חולי אלצהיימר יוכלו להצביע,אבל בלי

zs1957

New member
חולי אלצהיימר יוכלו להצביע,אבל בלי

מלווה צמוד לקלפי.אלפי חלולי אלצהיימר, תשושי נפש הסובלים מבעיות זיכרון,צלילות או בעיות מנטליות לא יוכלו להיעזר במלווה שיכנס עמם לקלפי ויסייע להם להצביע. החוק מאפשר רק לחולים או לנכים בעלי מוגבלויות פיזיות להיעזר במלווה בעת ההצבעה. רק אנשים עם פגם פיזי יוכלו להיעזר במלווה . המבחן הוא הכושר הפיזי ולא המנטלי.. חולה פרקינסון הרועד בידיו יוכל להיעזר במלווה.ראו את האבסורד.עד כמה אפשר להיות חסרי לב ומצפון? האם השופטים המחליטים החלטות יש להם לב של אבן? לשפוטכם!!! זהבה שחם.

ענתי44

New member
כבוד השופט הנכבד

אז תגיד לי אתה איש משכיל ומלומד שכמותך... אני יכולה או לא להתלוות אל אמא שלי לקלפי. אתה מבין אדון שופט נכבד, אמא שלי היא גם וגם. מאז האירוע המוחי האחרון היא יושבת בכסא גלגלים. היא לא מסוגלת להפעיל אותו לבד, אז אני מלווה אותה איתו לכל מקום ( כן גם למקום ההוא שעולה ממנו לעיתים ריח צחנה , ולא כבודו, לא מדובר בקלפי ולא ב 120 כסאות בביניין אחד בירושלים אלא על בית כסא ובחרא אמיתי)אני דוחפת את העגלה לכל מקום, על המדרכות הסדוקות, ובמורד הרחוב... אז האם אוכל להתלוות אליה מאחורי הפרגוד? היא מאז הבחירות הראשונות לכנסת הראשונה מצביעה באדיקות, רואה בזה חובה אזרחית, כמו ההתנדבויות הרבות שלה כשהיתה בריאה. אבל רגע כבוד השופט, אני שומעת מחברי המלומד התנגדות??... אה כן, כבודו, אמא שלי חולת אלצהיימר.בטח שהיא מזהה אותי, את היד שמאכילה, מלבישה, רוחצת, מנקה ומחבקת אותה. ובטח שהיא יודעת מה היא רוצה... המממממ כלומר, תלוי באיזה רגע, אתה תופס אותה. בטח שהיא יודעת מי ראש הממשלה? היא תמיד עונה עליה ברצון לרופא התורן בחדר מיון ( למה לא דוקטור גרין?) לפעמים בממלכת ראשה עדיין בן גוריון ביום פמיניסטי זו גולדה ( ואני מהנהנת בראש לדוקטור ומסבירה לו שמדובר בראשי ממשלות ישראל בעבר, ושזה הגיוני שהיא חושבת שהם עדיין מכהנים כי הרי לשאלה הבאה שלך היא עלולה לומר שהיא בת 37, רווקה שגרה עם אמא שלה)אז מה אסור לי להתלוות אליה? לתת לה להסתכל בפתקים האלה ולא להבין מה היא עושה שם, ואם חלילה היד שלה, שלא מצליחה להחזיק מזלג או קפה חם כי היא רועדת, תפיל את הפרגוד?אז מה עושים כבודו? כן אדוני השופט, אתה בהחלט צודק! אתה שומע לעג וציניות בנימת קולי.ציניות שהתפתחה לה בחודשים האחרונית, בתפקידי בת-אמא לאמא או עובדת פיליפינית עם מוצא פולני. חודשים של ביורוקרטיה, אטימות ועוולות של הממסד כלפי אמא שלי. אתה יודע כבוד השופט, יש לי בחילה. אני לא בטוחה שגם אני רוצה להצביע.

ronnyw

New member
הצבעת חולים.

