חולדות אוכלות את צעיריהן

Wolverchenus

New member
חולדות אוכלות את צעיריהן

חולדה שהרגע המליטה תחכה זמן קצר ואז תאכל את הגורים. האם יש כאן יתרון אבולוציוני על ידי כך שהאם "סופגת חזרה" את מה שהשקיעה בצאצאים כיוון שהם סירבו לצאת אל העולם ? (כביכול מתקנת בדיעבד את הבחירה באב שהגנים שלו פחדנים)

Levos

New member
לא נשמע הגיוני

הרי היא מניקה את הגורים זמן מה עד שהם עצמאיים. אולי במקרה של סכנה כשהאם נאלצת לנטוש את הגורים ואין להם סיכוי לשרוד אז היא תעדיף לאכול אותם.

Caligola

New member
Levos צודק, החולדות משתיכות למחלקת

היונקים, ה"עובדה" שציינת נראית בלתי הגיונית בעליל..

שרל לי

New member
האם הממליטה לא תאכל את צאצאיה אלא..

רק חולדות אחרות עשויות לאכול אותם

שרל לי

New member
האם הממליטה לא תאכל את צאצאיה אלא..

רק חולדות אחרות עשויות לאכול אותם

Caligola

New member
קניבליזם היא תופעה שנצפתה אצל

הרבה בעלי חיים בטבע - נקבת האלמנה השחורה טורפת את הזכר מיד לאחר שהוא מסים להזדווג איתה, וכך גם אצל גמל שלמה בחלק מהמקרים. במקרים בו הקניבליזם אינו מתבצע לאחר יחסי מין זה בד"כ תוצאה של מתח נפשי של אותו בע"ח או כאשר בעל החיים טורף צאצא של פרט אחר. איני יודע האם קניבליזם היא תופעה שגם באמת התרחשה בשחר ההיסטוריה של המין האנושי או לא - אך זאת בהחלט סוגיה מענינת.

Wolverchenus

New member
אם זה אוגרים זה יותר הגיוני?

הייתי באיזשהו קורס והמדריכה ציינה שבתור ילדה היא לא ידעה שהיא אמורה להפריד את הילדים מהאם ושהאם אכלה אותם ופתאום מלא בנות (אוהבות חיות) אמרו שזה ברור מאליו וכו' וכו'...

שרל לי

New member
איך הם לא נכחדים

בטבע אין מי שיפריד. אני הבנתי שאוגרים אחרים עשויים לאכול אותם אך לא האם עצמה תקנו אותי אם אני טועה (ולפני שיכחדו).

Wolverchenus

New member
יכול להיות שתוקפים רק את אלה

שלא מתפתחים מספיק מהר בשביל להיות עצמאיים או את אלה שלא מצליחים להתגונן ולברוח וככה ההורים בוחנים במיקרו את מה שיקרה בעולם האמיתי. אם זה המצב אז הם לא נכחדים כי למעשה התהליך בורר את החזקים יותר.

אתה קצת מתבלבל

אוגרים כמו מספר מכרסמים אחרים אוכלים את הגורים שלהם במצב של סטרס. לפי דעתי אפשר להבין מזה שהם מרגישים מאוימים ושהסוף בא על הגורים שלהם אז כדאי להם להשתמש בחלבון ובשאר החומרים המזינים שבהם וכי זה יכול לתת להם יתרון של ארוחה וסביר להניח שזה יעזור להם להביא דור חדש בעוד כמה שבועות

Wolverchenus

New member
יכול להיות

כאמור, שמעתי את זה מידע לא שלם. יתכן שאוגרים אוכלים את הצעירים שלהם רק בשבי למשל (וככה הבנות המדוברות הכירו את זה) ויתכן גם שהם עושים את זה אחרי תקופה שבה הצעירים אמורים להיות כבר מסוגלים להסתדר לבד ורק אז אם הם לא עוזבים הם נאכלים.

רוב היונקים תוקפים את הצאצאים

שלהם אחרי שהם מתבגרים כשהם מנתקים את הקשר של הורה וגור וככה הם מגרשים אותם והם אף פעם לא הורגים אותם ואני חושב שגם בטבע הם אוכלים את הגורים שהם קטנים וורודים במצב של סטרס

למעלה