חול דיונה הוא טוב לאקווריום צמחייה?

Suikun

New member
לא ממש,

אם נתעלם משאר תכונות החול ומה שהוא גורם, לרוב הצמחים החול לא טוב, כיוון שהוא יוצר סביבה אטומה חסרת חמצן סביב השורשים, מה שעלול לגרום לריקבון.

Suikun

New member
חצץ קווארץ רגיל.

לדעתי הכי טבעי ויפה זה שחור או חום כהה. יש גם לבן.

שכחת להוסיף משהו

הוא גם יקר!!!!! וחוץ מיזה שאלתי חבר טוב שלי שמבין והוא אמר לי שהאדמה הזאת לא תצליח להחזיק את השרשים והצמח פשוט יצא ממקומו.

Suikun

New member
...

החצץ הזה בהחלט מצליח להחזיק את השורשים, טוב מאוד אפילו. יש לי אקווריום צמחייה עם חצץ קווארץ והצמחים מסתדרים בסדר גמור.

ganjaman stound

New member
עם חסכון אתה מחפש

אני לקחתי טוף גרוס דק ממשתלה ופשוט חיטאתי אותו הרבה זמן במים רותחים עד שיצא הצבע להגיד בוודאות שהוא טוב אני לא יכול כי אני עוד מנסה אותו לאחר שקראתי בפורום הדגים שיש אפשרות כזו בינתיים השורשים לא מראים בעיה איתו שני יתרונות חשובים של טוף שעלו בדעתי: - ברזל שהוא משחרר וטוב לצמחיה - טוף הוא יחסית מאוורר ומאפשר איוורור טוב של השורשים הערה קטנה - מנסיון אני יודע שטוף טוב לצמחיה רגילה אז החלטתי לנסות אותו גם בתוך האקווריום עם אתה גם מעוניין לעשות ניסיון אז מה שאני עשיתי היה פשוט להכניס את הטוף לתוך גרביון ובו לשתול את הצמחיה ולסגור עם גומיה כך שאם הנסיון במקרה לא יצליח אני פשוט מוציא את הגרביון - אני חייב לציין שהנסיון הזה נמצא כבר כמעט חודש באקווריום וללא הוספת דשן או CO2 פשוט גודל בינתיים מצויין (צמח בערך 4-5ס"מ לגובה בכמעט חודש) מקווה שנתתי לך רעיון בכל מקרה שיהיה בהצלחה

aqualogic

New member
מצעי שתילה

שלום קיפוד, בבחירת מצע לשתילת צמחים חשוב להקפיד על כמה כללים. ראשית - סוג המצע: רוב המצעים שמקורם בישראל מכילים הרבה סידן=גיר (זו הסיבה שמי התהום שלנו קשים כל כך). לכן יש להקפיד שהמצע אינו מכיל סידן כי זה נוטה להתמוסס ולהגביר את קשיות המים באקווריום. כמו שידוע לכולם צמחים אינם חובבים גדולים של סידן במים זה סותם להם את העלים ופוגע בתהליך הפוטו סינטזה. יש מספר מועט של צמחים שמסתדרים היטב גם במים קשים (בהזדמנות אחרת). איזה מצע יתאים: לבעלי תקציב לא מוגבל יש בשוק מצעים תוצרת חו"ל המיועדים לצמחים אך אלה תמיד יקרים מאוד.. מצעים מקומיים שמתאימים: רצוי לבחור מצעים בעלי מבנה ספוגי כדי לאפשר מושבה של בקטריות בתוך המצע שיפרקו רקבונות באזור השורשים וימנעו הווצרות של חיידקים אנארוביים ואיתם רקבון שורשים. חלופה למצעים ספוגיים הוא שימוש בכבלי חימום בקרקעית הגורמים לתנועת אינדוקציה של המים באזור השורשים. גודל הגרגיר הרצוי לצמחים הוא 2-4 מ"מ. טוף, בזלת, חרסית טבעית הם מצעים מצויינים הקיימים בארצנו הקטנטונת ובנוסף לעובדה שאינם מכילים סידן הם ספוגיים ואף פולטים ברזל למים. לגבי הקוורץ - שצבעו בהיר ומקורו בנגב. יתרונו בהקרנת האור מה שמשפר את הצימוח בחלק התחתון של הצמח. חסרונו בעובדה שאינו ספוגי ולכן בסביבת קוורץ מתפתחים רקבונות שורשים. הוא מומלץ לשימוש רק בשילוב כבלי חימום. בהצלחה, ארנון

ostap bender

New member
לארנון.

תודה על תשובות המפורשות שלך... ניתן ללמוד מהן הרבה.

למעלה