חולם בספרדית

אניהו

New member
חולם בספרדית

נידמה לי לעיתים שהאנשים פה בפרו ובבוליביה מנותקים מהמציאות. או אולי זה אנחנו שנוברים באשפתות נשמתנו ושולים ממנה בעיות בכוח. אני כותב כעת על מנת לשתף אתכם,מי שיודע מיאני ומי שלא--זה כלל לא משנה- בהויית הגעגוע. געגוע למשהו שאפילו לא קיים אם מסתכלים עליו בזכוכית מגדלת של פרשנות זו או אחרת. געגוע לכמיהה מטורפת. געגוע לגעגוע... ולא. אני לא מתגעגע. לא לארץ מוכת הטרור שלנו. לא לאוכל של בית. לא לתאונות ובעיקר לא למועקה שליותה אותי יום אחרי יום...לילה אחרי לילה, כשהייתי בארץ. אני מתגעגע לילדה קטנה בת 5 שהיתה נקודת אור. שלימדה אותי שילדים הם שלמים וכשאנחנו גדלים,נירצה או לא נירצה אנחנו מאבדים את זה. פה. רחוק 6000 קילומטר מהבית אני מבין ולומד דברים חדשים שלא הייתי יכול ללמוד--כי דברים שרואים מכאן לא רואים משם. אנשים ברובם הם ריקים. סמים זה צעצוע שהופך אותך לצעצוע...לשפוט. חיוך יכול לעשות את ההבדל. שכל הוא לא תבונה ותבונה לא מתבטאת בתעודת בגרות...שכחו מזה. נדיבות היא תכונה שמכבדים בכל פינה של העולם וילדים... ילדים הם ילדים. אם בשכונות הכי עשירות ואם במקומות הכי נידחים ועניים בעולם...ויש כאלה מקומות שאין שם עושר כי הם פשוט לא זקוקים לכסף על מנת שיגדיר להם מי הם... ילדים הם ילדים. תקשיבו ותלמדו מהם קצת ותפתחו את הלב ואת הכיס. פה אפשר לקנות חיוך במטבע מקומי אחד...תחשבו על זה. עד הפעם הבאה...אם תיהיה לי האפשרות בעיברית... שלכם, לומד לחלום בספרדית. עידן.

../images/Emo127.gif אניהו בביקור פתע..

ולא מופתע האיכות בין המילים כמו תמיד היא כולה שלך... תהנה בהמשך הטיול..

למעלה