חולים אונקולוגיים לא טופלו ב- רמב"ם

רז1949

New member
חולים אונקולוגיים לא טופלו ב- רמב"ם

עפ"י עיתון הארץ , 13 חולים נשלחו חזרה לבתיהם מ-בי"ח רמב"ם ללא טיפול כימותרפי עקב חילוקי דעות מול קופות חולים באשר למלאי תרופות . אוי לעיניים שכך רואות ואוי לאוזניים שכך שומעות . כמי שאיבד את אישתי היקרה לפני כשנתיים במחלה הארורה , אני מגלה רגישות ואיכפתיות לנושא ולחולים , קורא לפורום להצטרף למחאה בקול רם !!!

amos23

New member
אלוהים ישמור

אני כל הזמן מופתע מחדש מהטימטום והאטימות של קופות החולים, למה הם שם בכלל, למה אנחנו נותנים להם כסף, לפני כחודשיים המליצו הרופאים לאבא שלי על בדיקה שאמורה לממן הקופה והם סירבו לממן וזה אחרי שהוציאו לו גידול ממאיר חודשיים קודם לכן, לבסוף מימנו את הבדיקה בעצמנו והתגלה גידול סרטני שכרגע כבר לא ניתן לטיפול ואנחנו חיים בגיהנום, הגיע הזמן לנקוט צעדים נגדם, הם רוצחים ממש, אדם שאין לו כסף המדינה המחורבנת הזאת דנה אותו למוות, כנראה שכחו את המשפט "כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו"

../images/Emo124.gifהכתבה (בשינויים קלים)

אני מזועדעת! עד לאן נגיע?! כשלא קיבלתי את הכימותרפיה ה"קלה יותר", חשבתי שסוף העולם שלי הגיע... נלחמתי בקופת החולים, הצלחתי במערכה המשפטית, בינתיים עומד ותלוי צו ביניים לטובתי, אני מקבלת את הכימותרפיה. לתומי חשבתי, שהבעיות מהסוג הזה, חלות רק על אנשים עם גידולים במח ובגלל שאנו כל כך מעטים, הן נוגעות בעיקר לנו. מאז התפכחתי, למדתי שהעוולות שקופות החולים גורמות לנו הם גדולים ומגוונים. כל הופעה שלי בתקשורת, כל כתבה שפורסמה עלי גרמה לעשרות אנשים להתדפק על דלתי ולבקש עזרה. אני עוזרת כמיטב יכולתי, אך דל כוחי... אני קוראת לכולנו, לבני ביתנו, לחברינו, כשם שעשה רז, להקים קול מחאה גדול. רז, אם יש לך כוחות לפעול, תארגן מחאה ונצטרף אליך, אני ואנשים רבים אחרים!!! *את הכתבה אני משנה מעט, כדי שלא ימחקו אותה מפה* בית חולים בחיפה שלח אתמול לבתיהם חולי סרטן, שבאו למכון האונקולוגי שלו לטיפול כימותרפי בתרופות טקסוטר וטקסול, בגלל "מחסור במלאי תרופות". לדברי בית החולים, המחסור נובע ממחלוקת בינו לבין קופות החולים. החולים באו בחלקם לטיפול, ובחלקם לביקורת לקראת טיפול שהיו צריכים לקבל היום. "אמרו לקבוצה של 13 איש ללכת הביתה", סיפרה אתמול מירי כפיר, מקיבוץ הסוללים, החולה בסרטן עם גרורה בכבד. "כשהגעתי למחלקה, אמרו לי שהתרופה איננה. חלק מהאנשים, זקנים או עולים חדשים, הלכו בלי לשאול שאלות. אני הרמתי קול צעקה". ברמב"ם אישרו אתמול, שנוצר מחסור בתרופות הכימותרפיות וכי החולים שבאו לטיפול נשלחו לבתיהם. לדברי סגן מנהל בית החולים, ד"ר צ. בן ישי, לא נשקפת סכנה לחיי החולים עקב דחיית הטיפול, והמחסור בתרופות נוצר עקב בעיות בהתחשבנות על התרופות והשלמת מלאי, בין בית החולים לקופות החולים. בקופת החולים הכללית הביעו פליאה על הגרסה של רמב"ם. לדברי גורמים בקופה, היא העבירה מלאי גדול די הצורך של תרופות כימותרפיות לכל המבוטחים, ולכל הטיפולים הצפויים עד סוף מאי.

טiפיפית

New member
שיהווו אני מזועזעת כל פעם מחדש

פשוט לא מאמינה למה שאני קוראת ונתקלתי לא פעם לקשיים זו שערוריה כואבת על גבם של החולים.

רז1949

New member
לא זכיתי ב-אור מן ההפקר

כך כתב ח.נ.ביאליק , די לחכימה ברמיזה . בעת ההיא , לא היה זמן וכוחות להתמודד מול המערכות , היינו ב-מסע/משא ההישרדות . חזרתי הביתה בידיים ריקות , איבדתי את אהבת ואהובת חיי , אך , אין בי מנוח למראה ולמשמע העוולות . את שמגיע , צריך לקבל בזכות ולא בחסד (וגם זאת ב- "דחיפה" בלשון צבאית). שלב ב' צריך להיות רביזיה באשר לנוהלים ולזכויות שקיימים .(השד יודע מתי נקבעו ומתי נבדקה התאמתם למציאות)

רז, אני לא בטוחה שהבנתי אם..

יש לך כח לארגן מאבק, מחאה גדולה מול המערכת. אם יש - תתחיל ואנחנו נצטרף. צר לי לשמוע שאיבדת את אהובת חייך, הכאב בטח גדול מנשוא. כשתהיה קונקרטי, תגיד מה ואיך (אפשר תמיד להשתמש במערכת המסרים). אילת.

מיליתו

New member
יותר נוח לכולם אם נמות

למערכת הבריאות, לקופות החולים, לממשלה, לתקציב המדינה. לכולם יהיה הרבה יותר זול אם נמות - לא ממש איכפת מאיתנו...

למעלה