ענתי, כל מה שכתבת דווקא מעלה שאלה אחרת: האם בכלל צריך לתת לאותם חולים, שברור שאין להם שיקול נכון, להצביע? חולים שלא יודעים מה קורה ומי מנהל את המדינה, או שרגע יודעים ורגע שוכחים, חולים שלא מכירים בכלל את הדור הצעיר של מועמדים, איזה אות מסמנת מה, מה קרה בהתנתקות ואיפה עומדות הקצבאות - למה לתת להם להצביע? אני יודעת שזה כואב, שהם בנו, והם הקימו, והיו להם דעות מוצקות, ושזו חובה אזרחית וכו' וכו', אבל לתת עשרות אלפי קולות לאנשים חסרי כלים להחלטות מושכלות (שאנחנו, בעת שעוברים תהליך אפוטרופסות עבורם, מנסים להוכיח בכל דרך שאין להם שיקול משל עצמם) נראה לי שצריך להיות הוגנים ולהודות שאסור לתת להם להצביע. בדיוק כמו שמי שטרם מלאו לו 18 לא מצביע, כי נחשב ללא בר דעת.

ענתי44

New member
אם המתים יכולים להצביע אגודת ישראל.

.... אז כולם יכולים להצביע. טוב כמובן שהתלוצצתי. כבר דיברנו פה בעבר כששרון החליט על בחירות והחלטנו, דיי בפה אחד שאין לתת ליקירנו להצביע.למרות שיש מגזרים שמנצלים את החלש לקבל את קולו, אני חושבת כמוך שאין לתת לחולי דמנציה זכות הצבעה. אבל, התרגזתי מהחלטת בית המשפט ולכן כתבתי את זה. מתנצלת אם פגעתי.

ronnyw

New member
עוד מילה על הצבעה

...כמובן שלא נעלבתי. סתם כואב לי הלב לראות עוד פאן של ההתדרדרות. לשני הורי היתה תודעה פוליטית מפותחת. אבא העריץ את בן גוריון, פרש איתו לרפ"י, קרא, התפלמס וידע בדיוק למי מצביע ולמה. אמא, לעומתו, היתה יותר ימנית, נטתה לבגין. גם היא עקבה בענין אחר כל הקורה בארץ, ביקרה, השתתפה, היתה בעלת תודעה פוליטת. (היום קוראים לזה "אישה דעתנית", לא?) כנערה צעירה שמחתי לראות איך עמדה על דעתה והתווכחה עם אבא (סביבי היה נהוג שנשים הצביעו כמו בעליהן). מה נשאר מכל זה עכשו?...

ענתי44

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo201.gif

גם אמא שלי היתה דעתנית.היא גם כמו , בית הספר בליך ברמת גן, היתה ססמוגרף למהפכה . כשהתאכזבה מהשחיתות הצביעה ב- 77 לבגין. ב-92, ישבנו יחד בעימות שמיר- רבין והיא הכריזה שהיא תצביא לרבין. וכן... לא נשאר מזה כלום. כמה שאני מבינה אותך

zs1957

New member
גם אני חושבת שאין לתת לחולי דמנציה

להצביע.הם בדיוק כמו קטינים שטרם מלאו להם 18 .צריך להתרגל לעובדות ולא להתרפק על העבר. אנחנו חיים בהווה ולפיו אנחנו פועלים. חג פורים שמח לכולם זהבה שחם.

zs1957

New member
תרגשתי מאד לקרא את דברייך

חג פורים שמח לך ואמא זהבה שחם

ענתי44

New member
חג פורים שמח../images/Emo151.gif

כי הדברים נכתבו מהלב. חזרתי עכשיו מההתנדבות במרכז היום של אמא.נכנסתי לרגע למחלקה המוגנת להביא להם אוזני המן, וקיבלתי שטיפה על הראש. אמא הגיעה עם טיטול יבש אבל כל המכנסיים רטובות, כולל הגופייה. הצד של הכרית שהיא ישבה עליו יבש אבל מלמטה ספוג. בבוקר כשהיא קמה רטובה החלפתי לה טיטול, גופיה ( שחיממתי על התנור שלא תצטנן) המטפלת נזפה בי שאמא חולה בברונכיט ולא טוב לה לבוא רטובה. ניסיתי להסביר לה שהיא יצאה מהבית יבשה ושאפילו כבר הספקתי לשים מכונת כביסה עם הבגדים הרטובים מהבוקר. ושאין לי מושג איך קרה. עמדתי עם דמעות. אני דיי עייפה מכל הביקורת שהמון אנשים מטיחים בי.אבל, אחר כך הבנתי שאני צריכה לשמוח שיש לאמא צוות שכל כך דואג לה. השארתי אותה בבית אביב בלב שקט ובוטח.

למעלה