חולי צליאק יוכלו להיות קרביים

liavavraham

New member
יפה

לדעתי, כל עוד ידאגו להם ויהיה את הטיפול המתאים (מבחינת ארוחות מסודרות), אז למה לא?

Run for a Fall

New member
על פניו אין מניעה באמת

אבל יש לי הרגשה שברגע שמישהו יחטוף להם בשטח (או גם לא בשטח...) התקף הם ייסוגו מהחלטתם. כמובן שמדובר במחלה שיכולה להיות מסוכנת אם יוצאת מאיזון והתקווה שלי שבאמת ידעו בצה"ל לשמור טוב טוב על הבריאות שלהם.

אם אני לא טועה כשאני התגייסתי אז בדיוק שינו את הצליאק ממחלה שמקבלים עליה פרופיל עורפי למחלה שפוסלת שירות. אז נקווה שהם לא יחזרו בהם שוב.

hillator

New member
והייתה לזה סיבה

שוב יש לי קצת נגיעה בנושא .. צליאק זה לא "אני לא יאכל לחם" חולה צליאק לא יכול לאכול גם בוטנים מאריזה רגילה כי זה נגע בגלוטן.
זה לקחת סיכון גדול מידי ויש לי הרגשה שמספיק מפקד אחד טמבל וזה יגמר באסון

Run for a Fall

New member
מסכים

לצערי מניסיון אישי של החמרה במחלה (אחרת, אבל בכל זאת).

אני חושב שגם אם חושבים שהדבר לא מחייב פרופיל פוסל שירות עדיף להתחיל קודם עם מתן פרופיל עורפי (45, 64) ולבדוק האם עובד.

hillator

New member
לדעתי פוסל שירות

לא חסרים מפקדים ורופאים בצבא שכל עוד זה לא יהיה מתנדב לא יתנו לזה חשיבות ראויה

מה שכן צריך לעשות אבחנה וכן לתת להם למשל עתודה \תכנות וכל מיני מקצועות שסגורים היום

battlefield

New member
קשה לי להאמין שצה"ל מסוגל להתמודד עם זה

המטבחים הצה"ליים לא בדיוק סטריליים בלשון המעטה וברגע שלמזון ללא גלוטן (אם באמת יהיה כזה) יהיה מגע הכי קטן עם המזון שמכיל גלוטן - יקרה אסון.

eran544

New member
האמת, מפחיד רצח

אני לא הייתי סומך על הטיפול הרפואי של הצבא במקרים של הסתבכות, בטח ובטח שכשהם נמצאים בשטח.

hillator

New member
אני לא הופתע אם

חולה צליאק שיחשף לגלוטן יבוא להתלונן על ספטומים ורופא צבאי ירשום לא הפניה לקב"ן כי הוא עושה הצגות...

hillator

New member
כן חבל

רק שרגישות לגלוטן זה לא מחלת נפש .. זה כמו שמחר יבוא מישהו על כיסא גלגלים ולא יוכל לעמוד בש"ג אז ישלחו אותו לקב"ן

eran544

New member
מן הסתם זה לא מחלת נפש

אבל ההגיון הצבאי תמיד מנצח

חן2321

New member
מה לגבי

צליאקים שהתנדבו כבר, הם ישארו עדיין על תקן מתנדבים או שגם עליהם יחול הדבר הזה??

liavavraham

New member
הם יישארו בתור מתנדבים

מלש"בים החולים בצליאק שיבואו ללשכות הגיוס החל מחודש ספטמבר ייחשבו כמתגייסי חובה, ולא כמתנדבים.

חן2321

New member
זאת אומרת ש

אם ארצה (צליאקית) לצאת לקצונה אז תהיה לי האפשרות לצאת לקורס קצינים של מתנדבים בבהד 12?

hillator

New member
תלוי

היו מחזורים שחולי צליאק עשו בה"ד 1 רגיל.
בה"ד 12 יש מעט מאוד תקנים שרובם לא מיועדים למתנדבים (כל מיני אנשים בני 30+ עם תואר שני ומעלה) ולכן בשביל לצאת לבה"ד 12 צריך הרבה מעבר חתימה של רופא.

כל מי שאני מכירה שהצליח לצאת (כולל אותי) הבעיה לא הייתה להשיג חתימה רפואית של ענף רות"ם אלא להשיג תקן לבה"ד 12 בתוך החיל - שזה בעיקר כמה לאל"מ ולסא"ל שלך יש כוח.

למעלה