חולת סרטן בת 68

חולת סרטן בת 68

האם יש לה זכויות כלשהן בביטוח הלאומי? עד כה מצאתי קצבת נכות לחולות סרטן שמתחת לגיל 60, האם זה נכון? אין כל קצבה או זכאות אחרת למי שמעל גיל זה? תודה!

haimra

New member
לצערי מעבר לקצבת זיקנה אין הגברת

זכאית לכל קצבה למעט קבלת סיעוד מהמל"ל באם מצבה דורש זאת,והיא תחליף לקצבת שירותים מיוחדים,רק שבמקום קצבה היא מקבלת עזרה פיזית ואת התשלום משלם המל"ל,בנוסף הייתי מציע לפנות לעוסית בלשכת הרווחה,יתכן וגם היא תוסיף מספר שעות.ובנוסף באם הגברת קבלה נכות זמנית גבוהה היא זכאית להנחה בארנונה עד 80% וזה משמעותי,באם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

mr dish

New member
..."האם יש לה זכויות כלשהן "...

לפי הגישה של הממשלה החדשה - כמו גם הקודמות לה - לנכה יש את מלוא הזכויות.....למות בגלל חוסר בטיפול הולם.....בגלל מחסור באמצאי עזרה וסיעוד.....בגלל אפטיות נוראה של מנגנון רשע ואטום....בגלל שמשטר-צעקות לא ינהל את מדיניותו של אולמרט - ממש במו פיו הוא אמר זאת....רוצה עוד כמה זכויות?

haimra

New member
מר דיש בשל כך צריך להלחם בתופעה הזו

וחשבתי שהגימלאיפ יעשו מספר מהלכים בהיותם סמוכים לכסאות הממשלה אך נדה עולם כמנהגו נוהג והם ממלכתיים מידי לטעמי,וראש ממשלתינו אולמרט לעניות דעתי קיבל אגוזים בירושה אך שיניו רפות,וכנראה זו דרכו לנהל את המדינה, באופן אישי שנפגשתי איתו במסגרת השביתה בירושלים לפני כ -8 חודשים בהיותו ממלא מקום שר האוצר הוא לא עשה עלי כל רושם כמנהיג וכמוביל מדינה,זהו על רגל אחת תרתי משמע מה שאני יכול לענות לך.יום טוב.

mr dish

New member
להלחם? עם מי??? סברנו שהפעם בחרנו

לוחמים עם קבלות....יוק!!! זו בדיוק אותה המרקחת של מושחתים מאוסים...כל שמשתנה זה הכסא שכל אחד מהם מחמם....ואם כבר הצליח מישהו חדש לעבור את המסננת היעילה של הביורוקרטיה הזבלית של המפלגות, יש מי שדואג שהם יתישרו עם הראשים המחליטים, ואם לא - הם מיובשים בחוסר מעש והשפעה....תחי דליה ציציק.....יחי עמיר שר הבטחון פרץ.....יחי שימון הצעיר.....בושה לנו ולילדינו.

haimra

New member
להלחם באופן פרטני בממשל בשחיתות

ובעוולות שמעוללים לנכים ולמיעוטי היכולת,יש בתי משפט והיכל הבית המשפט העליון פתוח היום יותר מתמיד לרגשות הציבור,אני למשל כבר השגתי בשם עמותת קר"ן הישג אדיר בעקבות הבג"ץ והיום זמן ההמתנה המכסימאלי הוא 14 יום למתן שירות באביזרי שיקום כגון תותבות אורטזות סדים נעליים ועוד... ובקרוב אגיש מספר בגצים בעוד נושאים החשובים לנכים הכלליים בכלל ולקטועים בפרט ועוד כהנה וכהנה והיד עוד נטויה אבל צריך להאמין בדרך לא לוותר ומגיעים לתוצאות הרצויות.

mr dish

New member
אתה לא סותר את אשר טענתי כלפי

השלטון והפוליטיקאים....אם אלו היו מקיימים 10 אחוז מהבטחותיהם טרם הבחירות - לא היית נזקק לגשת לבתי המשפט בתדירות שכזו....וכל חיינו היו נראים ורודים, עם חיוך.

haimra

New member
ההפך אני מסכים אך זו דרכי להתמודד

מולם,ובתקווה שגם בית המשפט העליון יסכים עם יועצי המשפטיים והרפואיים.

