חולה חדשה 0 ודחוף ביותר

טלצ

New member
חולה חדשה 0 ודחוף ביותר

למעלה מ-10 שנים אני סובלת מדלקות חיצוניות באוזניים, לאחר שהתפשטו ונבדקתי הוסבר לי שיש לי לופוס. מה זה החרא הזה? מאיפה זה בא? מה התסמינים? האם מחלימים מזה? מישהו יכול לעזור? ובבקשה אל תכתבו לי לקרוא מאמרים כי זה מתיש אותי אני מתה מפחד

קרני22

New member
רק דבר אחד (מקווה שלא יבאס אותך)

אם מחלימים מזה? לא.... אבל יש תקופות שהמחלה רדומה ומרגישים כמו בנאדם בריא בלי כאבים בלי חולשות ובלי כל הבלאגן של כדורים ובדיקות (וכמובן שיש גם את התקופות שהמחלה מחמירה או שוב מתפרצת ואז...
)

טלצ

New member
תודה - אבל מה זה בדיוק?

האם חיים עם זה? מה ההשפעות וההשלכות?

ל3

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני מנחה שזה מאוד מבלבל עכשו ומאיים ומפחיד אך אחרי שתחקרי את הנושא אני מאמינה שתגלי שאפשר לחיות עם לופוס ואפשר לחיות טוב. אני חושבת שאת צריכה לבוא לרופא המאבחן עם רשימת שאלות ולא להתבייש לשאול את הכל- כל מה שמציק לך ואת רוצה לדעת. את יכולה להיכנס פה לקישורים ולקרוא על המחלה וכמו כן לקרוא ממאמרים שמוצגים באתר הרשמי של אירגון הלופוס. לופוס היא מחלה לא פשוטה ומורכבת אך עם נזהרים ומקפידים לעשות את מה שצריך אפשר לחיות איתה

gaia20

New member
ברוכה הבאה, תשובות ../images/Emo140.gif

קודם כל, אל נא לך להלחץ, קבלי פרח
, תשתי כוס מיים ולהרגע. ועכשיו קצת תשובות לופוס זוהי מחלה אוטואמונית, כלומר מע' החיסון תוקפת את הגוף זה יכול להתבטא בדלקות שונות (פרקים, כליות...עוד) וגם התבטאות ביתר קרישת דם, אנמיה, כאבי ראש, נשירה ובהרגשה כללית רעה כמו שקרני ציינה, היתרון של המחלה היא שיש לה הפוגות- בזמן הפוגה אפשר להגיע למצב נטול כדורים וכמובן נטול סימני התבטאות של המחלה יש לבצע בדיקות תקופתיות ומעקב של רופא על מנת לתפוס התלקחות בתחילתה מבלי שהצליחה לגרום נזקים לא, לא מחלימים מהמחלה, היא כרונית. אני יודעת שכרגע את בלחץ נוראי, אבל השתדלי להכניס הכל לפרופורציות נכונות, יש דברים יותר גרועים ועם לופוס בהחלט אפשר לחיות חיים נורמליים אם יש לך עוד שאלות, נשמח לענות עליהם ואת מוזמנת להשאר, לשאול, להתייעץ וכל דבר אחר שבא לך
שיהיה לך יום נפלא

טלצ

New member
אני אפרט יותר

לפני כמה שנים היו לי דלקות בתנוכי האוזניים. זה פתאום התפשט לכתמים אדומים מסביב לאוזניים ואמרו לי שזו כנראה המחלה (אמא שלי סובלת ממחלה דומה - שגרון, שגם זו מחלה אוטואמונית). בעוד שבועיים יש לי יום בדיקות בבלינסון. אבל פתאום אני מרגישה אדם חולה. מישהו עם מחלה. מה שלא היה עד היום. אני יודעת לכשאגיע לשבת עם הרופא אני אשאל את כל השאלות. אבל לא רוצה שהכתמים האלה יופיעו בעוד מקומות. מספיק מסביב לאוזניים ועוד מעט זה מתפשט לפנים ומזה אני כל כך מפחדת תודה על העזרה

קאריני21

New member
טלצ ../images/Emo24.gif

היי
ברגע שתחשבי על המחלה יותר מאשר על עצמך ומה עושים ... הרי זה ברור שתרגישי לא טוב. אל תחשבי על שום מחלה. לכי תעשי בדיקות, בירורים, תשאלי שאלות ... תקבלי טיפול מתאים אבל אל נא להכנס ללחץ. הלחץ הוא זה שיגרום לך להרגיש לא טוב וחבל. למזלנו לחץ אפשר להוריד
אז להרגע ולא לצאת מהכלים
קארין.

למעלה