חולית ובילבול......

ygantman

New member
חולית ובילבול...... ../images/Emo39.gif

אני באמצא ספר אחרון מהספרים של חולית (את ספרי הבתים החדשים אני לא מחשיבה) ומתחילה להיתקל בכמה קטעים שהולכים וסוטרים את מה שניכתב בספרים הקודמים. א- עיניה של בת גשרית (כך קראו להם בעברית?) נעשות כחולות לאחר מבחן ב SPISE (פו אני מרימה ידיים אין לי מושג איך הוא ניקרא בעברית ולא רוצה סתם לזרוק שמות) ואילו בספר הראשון עיניה של ז´סיקה רגילות וכך גם שאר עיני בני גשרית ורך ב חולית אצמה מתוארים פעם ראשונה עיניים כחולות של תושבי המדבר. ב- ODRADE DARVI (זה תרגום מרוסית ו הכוונה לאם הראשית בספר האחרון) מודאגת במשך הספר שהיא הקפיצת דרך (אל תספרו לי אים היא באמת, עוד לא הגעתי לה!) ואיך אתכן שהיא תהיי כזות כאשר נאמר במפורש בספר בראשון שכול מאמצי הזיווג של בנות הגשרית היו ליצור גבר שיהיו לו הכוחות הנ"ל מכיוון שלא יתכן שיהיו לאישה. אשמח לקבל תגובות

Boojie

New member
או! היה לנו ויכוח מעניין בנושא

לפני כמה זמן בפורום של אורט, דווקא. אז ככה - נראה שמסת הסם (spice) היא רק אחת מהדרכים שבהן בת גשרית הופכת לאם נערצה. יש להן שלל סמים אחרים שאפשר להשתמש בהן למטרה, ולא רק סמים. ולגבי דארוי אודראדה - היו הרבה שינויים בתפיסה שלהם את עניין קפיצת הדרך אחרי פול, במיוחד עם הנסיון שלהם עם עאליה (שיכלה להיות קפיצת הדרך) ועם גאנימה (הבת של פול). כנראה שהתפיסה בנושא השתנתה. נדמה לי שגם הפירוש של הביטוי "קפיצת הדרך" השתנה, מביטוי שמתאר את מה שפול נהפך(מישהו שמסוגל לדעת את העתיד) לביטוי שמתאר כל מי שיש לו תפיסה חריגה שמסוגלת לסכן את מסדר בנות גשרית ואת החופש שלהן לעשות דברים - למשל, מדי פעם הן מתיחסות ככה גם ללטו העריץ.

Boojie

New member
אופס, שכחתי סוף של משפט.

בכל אופן, יש להן סמים נוספים, ורק אחרי שנוצרת כת דוברות הדגים, נדמה לי, הסם (spice) הופך להיות הדרך היחידה למסת האם הנערצה. אגב, העיניים של ג´סיקה אחרי שהיא עוברת את זה נעשות כחולות.

ygantman

New member
ועיניים כתומות? ../images/Emo39.gif

בספר האחרון גם מסופר על הMATRONOT או איך שזה לא יהיה (אלילות המין והשליטה בגברים) שעיניהן משתנות לכתומות והסם גם מגביר את מהירות התגובה. האים מסופר מאיפו הוא מגיע? למה אומרים שמיומנותם היא הגבוהה ביותר בתחום השליטה בגברים כאשר LUTISIA (בת גשרית שאמורה הייתה לפתות את דונקן, נכשלת ובסוף נהרגת עלידי השליטה הראשית של המטרונות) היא מתארת את אצמה בספר.....הבוגדים?/המתנגדים (איך זה בתרגום) של חיולית. בכול מקרה היא מתארת את אצמה כבעלת מיומנויות רבות הרבה יותר.

למעלה