חויות מכנס האימון

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חויות מכנס האימון

היה יום מעניין מאוד - עם טל בן שחר ובן דין על הפסיכולוגיה החיובית. היה מרתק לגלות שלדברים שאנו עושים באימון יש ביסוס מחקרי. מסתבר שיש מחקרים שמראים מה שאנו כמאמנים חשים - שצריך להתמקד דווקא במה שחיובי בחיינו, להכיר תודה על הדברים הטובים (וגם לעשות ספורט). דר ניק בייליס דיבר על מודעות לרגשות השליליים ותיעול שלהם לפעולה למען מטרות. המטרה היא לא להפטר מהכעס, כי אז נפטר גם מהאש בתוכנו. המטרה היא לתעל את הכעס והאנרגיה למקום בו הם יועילו. וטרי לוין הפעילה את הקהל כדי למצוא את החזון האישי של כל אחד. איזה כף שיש הזדמנות כזו ללמידה בחברת מאמנים אחרים. (ואני לא מהמארגנים, סתם כף לי).

tlingit

New member
חוויות שלי

אני יכולתי להשתתף רק ביום הראשון (אתמול), ואחרי שהשתתפתי בו אני יכולה להוסיף: לצערי. יצאתי מלאה וגדושה, בתחושה שנטענתי בהרבה מאד ומכמה כיוונים נחשפתי לעולם שלא ידעתי על קיומו, זה של הפסיכולוגיה החיובית (Positive Psychology) ולקשר שלה לאימון האישי. גיליתי בעצם שהאופקים רחבים בהרבה מכפי ששיערתי ויש בכך תחושת גילוי ופליאה מקסימים בעיני. התמלאתי במשנה מרץ ואנרגיה לעשיה האימונית שלי, והיה לי נפלא לגלות ולקבל הרבה מאד חיזוק וגושפנקא לדברים שאני עושה באימון, ולאינסטינקטים המקצועיים שלי. קיבלתי כמה כלים ורעיונות לשלב לאימונים שלי מההרצאות, ושק ענק של כלים ומחשבות מהסדנה. פשוט נפלא. כל הכבוד למארגנים.
אני מעודדת אותם לקיים את הכנס גם בשנה הבאה ואם יותר לי להציע: להוזיל מחירים או להציע חבילות השתתפות סבירות שיקלו על כל המאמנים להגיע ולהתעשר גם הם מהכנס.

חוייה חיובית מכנס אימון

השתתפתי בכנס ביומו הראשון והאחרון שהתמקד באימון באירגונים. היומיים בהם השתתפתי היו מרתקים ומלמדים. הייתה חויה מעצימה לשמוע מרצים מחו"ל כמו ד"ר טל בן שחר מהארוורד שעומד לפתוח את המסלול לפסיכולוגיה חיובית במרכז הבינתחומי כאן בארץ.כמו כן המרצה האנגלי ד"ר ניק בילייס כמו גם ד"ר טרי לווין היו מרתקים . יעוקב פרי שהסכים היום לשתף את הקהל בחווית האימון היה מאד אותנטי ,הוא ציין מחד את ההשפעה המדהימה של האימון על חייו ומאידך את הקושי של מאמנים לחדור לאירגונים ולדבר בשפה שונה מזו שמנהלים מורגלים לה. ישר כוח למארגני הכנס. דורית מאמנת אישית ומאמנת אירגונית.

ענבל כהן חמו

מנהל
וביום השני

כל מי שאני פוגשת בכנס מאוד שמח שהיגיע, אבל כנראה שלא פגשתי את הלא מרוצים כמו יוסקאי. היום הזה היה מאוד מחכים מבחינתי - ביסוס הידע האקדמי על אימון - מה הוכח שעובד ומה הוכח שלא עובד. קריאה ביקורתית במחקרים, וכלים מרתקים בסדנא. אני ממש מרגישה פתיחת אופקים עם האפשרות ללמוד ולדעת יותר על הפסיכולוגיה החיובית.

ליפט

New member
היה מעולה. והכי נהניתי....

מהסדנא של פול ג'קסון וג'נין וולדמן - הסדנא הזו היתה רווח נקי. הסדנא עסקה באימפרוביזיה במפגש אימון ובמודל OSKAR שהתברר כמודל עבודה פשוט, זורם, מעצים ומדהים בתוצאותיו. פול וג'נין היו נעימים בהנחייתם והדינמיקה הקבוצתית היתה מרתקת ומשעשעת כאחד. השתתפתי בשני ימי הכנס הראשונים וחזרתי עמוסה בכלים חדשים, בהבנה מעמיקה של דברים שאת חלקם ידעתי אך קיבלו משנה תוקף, בהתייחסויות רעננות ומענינות. נהניתי מכל אחד ואחד מהמרצים שהוזכרו בהודעתה של ענבל ומהשיתוף המעשיר בין פסיכולוגים למאמנים (שהתרחש על הבמות ובעיקר בהפסקות). וחוץ מזה הכרתי אנשים מענינים, פגשתי כמה מחברי הפורום שהיה לי הכבוד להכיר לראשונה או לפגוש מחדש. ולמען הסר ספק, גם אני אינני קשורה בשום דרך למארגני הכנס. ובהזדמנות זו מודה להם על יומיים מעשירים ומעצימים. יישר כח.

