חולי סרטן נמעי הגס והתקשורת

ידידים

New member
חולי סרטן נמעי הגס והתקשורת

בימים האחרונים אנו קוראים, שומעים ורואים בתקשורת את זעקת חולי סרטן המעי הגס. כל התקשורת גועשת. מראינים נון סטופ כל מי שאפשר. אך ישנו ציבור של חולי האלציימר שאינו מוזכר כלל בתקשורת. הוא גם לא מצטלם טוב ליד כל הקרינים היפיופים. הנושא שלנו מענין אותם רק בשולים. וכך אנו מרגישים בועדות ביטוח לאומי, בבקשה לתרופות, ולכל אחד מאתנו יש לו רשימה נוספת. יש לנצל לדעתי את שר הבריאות ואת השר איתן. אם לא הם אין לנו למי לפנות.

ronnyw

New member
מודעות לאלצהיימר

יש פה פרדוקס: מצד אחד אנחנו קובלים על כך שאין מודעות למחלה, לא כותבים עליה, לא מצלמים אותה. מצד שני יש עשרות אלפי חולים בארץ (נדמה לי שההערכה היא 60,000), ולכל אחד משפחה קרובה ורחוקה, שכנים וידידים (מול כמה מאות חולי סרטן החלחולת, למשל או אלפים בודדים של חולות סרטן השד). אנו פוגשים את החולים "שלנו" ברחוב, במרפאות, בככרות העיר עם מלוויהם. יתרה מכך, עשרות אלפי בני דור הבניים (גילאי 50-60) חרדים מפני המחלה, כל זיק של שכחת מתפתחות או שם של מישהו מקפיץ אותם... אז למה אנו חשים שאין מודעות? המ צריך לקרוא ולא קורה? מה ניתן לעשות יותר "חזק" מאשר "לפזר" 60,000 חולים כאלה בעיר ובכפר, בבית הפרטי או אצל השכנים?

ענתי44

New member
מאמר אמיץ

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3253112,00.html כמי שאיבדה את אביה לסרטן, אני חצוייה בנושא אבל הרי לכם מאמר שחושב שלתת לחולים הקשישים חשוב לא פחות.

ענתי44

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם הדברים, אם לא עכשיו כשיש שבעה חברי כנסת של הגימלאים אז אימתי?

מסכימה איתך ועם הדברים.. ראיתי

בערוץ 3 את התוכנית עם נתן זהבי שליווה את חולי הסרטן המפגינים.. היה שם ידיד אחד של אמא שלי שחולה סרטן המעי הגס כבר מזה 6 שנים בערך, עם בתו, ועם אשתו (שנתן זהבי ראיין אותה אח"כ)..

כמה שאת צודקת... זו

לא הפעם הראשונה שיש מהומות בארץ, בנושאים כאלו והמדינה לא ממש מתייחסת.. אני חושבת שהמדינה משקיעה יותר מדי תקציב בדברים אחרים שחלקם לא כ"כ חשובים (לפחות לא כמו חשיבות הבריאות), במקום להשקיע יותר תקציב בנושא הבריאות..

כמו - כן שמעתי

שנתן זהבי הקים רעש גדול בנושא, ונשלח למעצר.. אני חושבת שבמדינה שלנו ישנם המון אזרחים אדישים לנושא הזה, והוא באמת בין הבודדים שפועלים כדי לנסות לשנות את המצב הזה...

zs1957

New member
אם את/ה חושב/ת שזה יעזור?

מאין יגיסו בדיוק את הכסף לתרופות החולים?גם לחולי הסרטן גוייס כסף לחודש אחד בלבד וכל זה ע"י המיליונר יולי עופר ולא ע"י הממשלה. זהבה שחם

ידידים

New member
ההתיחסות

לא ביקשתי פתרון מידי לכל הבעיות. ליבי עם כל חולה. אם תקראו את הכתבה שהופיעה בארץ ב 2/5/06 תראו באיזה בעיה אנו. אבל אני מקשיב לכתבות ברדיו ומאמרים בעיתונים, פשוט לא סופרים את יקירנו. (אצלנו לא מדובר רק בתרופות) הלינק לכתבה http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=711836&contrassID=2&subContrassID=17&sbSubContrassID=0

ronnyw

New member
כתבה מאלפת.

קראתי בצמא. לא כל כך חשבתי על הורי - חשבתי יותר על הדור שלי. ממליצה לכל החברים...

למעלה