חולים סיעודיים? אצלינו?

חולים סיעודיים? אצלינו?

היום, הלכתי לבקר את אמא, אחרי שמיום שבת היא היתה רדומה. אם אתם לא זוכרים אני לא גרה לידה וליד האחים שלי אבל הייתי חייבת לראות אותה, ברוך השם היום היא היתה קצת יותר ערנית. בבית האבות יש מחלקה סיעודית ומחלקה לדיור מוגן, מבוגרים, היכולים לתפקד כביכול בעצמם.(כביכול כי יש מקרים של אנשים שצמודים להם מטפלים, ויש מקרים של אנשים בכסאות גלגלים וכד') במחלקה הסיעודית יש חדר אוכל, המשמש גם לפעילויות שוטפות ואת החדרים. אמא חולקת חדר עם עוד אישה מקסימה אחרת. למטה בלובי שעד היום חשבתי שמיועד לכל דיירי הבית ללא הבדל דת גזע מין, או מצב אישי, יש אווירה הרבה יותר נעימה. לובי לכל דבר,ונראה כמו כל לובי במלון. בכל יום מישהו מאיתנו מגיע לאמא, מ9-13:00 ומ 16:00 -20:00 , כל יום! לצערי הרב הרבה אנשים במחלקה של אמא נמצאים ללא ליווי משפחתי וברוב היום פשוט לא עושים הרבה. וזה עצוב. כשאנחנו מגיעים בדרך כלל אז אנחנו משתדלים להוציא אותה , לשנות אווירה. היום כשירדנו ללובי, היינו אני ושתי אחיותי עם אמא, התבקשנו ע"י אם הבית לעזוב כי "לא רוצים לראות כאן חולים, זה גורם לדיירים שלנו סיוט בלילה" אני הייתי בשוק מהמשפט, והתווכחתי איתה , ביקשתי לדבר עם המנהלת אבל היא לא היתה. בקיצור היו ביננו חילופי דברים ואני עם ממש עצבים בנשמה ניסיתי לעמוד על שלי, עד שאחותי אמרה שכדאי שנעלה ונחשוב איך לפתור את העניין. אמא, יושבת בכיסא גלגלים, בקושי מדברת, בקושי זזה, נכון היא נראת חולה, ( למה צריך להתנצל על זה למען השם?) אבל אנחנו דואגים שתראה מטופחת כמו שתמיד היתה. אמא מסוגלת ללטף יד, להאזין למוסיקה ולהגיב, לאכול פרי, לשתות מים בעזרתנו כמובן. בלובי, היא יושבת יחד איתנו ולא לבד חלילה לרגע אחד, לא ביקשנו טובה ממישהו, אנחנו משלמים המון כסף על מנת שהיא תהיה במקום הטוב ביותר, ואני מתחילה לתהות לגבי המקום... האם הוא טוב ביותר? האם מקום הדוגל במדיניות סינון ודרוג כלפי אנשים מבוגרים שתרמו רבות למען העיר בהם הם חיים והיו מחלוצי דרך בפיתוחה, האם כך יאה להתנהג בכלל, לכל אדם באשר הוא? מחר על הבוקר אני אמורה להתקשר למנהלת אני לא יודעת איך להסביר את עמדתי מבלי להשבר, היום נשברתי. לא הייתי חזקה מספיק בשביל אמא שלי. בכלל המחלה של אמא מחלישה אותי כל כך. אבל הכי מחליש אותי שאני רואה עד כמה אטומים אנשים יכולים להיות, ועד כמה חוסר הסבלנות והסובלנות דווקא במקום בו חשבתי שאמורים להדר פני זקן. באמת שאני לא יודעת, אולי אני טועה, אנא האירו את עיניי.

אורנה119

New member
המצב מוכר לי

גם אבי נמצא בבית אבות בדיוק כמו בתיאור שלך וגם אצלו כול ערב יש הופעות ופעילות בלובי הלובי נראה כמו בית מלון מפואר וגם אנחנו הילדים מגיעים כול ערב כ3 או 4 שעות אחרי הצהריים וגם אנחנו הינו מורידים ללובי אבל אני חיבית להגיד לך שאצלנו אבא שלי לא הבין במה מדובר לא השתתף הוא העדיף טיול בחוץ או בגינה שיש שם אם אמא שלך צלולה ומבינה ונהנת בלובי ומרגישה כמו בבית מלון זה סיפור אחד אבל אם בשביל אמא שלך זה לא מדבר וזה יותר בשבילך אני מציעה לך לרדת מזה גם אנחנו אמרנו מה? משלמים כול כך הרבה כסף, בואו ניקח אותו ללובי, אבל הוא לא הבין מה קורה סביבו לנו זה נראה כיף ורצינו שיהיה לו גם כיף אבל זה לא אל תשכחי שזה עסק פרטי לכול דבר ואם השרות לא מוצא חן בענייך אל תשתקי דברי עם המנהלת ודרשי את זכויותיך ואם לא תקבלי את מבוקשך קחי את אמך וצאי משם לא קשור לתרומה לעיר ולפיתוחה,לא קשור לאטימות וסובלנות יכול להיות שבמחלקה שלה היא מקבלת את הטוב ביותר שאפשר בסובלנות ובפתיחות ולפי דעתי זה מה שחשוב היא אוכלת טוב, היא נקייה ,היא מאושרת שם כמה שרק אפשר, היא בריאה בלי פצעי לחץ ובלי דלקות מקבלת פיזיוטרפיה,לא יורדת במשקל, הצוות רגיש אנושי טוב אליה והיא מתקשרת איתו והכי חשוב השותפה שלה טובה והיא מסתדרת איתה !!!!!! מה יותר חשוב מזה??? אלה הדברים החשובים ולפי דעתי על זה כדאי להלחם ולהיות חזקה בשביל אמא שלך