tlingit

New member
לא יודעת אם חדש

אבל יותר ממרצה אחד המליצו על הצעה שהם הגדירו ככלי בעל עוצמה רבה מאד: בכל ערב לפני השינה לרשום 5 דברים עליהם מוקירים תודה שקרו באותו יום היה מי שתיאר שיש לו כמה דברים קבועים ואליהם הוא מוסיף משהו חדש או שניים מאותו יום אני מכירה את הכלי הזה, ומשתמשת בכמה וריאציות שלו (הייתי צריכה להמציא כדי לעזור למתאמנים להתחבר אליו) הוריאציות כוללות לעיתים שינוי שם המשימה (דברים טובים, פירגון לעצמי וכדומה) אני גם לפעמים מתחילה עם מספר נמוך יותר לרשימה היומית. לפעמים אחרי כמה זמן כשמתגלים דברים קבועים ברשימות היומיות, יש מתאמנים שרוצים להעביר אותם ל"רשימת הוקרה יומית" בנוסף לדברים חדשים כל יום. יש מתאמנים שבוחרים להמשיך לכתוב ופשוט להגדיל את הרשימה היומית. אם יש עוד מאמנים שמשתמשים בכלי הזה ויש להם וריאציות נוספות, אשמח מאד לשמוע

תודה ששיתפת!! הכרת תודה הינה

חלק מאד חשוב בהצלחה של אדם. להכיר תודה על הדברים שאנו יוצרים, על כל הדברים הנפלאים שקורים לנו ועוד. מכירה את הכלי שכתבת עליו (למרות שאף פעם לא השתמשתי בו ככה). אני עובדת עם הכרת תודה בכל מיני דרכים - בקול, בדמיון, בהתחברות אל היקום ועוד.

מיכל אשמח ליותר הרחבה

על הדרכים הנוספות שציינת. תודה למנהלת המקסימה על הכלי שרכשת ושיתפת אותנו.

הכרת תודה בדרכים נוספות ../images/Emo13.gif

"אני עובדת עם הכרת תודה בכל מיני דרכים - בקול, בדמיון, בהתחברות אל היקום ועוד" בקול: אני מודה ליקום, לעצמי, לאנשים, ואומרת את זה בקול ומשלבת עם זה רגש. לא סתם אומרת אלא ממש מרגישה את הכרת התודה בתוכי ואת הרגש המיוחד של זה. מגיעה למצב תודעה של הכרת תודה. אני יכולה לשלב עם זה ריקוד בו אני מודה להכל, או כל דבר אחר שמרגיש לי אינטואיטיבי. בדמיון: אני רואה את כל הדברים הנפלאים שיש לי בחיים, וממש מכירה עליהם תודה. זה מין מצב מודעות מסויים שאני נמצאת בו. לא יודעת איך להסביר את זה עוד במילים... בהתחברות אל היקום: זה בהחלט מצב מודעות מסויים שאני נכנסת אליו. אני לפני זה עושה כל מיני תרגילים של התחברות לעצמי, ליקום, אהבה, אושר, שמחה. עד שזה מגיע טבעי ואני מרגישה אמון רב וחשה הכרת תודה ליקום

צהלולים

New member
../images/Emo140.gif האם תוכלו לתת תובנה או

כלי או שיטה או פילוסופיה מהכנס? (הכוונה לכל המאמנים שהיו ונהנו), לטובת אלה שנשארו בבית, חולים...

ענבל כהן חמו

מנהל
היום השלישי וגם כלי

גם היום השלישי היה מעניין. לי היה מעניין לפגוש את העבודה של טרי לוין בארגונים. מעבר לדברים שאנחנו מכירים של אימון מנהלים וצוותים, מה שטרי עושה הוא להכניס את האימון כטכניקה ניהולית. יצירת החזון יחד - מנהלים ועובדים. יצירת צוותי שינוי אשר מעצימים את העובדים ואת התחושה שהם יכולים להשפיע. אותנטיות והקשבה כשפה אירגונית. והסדנא המרתקת של דר טל בן שחר על appreciative inquiry - שהיא גם כלי פשוט ועוצמתי (העקרונות בקיצור): מהם הצלחה שלך? (דבר על מקרה ספציפי) איזה חוזקות שלך מתבטאות בהצלחה זו? המשך - עוד הצלחות וחוזקים (הכל מתוך הדברים שקרו). עשה רשימה של כ-30 חוזקות ובחר כמה חוזקות מתוכם. - כיצד תוכל להגיע להצלחות בעתיד באמצעות חוזקות אילו? (לתאר דברים ספציפיים).

תודה למארגני הכנס

הייתי רק ביום אחד, לצערי. ביום השני. נהניתי גם מההרצאות וגם מהסדנה בה השתתפתי (של Benn Dean). ובכלל, כל מקום המאפשר דו שיח בינל"א על הנושא האימוני כל מפגש המבהיר שהשפה האימונית היא שפה בינלאומית כל אפשרות להעשיר את עצמנו ואת האחרים בידע אימוני נוסף כל הזדמנות לבדוק נקודות מפגש בין דיסציפלינות (במקרה הזה - הפסיכולוגיה החיובית והאימון) - הם מבורכים בעיני ובעלי חשיבות על להתפתחות האישית-מקצועית שלנו ולהתפתחות העיסוק בארץ. תודה למארגני הכנס. אמרתי לשניהם באופן אישי, עכשו כותבת גם כאן בפורום - תבורכו. כשאארגן את החומרים שכתבתי - אשמח לשלוח לכם את הקובץ ולשתף. ענת

למעלה