תודה רבה ושאלה נוספת

הגברת כרגע נמצאת בבית אבות במימון קופת החולים שלה ובקרוב תשתחרר לביתה. היא עצמאית לחלוטין וחוץ מחולשה שנובעת מהטיפולים היא למעשה לא זקוקה לשום עזרה. אני מבינה שבמקרה הזה היא לא תהיה זכאית לא לסיעוד, לא לשירותים מיוחדים וגם לא לנכות זמנית ובטח לא נכות גבוהה?(היא לא הגישה שום בקשה עד כה) אני העו"ס בבית האבות אך כמו שאתה רואה לא מבינה בזה כלום...מישהו אמר לי על קצבת ניידות, כזו שתעזור לה לממן את הנסיעות לטיפולים. קיים כזה דבר? (היא אישה ערירית ורק אחותה עוזרת לה ככל יכולתה) תודה רבה רבה ומצטרפת לייאוש הכללי בהודעות הקודמות...

haimra

New member
עוד עוולה של קופות החולים-משרד

הבריאות,במקום שהגברת תשהה במקום החלמה המתאים למצבה היא נשלחה לבית אבות שאני בספק גדול באם היא קיבלה את הטיפול הראוי למצבה הרפואי,המצב הנ"ל הוא בעיה ארצית ואזרחים שזקוקים לשיקום לאחר אירוע מוחי,קטיעות,או כל מיני בעיות קוגנגטיביות נשלחים למקומות לא ראויים לשיקום והכל על בסיס תקציבי וחסכון על גב הנכה החדש ושיקומו נפגע ללא תקנה. בכל מקרה אני הייתי מציע לה לבקש סיעוד מהמל"ל בגלל מצבה הגופני הרעוע, לגבי קצבת ניידות היא ניתנת בדרך כלל לאנשים הסובלים מבעיות ברגליים וכמו שהבנתי הבעיה היא לא ברגליים,וכמו כן היא עברה את הגיל לצערי לקבל קצבת ניידות,במדינת ישראל צריך לתכנן את הפגיעה,רצוי שזה יהיה במסגרת הצבא או העבודה בגלל הזכויות וכמו כן להיות בגיל הנכון עד גיל הפרישה אחרת יותר טוב להחזיר את הציוד לריבונו של עולם,זה היה בהומור ציני על המצב המגוחך,לגבי המימון של הנסיעות עליה לדרוש זאת מהיחידה להמשך טיפול במסגרת הקופת חולים אליה היא שייכת,ולא עליה לבקש אישפוז בזמן הטיפולים באם הם תכופים, ולך כעובדת סוציאלית הייתי מציע ללמוד את הזכויות של הנכים,וזאת תוכלי לעשות באם תקראי עליהם אפילו בספרים המחולקים בסניפים.מנסיון אישי את קבלי סיפוק רב באם תוכלי לעזור לאנשים חסרי יכולת וחסרי הבנה וידיעה מינימלית על הזכויות המגיעות להם.בהצלחה.

היא דווקא קיבלה טיפול טוב

אני חושבת, היא נזקקה לטיפול נפשי תומך, ארוחה חמה ומקום לישון, לשמחתי לא הרבה יותר, כי למרות הטיפולים היא, כאמור, ממשיכה להיות עצמאית לחלוטין. במקרה הזה, מה לעשות, היא גם קשישה ובית אבות כן מתאים לה. היה לנו מקרה בודד של חולה סרטן בן 32 שלא נמצא לו פיתרון הולם ואז הייתי מסכימה עם כל מילה שלך. (למרות שבסופו של דבר המשפחה שלו התחננה שהוא יישאר אצלינו ואנחנו חשבנו שלא נוכל לעמוד, מבחינות שונות, בתהליך הגסיסה הוודאי שלו) כעו"ס במחלקה סיעודית אני מתמחה בזכויות של קשישים סיעודיים, מקרה כמו זה הוא נדיר ומה לעשות שלא כל עו"ס יכול לשלוט בזכויות של כל אוכלוסייה. אבל הנה, אני לומדת. תודה על כל התשובות.

למעלה