

ממה ששמעתי בהרצאה על שפת הגוף על רגל אחת... אם מרצה לא רוצה להיחשב כמרצה משעמם, הוא חייב להפעיל שפת גוף, כלומר: לא לעמוד במקום אחד, להרבות בתנועה ותנועות ידיים, הרבה פעמים להצביע ולכוון פניו לשומעים ספיציפיים... נכון, נכון, נכון, רק מה ? זה ההפך ממה שטוב ללקויי שמיעה, שטוב להם מרצה שעומד במקום אחד, ולא מניע את הפנים לכל עבר, וכמובן לא מניע ידיים שמסיחים את הדעת מהפה....

צלף

New member
ולשחות בים עם ילדים ../images/Emo35.gif

מילא תיפקוד עם מכשירי שמיעה בחברה שומעת זה חצי צרה, אבל ללכת לשחות בים עם ילדים שומעים (שהם הילדים שלך וגם האחיינים שלך) זה צרה צרורה כי בים בלי מכשירי שמיעה אינני שומע כלום (אלא אם צועקים לי באוזן) ומלאכת פיקוח על ילדים זה ממש בלתי אפשרית... איפוא זה קרה
בים של פרק אכזיב, יש שם שני בריכות טבעיות כאלו שמשתימות בסלעים ושרטונים ואשר לא עמוקות ומאפשרות רחצה בטוחה יחסית, אבל בתקופה זאת של השנה, רק משוגעים ניכנסים לים, כלומר הילדים ואני... לבד זה חויה אבל עם ילדים זה סיוט...

צלף

New member
מכשיר שמיעה לרחצה בים ../images/Emo35.gif

מישהו שמע
מישהו יודע
האם משהו מגולשי הפורום משתמש במכשיר כזה
ואם כן מה היכולות שלו
ומהו מחירו
ואיפוא ניתן להשיגו

soheel

New member
אין כזה דבר !!( לדעתי) .

כשאני נכנס למיים אני מוריד את המכשיר( אין לי בעיה עם זה גם להשגיח על הילדים).

צלף

New member
לפני עשר שנים ראיתי ידיעה על מכשיר

שמיעה חדיש שפותח במיוחד לשחיה וצלילה במים, מה קרה מאז
האם מישהו יצא לו להשתמש במכשיר כזה ...

למעלה