חולה? אלצהיימר? זקוקה לעזרה

רבקה18

New member
חולה? אלצהיימר? זקוקה לעזרה

שלום לכל חברי הפורום לאחרונה נתקלתי בבעית זיכרון חמורה אצל אמא שלי, בת 69. ניהלנו שיחת טלפון של כ 2 דקות בה אמרתי לה שאני מביאה את בתי אליה לארוחה. לאחר כ 4 שעות - כשבתי הגיעה אליה, היא הופתעה ואמרה לי: לא אמרת לי שאת מביאה אותה. אמרתי לה שדיברנו בטלפון לפני 4 שעות והיא אמרה: לא היה ולא נברא. לא דיברתי איתך היום בטלפון. הייתי המומה. כי זה לא שהיא אמרה שהיא לא זוכרת, אלא פשוט שבכלל לא דיברנו. היא אמרה את זה בבטחון מוחלט. כשסיפרתי את זה לאחי הוא ציין שכשנסע לאחרונה עם אימי, כשזו נהגה, היא היתה חסרת ריכוז לחלוטין ועשתה טעויות איומות על הכביש. לזה ברצוני להוסיף את בעיות השינה החמורות של אמי מהן היא סובלת שנים. כרקע כללי לאישיותה, ברצוני להדגיש שהיא אף פעם לא הולכת לרופאים, למשל אין לה רופא משפחה. בכל המחלות (שפעת וכו) היא מטפלת בעצמה. אינני יודעת מה לעשות ואני זקוקה לעזרה. עדיין לא דיברתי עם אבי, וברור לי שתגובתו תהיה הכחשה. אני בספק אם הוא שם לב לבעיות שכחה נוספות אצל אמי. מה לעשות?? תודה רבקה

שריוש2

New member
ברוכה הבאה......

[מקווה בשבילכם שזה לא אלצהיימר], למרות שלצערי הסימנים שאת מתארת נראים לי דומים לאלו של האלצהיימר. ראשית, הייתי ממליצה לכם לחפש פסיכוגריאטר טוב, הנמצא באיזור מגוריכם, ולקבוע תור לאבחון, כדי שתדעו בוודאות האם זה אלצהיימר או לא. כל עוד אין אבחון וודאי שלאמא יש אלצהיימר, הייתי ממליצה לך לא לספר לאביך. למה לך להדאיג אותו סתם? הרי יכול להיות שאלו סתם תהליכי ההזדקנות.. אם תרצי מידע נוסף על המחלה, אנא פני אלי במסר אישי, ואשמח לשלוח לך. המשך יום נעים!

ענתי44

New member
רבקה 18 יקרה../images/Emo24.gif

לצער כולנו פה, אלצהיימר זה לא שפעת.... ואמא לא תוכל לטפל בזה בעצמה. את חייבת לגשת לקופת חולים שההורים שלך שייכים לברר האם ומי רופא המשפחה ולדבר איתו על זה. את חייבת להגיע עם אמא לרופא מומחה שיקבע האם באמת מדובר באלצהיימר.הכי טוב זה במרפאת זכרון בבית חולים קרוב אליכם. היות והתור ארוך את יכולה לבדוק אם לאמא יש ביטוח משלים ואז את יכולה ללכת ליעוף פסיכיאטרגריאטרי באופן פרטי. את חייבת לשכנע את אמא שלך ללכת לרופא. תנסי להמציא סיפור כיסוי כמו שאת מקבלת מהעבודה ביטוח רפואי ושהיא צריכה לעזור לך ולבוא איתך. או כל דבר אחר שאת חושבת שיניח את דעתה. כשקרובת משפחתי היתה זקוקה לאישפוז וסירבה האחיות שלה אמרו לה שלאחת מהן יש גירוי על היד והרופא ביקש ששתי האחיות יבואו לבדיקה. ולמרות שמדובר באישה מאוד אינטלגנטית היא קיבלה את הסיפור והסכימה ללכת איתן. אולי לחפש רופא שיסכים לבוא הביתה בתשלום ויוצג כחבר לעבודה. בקיצור רבקה כל דרך אפשרית העיקר להגיע לאיבחון. כי רק אחרי האיבחון תדעי מה בדיוק קורה ואיך את נערכת לכך. אישית אני הייתי כן משתפת את אבא למרות שאולי יכחיש אבל, את גם יכולה לא לשתף אותו עד שתדעי מה קורה.

zs1957

New member
היי ענתי חברתי

האם תגיעי לכנס ב-6.11.06 במשרדי העמותה? אני וטובה נגיע. מקווה לפגוש אותך. מה שלום אמא? אחותי סדרה לנו פגישה עם הגסרו ב-31.10.06 נראה מה הוא יגיד? ד"ש לאמא, זהבה שחם

ענתי44

New member
היי זהבה

אני שמחה שקבעתם תור לגסטרו ונקווה לבשורות טובות. בקשר לכנס אני עוד לא יודעת.השאלה האם הכנס יהיה ארוך? האם נשלב אותו עם מפגש? אני אבדוק ונראה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום רבקה18

שלום רב רבקה, אם יש לך חשדות לגבי בעיית הזיכרון רצוי מאד לקחת את אמך לבדיקה אצל נוירולוג. אנשים הסובלים מבעיות שינה לא מרוכזים והרבה פעמים יש אצלם ירידה בזיכרון. יש לבדוק האם הירידה בזיכרון היא על רקע של מחסור בשינה או על רקע נוירולוגי כדאי לשוחח אם אביך ולשאול האם גם הוא חושב כמוכם? זהבה שחם

למעלה