חולשה ל-

חולשה ל-../images/Emo211.gif

במסגרת הניסיונות שלי לעבור לטבעונות, אני משתדלת למצוא תחליפים גם לממתקים חלביים למיניהם שעד עכשיו הייתי אוכלת (מה לעשות, ממתוק אני לא מצליחה להיגמל). אבל מכיוון שיש לי נטיה לחסל ממתקים בכמויות, כדי להמנע מכך אני בדר"כ משתדלת לקנות חטיפים קטנים ולא חבילות או חפיסות. כשזה מגיע לשוקולד זה בעיה. שוקולד מריר טבעוני שאינו חלבי אני מצליחה למצוא רק חפיסות של 100 גרם. עד עכשיו לא מצאתי חטיפים קטנים של שוקולד מריר. כאלה יש רק של שוקולד חלבי. מישהו אולי מכיר חטיפי שוקולד קטנים, פרווה ויוכל להמליץ עליהם? (כי אם אמשיך לקנות את השוקולד המריר בחפיסות, אני אצטרך להרחיב את דלת הכניסה למשרד ולבית...)
 

cwen

New member
מה עם לעבור לפירות יבשים?

תמרים למשל הם מאוד מתוקים, ובהחלט עונים על הצורך למתוק. אבל להבדיל משוקולד, גם מכילים ערכים תזונתיים לא מבוטלים. ויש גם צימוקים (רצוי אורגניים). מנסיוני, תמרים מרגיעים את התאווה לשוקולד. גם בהם לא רצוי להפריז, אבל את יכולה לקנות חבילה ולחלק אותה למנות קטנות שתקחי איתך. גם לגבי השוקולד, אולי אפשר לנסות דבר דומה, לקנות חפיסה של מאה גרם. לחלק אותה לחמש בבית, ולקחת למשרד כל פעם מנה אחת. לגבי חטיפים טבעוניים, בעיקרון יש טורטית, אבל הבנתי שיש שם אנזימים מהחי. אני לא בטוחה במאה אחוז, אבל מחמת הספק אני נמנעת. (אני שמחה מאוד כשמעלים לי ספק לגבי ממתקים... יש לי בעיה דומה לזו שלך).
 
לגבי פירות יבשים

האמת שאני מנסה הרבה פעמים להחליף את השוקולד בתמרים או בכלל לאכול פירות יבשים במקום הממתקים ה"רגילים". אבל בכל זאת, זה עובד לי תקופה מסוימת עד שבסוף אני חוזרת לסורי... כלומר לשוקולד. הלוואי שיכולתי להמנע אבל כאמור אני לא ממש מצליחה בזה..
 

p e b b l e

New member
רעיונות לממתקים קטנים

טורטית חטיפי חלבה (יש גם חלבה עם שוקולד) ופלים (אמנם באים בחבילות גדולות אבל כמו שהציעו קודם אפשר לחלק) 2 הצעות נוספות: 1. לכי לסייר בסופרים של דתיים. יהיו שם הרבה יותר אפשרויות שהן פרווה. 2. להכין לבד - אני אוהבת לאפות מאפינס למשל כי זה בגודל אישי (או מיני מאפינס כי זה חמוד לאללה). אפשר להכין טראפלס, בונבונים, בראוניס וכו'.
 
תודה

אגב, עכשיו באמת גיליתי בחנות ממתקים (ופירות יבשים...) שיש ליד העבודה שלי שמוכרים גם אגוזים/שקדים וכו' מצופים בשוקולד, במשקל, כך שאני יכולה כל פעם לקנות את הכמות המתאימה לי.
תודה גם על שאר העצות.
 

cwen

New member
את בטוחה שהם לא חלביים?

ואני נקיה כבר שבועיים(!!) משוקולד! הידד לי. (פעם החזקתי שלושה חודשים). היו פעם מטבעות שוקולד מריר, אבל אני לא רואה אותם בימינו. וזה מזכיר לי שיש שקדים מצופים שוקולד מריר של שקדיה, וזה בטוח טבעוני. זה גם ממש טעים, והשקיות קטנות. ועכשיו נזכרתי שאגוזים לא קלויים גם טובים בלהעביר לי את הרצון לשוקולד. אני לא יודעת למה, אבל לפעמים כמה אגוזים עושים לי את העבודה. (אגוזי מלך, פקאן וכו'). מה שעוד שמתי לב שהרצון לשוקולד אצלי נורא תלוי במצב רוח. אם אני לחוצה או מתוחה אני רוצה יותר שוקולד.
 
גם אצלי זה ככה ../images/Emo13.gif

ובעבודה יש הרבה מקרים כאלה של לחץ ועצבנות שגורמים לי לרצון לשוקולד.. לגבי השקדים המצופים, היו כמה סוגים, על חלק היה כתוב "שוקולד חלב" ועל אחרים היה כתוב "מריר". אז הבנתי שהמריר הוא אינו חלבי. (אחרת בוודאי היו מציינים את זה, מטעמי כשרות).
 
למעלה