חולה בסין

נעמית2

New member
חולה בסין

שלום, אני וחבר שלי נמצאים בעיר דאלי שבסין. כבר יומיים שחבר שלי מרגיש חלש מאד עייף ומנוזל ולעיתים מתעטש. הוא לוקח מדיי פעם אקמול אך אין הטבה במצב הכללי. במה ייתכן שהוא חולה? ומה מומלץ לעשות? (האם ניתן לסמוך על בית חולים בסין?)

נעמית2

New member
תוספת..

במידה וזה רלוונטי: בלילה שלפני 4 לילות בערך.. הוא לא ישן כמעט עקב שלשולים ,יום למחרת עשינו מסלול קשה ובלילות שלאחר מכן -עד לפניי שנהיה חולה- ישנו לא יותר מ7 שעות כל פעם... חשבנו גם על הכיוון הזה של העייפות... תודה מראש!

תגובה

סביר מאוד שהוא גם מיובש כהוגן. כדאי להימנע עכשיו מפעילות גופנית מאומצת עד שיחלים, וגם לשתות המון - מים מינרליים, עדיף עם תמיסות כמו Rehydran או Hydran או דומות להם - כוללות תוספת מלחים ולא רק נוזלים. דר' קצמן יבגני

חולה בסין - תגובה

שלום רב וגמר חתימה טובה ! ע"פ התיאור שלך, לחברך יש ככל הנראה מחלה ויראלית רגילה - משהו דמוי שפעת. לא נראה כי מדובר במחלה קשה (שוב - ע"פ התיאור שלך והפרטים המדויקים אין לי). המצב אינו דורש טיפול מיוחד ודחוף ורוב הסיכויים שיחלוף בעוד יום עד 3 ימים. במידה ויתפתחו קוצר נשימה, חום גבוה, או פריחה עורית - יש לפנות לרופא דחוף !!! בסין יש מרכזים רפואיים לגמרי לא רעים, אך הרמה שונה מאוד בין מקום למקום. לא אוכל להדריך אותכם לגבי העיר הספציפית בה אתם נמצאים. אך במצב הנוכחי לא נראה כי הוא זקוק לבית החולים. תרגישו טוב שניכם ! גמר חתימה טובה ! דר' יבגני קצמן

תוספת

סימנים נוספים שאמורים להתריד אותכם ולהביא את חברך לבדיקת רופא הם כאבי ראש או צוואר חזקים , הקאות, חוסר סבילות לאור. דר' קצמן יבגני

נעמית2

New member
המשך התייעצות

שלום ד"ר ותודה על ההתייחסות. רציתי לעדכן ולהמשיך להתיעץ איתך. זה היום ה3 שחבר שלי מרותק למיטה. הזמנו היום רופא (מאחר וחבר שלי חלש בשביל להתחיל ל"הסתובב") הרופא הסיני אמר שכנראה חברי התקרר ולקח אותו לביה"ח לקבל אינפוזיה (דבר שמאד מקובל כאן). נמדד לו חום 38 מעלות וכן הרופא ראה שהגרון נפוח\אדום (דם רב הגיע לאזור ....) הוא קיבל זריקה בישבן של פנצלין אני חושבת ואינפוזיה של sudium chloride injection ו- glucose 5% המצב לא השתפר עד עכשיו 5 שעות אחריי. חבר שלי מתלונן גם על כאב כאשר הוא מזיז עיניים לצדדים, הוא מנוזל ,משתעל ומתעטש לעיתים... מה אתה ממליץ? והאם הוא יכול לקחת אקמול עכשיו? המון תודה!

נעמית2

New member
המשך נוסף דחוף

לצערי קמתי הבוקר חולה גם כן...ייתכן שנדבקתי בבית החולים...בכל מקרה יש לי שיעול עמוק וכואב ; גם "גרעפסים" לפעמים אם זה קשור... יש לי כאב ראש .אני מרגישה שהשרירים שלי תפוסים (בלילה ישנתי עם מעיל ו2 מכנסים בשביל להתגבר על הקור וכן הרגשתי כאילו את הצלעות כואבות או משהו אחר שם... אני לא יודעת אם כדאי לי לגשת לבית החולים כי לחבר שלי אפילו לא בדקו דופק ולחץ דם אני רוצה לקבל טיפול נכון. אני וחבר שלי כאן לבד. מה נראה לך שיש לי ואיזו תרופה סינית עליי לרכוש? (בינתיים לקחתי אקמול ) תודה!!

חולה בסין

קשה לעשות אבחנה ומאחר שנשנמע שאת ממש חולה יש ללכת להבדק ע"י רופא. עדיף כמובן לנסות להגיע לעיר גדולה אבל בנתיים גם רופא מקומי זה בסדר. יתכן שאת סובלת ממחלה וירלית הנקראת Dengue אולם יתכן גם זיהום חיידקי הדורש המשך ברור וטיפול אנטיביוטי לכן אני ממליצה שתפני לרופא בהקדם. תרגישי טוב!!

למעלה