zs1957

New member
חולים סיעודיים? אצלינו? -תגובה

שלום רב אני במקרה, לצערי הרב ,המנהג המכוער הזה קיים ברוב הדיור המוגן בארץ. זה מגעיל מכוער ויש להוקיע את זה מהשורש. מדובר על חוליים סופניים כמו חולי סרטן, ניוון שרירים, אלצהיימר פרקינסון וכדומה. מאחר ואני עברתי חוויה כזאת לפני חמש שנים כאשר חמותי ז"ל הייתה במחלקה הסיעודית בדיור מוגן מאד מכובד.היא היתה חולת סרטן שנאבקה במחלה קשה . היא היתה צלולה עד יום מותה. היא כל כך נעלבה. הרגעתי אותה ואמרתי לה אנחנו נלך לכל מקום איש לא יגרש אותנו. אולם בליבי הרגשתי דקירה חזקה כיצד הם מעיזים לדבר כך? זה היה יום שיש אחה"צ יצאתי אתה לטייל , הובלתי אוה בכסא הגלגלים לטיול בחצר הדיור המוגן. יצאה אלי אם הבית ובקשה שלא אעבור פה יותר כי אין הם רוצים לראות חולים סיעודיים. שאלתי מדוע מה הם לא בני אדם? תשובתה היתה זה עושה רע לדיירים הבריאים.הייתי המומה. פניתי להנהלה ונאמרה לי אותה תשובה. בלעתי את הצפרדע כי חמותי היתה מאושפזת במחלקה הסיעודית , טיפלו בה טוב ולא רציתי לגרום נזק לטיפול בה. המסקנה: יש פה גימיק שווקי אנחנו דיור מוגן קשישים פעילים , לא בית אבות של חולים סיעודיים, מסכנים ומבולבלים. אנחנו מתפקדים כמו החברה הצעירים. מדוע עלינו לראות את המסכנים הללו זה עושה לנו רע.הצוות מעונין שהדיירים לא יברחו ,ימליצו לאחרים לבוא. וכך הם ימשיכו להרוויח את כספם. זה לא בית אבות זה הילטון 5 כוכבים -דיור מוגן והעיקר שיהיו מרוצים ולא יהיו להם טענות. עסק כלכלי לכל דבר. מעניין מה אומרים העו"ס והרופאים הגריאטרים? הם גם סבורים כך כי זה מקום עבודתם. והרי לך עסק כלכלי משומן ללכל דבר. אתם הייתם בלובי אנחנו היינו בחצר בטיול, אפילו לא נכנסנו ללובי וסליקו אותנו. אסור להכנס לשטח שלהם הם דיירים עצמאיים זה עושה להם רע מבחינה נפשי לראות סיעודיים. הרי גם הם יגיעו למצב כזה יום אחד. כל טוב, זהבה שחם

ronnyw

New member
מצדדת בתגובה של אורנה.

צר לי, אלה מקומות פרטיים, שמטרתם, אכן, עשיית רווחים. אני מכירה את הנושא מהצד האחר, הצד של האנשים הבריאים. אלו אנשים שמשלמים הון תועפות כדי לגור ב"דיור מוגן". לא בית אבות, לא מוסד סיעודי אלא "דיור מוגן" בו הם חיים חיים עצמאיים ונורמאלים עד שאינם יכולים יותר. כיוון שבגיל הזה הם די חרדים ופוחדים מהעתיד - מראה החולים מהמחלקות האחרות (שהם יודעים שזה המראה שלהם עצמם בעוד 2,3,4 שנים) מאוד מפחיד ומדכא אותם. מוצדק או לא - אינני יודעת. אבל זה ככה. אלה הכללים של המקומות האלה, וכיוון שהם פרטיים - זו זכותם. הכללים בדרך כלל אינם מוסתרים, (אנחנו ידענו עליהם מיום שנחתם החוזה עם המוסד.) ומי שאינו מקבל אותם - רשאי לקום וללכת. אכן, צודקת אורנה: במקום לבזבז אנרגיות על "מה צודק" עדיף להילחם על מה שחשוב, שזה אכן הדברים הבסיסיים (אוכל, נקיון, רחצה וכו').

