חולדה

monkilita

New member
חולדה../images/Emo5.gif

טוב אז ככה.. אני ממש צריכה את עזרתכם. יש לי חולדה במטבח, שהשתלטה לי על ארון שלם, ופשוט עשתה ממנו בית + שירותים.. קצת מזעזע, מסריח.. ואם אני לא טועה.. לא בריא במיוחד! אני לא רוצה להרוג אותה, ולא יודעת מה הטעם בלתפוס אותה בכלוב ולשים אותה איפשהו.. כי אז מישהו אחר יהרוג אותה.. חוצמזה אם כבר תפסתי איפה לשחרר?? בכל מקום שאני מצליחה לחשוב עליו יש איזה מינוס.. לעיתים אני מתפללת שהחתול יתפוס אותה בלי שאני אעשה משהו בנידון.. כדרך הטבע.. אבל נראה לי שהחתול פוחד ממנה..
מה לעשות
אני חוששת שהיא תתחיל לפלוש לעוד איזורים ואז תכרסם בכל.. עזרתכם בבקשה

Neta558

New member
אף פעם לא רבתי עם חולדה...

אבל אני יכולה לחשוב על שתי הצעות: הראשונה היא, כמו שציינת, לתפוס אותה.. פשוט לשחרר אותה בשטח פתוח יחסית ולא בדירה של השכנים, בתקוה שלא יתפוס אותה מישהו אחר. השניה היא פיזור חומרים שדוחים חולדות. לכל חיה כמעט יש ריחות שדוחים אותה ועשויים פשוט להבריח אותה, צריך פשוט למצוא את החומרים שידחו חולדות. אולי יוכלו לעזור לך למצוא חומר כזה אצל הוטרינט או בחנות חיות (או כאן אם מישהו יודע...) בכל מקרה, בהצלחה.

monkilita

New member
הסיכוי

שמכל שטח פתוח היא תגיע לבית של מישהו או תהרוס שטח גידולים אם השטח הוא מספיק פתוח.. אז תמיד יש את הסיכוי/סיכון שמישהו יהרוג אותה.. ואז לא פתרתי.. רק השקטתי את המצפון.. לגבי בריחות שדוחים אני אבדןק את זה .תודה

הברירה היחידה שלך

אם את לא רוצה לפגוע בחולדה/בסביבה/שכנים היא לתפוס אותה ולשחרר ביערות (??) ארצנו.

monkilita

New member
זה שאני לא מוצאת פתרונות

זה ידעתי כבר..
מה אתם הייתם עושים? הורגים? מביאים נמר? באמת שאשמח לשמוע תשובות.. ומהר.. הסרחון גואה.. (אם היא לא הייתה עושה את צרכיה במטבח אולי הייתי מוותרת לה.. )

אההה! ../images/Emo101.gif בדרך!

לי הייתה מתקפת עכברים פעם בבית (באזור ה-30 עכברים...) יש דרך פשוטה ויעילה לטפל בכך: - ישנן מלכודות לעכברים אשר אינן פוצעות או פוגעות בהם בשום צורה, זה מעין מיכל פלסטיק שכזה שהוא בנוי משני חלקים כביכול, מעין נדנדה שכזאת כאשר חלק אחד על הרצפה השני קצת באוויר. בצד אחד שלו יש פתח עם מכסה. עושים כמה חורי אוויר, שמים בקצה הרחוק מהמכסה חתיכת במבה עם חמאת בוטנים (עכברים, חולדות וכדו´ מתים על זה! הרבה יותר מגבינה!) ומשאירים את המלכודת מאוזנת לכיוון הפתח. החולדה נכנסת לקחת את הבמבה, המלכודת יוצאת מאיזון והמכסה נסגר. המלכודות מספיק ארוכות כדי שהזנב שלהן לא ייתפס במכסה. - שיחרור החולדה צריך להיעשות לפחות קליומטר וחצי הרחק מהבית, אחרת היא יודעת איך לחזור (והיא תחזור...) המקום האופטימלי הוא שדה, פרדס או חורשה... אני במקרה גר בעיר שיש הרבה כאלו, אבל סה"כ בכל מקום יש כאלו...

למעלה