namo1

New member
ביזרי

התופעה מאד מוזרה אך רוב הזקנים נרתעים לראות זקנים במצב קשה!!! אפילו בחוגים הם מתקשים לראות חולה בכסא גלגלים התופעה מזכירה לי מאד תגובה של ילדים.ילדים מאד אכזרים לחריג.אך גם במקרה של הילדים וגם במקרה של המבוגרים צריך להשקיע מאמץ רב בהסברה.....לי היתה תופעה דומה ולאחר הסבר והתעקשות להמשיך הצלחתי מקווה שגם את תצליחי במאבקך אני הפעלתי בעיקר את הקטע הריגשי שכולנו בסופו של דבר עשויים להגיע לאותו מקום...ואיך היינו רוצים שהתיחסו אלינו!!!!

zs1957

New member
צודקת בהחלט

היי nam01 גם אני חושבת שצריך להשקיע מאמץ בהסברה. חייבים להפעיל את הקטע הרגשי בסוף כולם מגיעים לאותו מקום. גם אנחנו היינו רוצים שיתייחסו אלינו בצורה מכובדת ולא מעליבה. זה נכון שזקנים בריאים נרתעים לראות חולה בכסא גלגלים מתוך חרדה שמא זה יקרה להם , לא רוצים שירחמו עליהם. הזקנים הם כמו הילדים אכזרים לחריג לכן ההסברה מאד חשובה כמו שמלמדים את הילדים לקבל את החריג. כך יש ללמד את הזקנים הבריאים.אותו דבר זה אצל הנכים הצעירים שהחברה לא מתייחסת אליהם , מתרחקים מהם. זהבה שחם

אורנה119

New member
הסברה ורגש לקשישים

אני קוראת את התשובות שלכם ונראה לי כי אתם נעלבים יותר מבני המשפחה בגלל הרצון שלנו לתת ולעזור להורה הסיעודי אנחנו גם נעלבים במקומם כשברוב המקרים לא בכולם ההורה לא נעלב ולא מפריע לו אם הוא בלובי או בגינה אם אמא שלך צלולה ומוחזקת טוב עיי הצוות כלומר לבושה מסוקרת נקייה והיא רק על כסא גלגלים קשה להאמין שהוציאו אותה הרי לא מדובר פה ברוע לשמו אצלנו אני רואה הרבה דיירים על כסא גלגלים בלובי שנראים טוב ומשתתפים בפעילות והכול אבא שלי אחרי האירוע המוחי שקיבל כול הצד השמאלי שלו התעוות, גם בפנים ,הוא לא יושב זקוף והראש שלו נוטה תמיד שמואל ,קשה לו להחזיק את הראש ישר. בית הבליעה נפגע ויכולת הדיבור כך שהוא מדי פעם מזיל רוק אני לא חושבת שאני מסוגלת להסביר ולהפעיל רגשות על קשישים ששילמו את מיטב כספם בכדי שישבו לראות את אבא שלי מול עיניים אני חושבת שזה לא פייר מצידי לגרום להם רגשות קשים בגלל שאני נעלבת מה גם שזה גיל כבר מאוחר ללמד ולהסביר ולהפעיל רגשות אשם על קשישים שיקבלו את החריג שכול רצונם הוא לגמור את החיים שלהם בצורה יותר טובה זה נראה לי מתנשא ואכזרי אם את היית במקומם ובגילם היית רוצה שיטיפו לך מוסר על איך לחיות את שארית חייך?? אם קשה לילדים לקבל את נמצב והם נעלבים הכי טוב לעבור מקום הרי מדובר במקום פרטי שעולה הרבה כסף והכסף שלכם טוב בכול מקום עברו למקום אחר

צביצב3

New member
מבינה את כל הצדדים

אני מוכרחה לומר שאני מבינה את כל הצדדים. בית האבות הוא עסק פרטי. אני אדריכלית ועבדתי פעם במשרד שהתמחה בבתי אבות . אני זוכרת שהזדעזנו מן העובדה שהפרוגרצה דרשה שנתכנן את המבנה כך שהחולים הסיעודיים יהיו מרוחקים מהמרכז. באותו בית אבות המחלקה הסיעודית נמצאת בחצי מרתף ויש להם מעין חצר שקועה שאליה מוציאים את החולים שאינם עצמאים. מצד שני קשה לדרוש מזקנים שישירו מבט אל מה שמצפה להם כאשר גם הצעירים יותר לא רוצים לראות את החריגים ויוצאי הדופן מול עיניהם. אף אחד לא מוכן שיפתחו אצלו בשכונה מוסד או הוסטל לאנשים עם מוגבלויות. כל אחד, כל זמן שהוא בריא ולו זה לא קורה, מעדיף להתעסק בדברים אחרים ולא מחפש דוקא את המקום שבו יהיו כל מיני אנשים עם מוגבלויות.

למעלה