חול לחתול מה מומלץ? ים? מתגבש? קריסטלי?

אני שואף למינימום התעסקות - פשוט כל תקופה לקחת את כל תכולת הארגז אל הפח ולזרוק.
איזה סוג חול הכי מתאים למישהו כמוני?

evike

Well-known member
מנהל
יש לכל הסוגים את המעדיפים שלהם. רק אדגיש, שחול קריסטלי עלול לפצוע את רגלי החתולים, והרבה מהם לא אוהבים אותו. לפני שנים לקחתי פעם אחת לנסיון, ומהר מאד ירדתי מזה.
לדעתי, חול מתגבש מחברה טובה הוא העדיף.

Yukita

Active member
מנהל
אני שואף למינימום התעסקות - פשוט כל תקופה לקחת את כל תכולת הארגז אל הפח ולזרוק.
איזה סוג חול הכי מתאים למישהו כמוני?
לא משנה איזה חול - עדיין צריך כל יום להוציא את הקקי מהארגז, וחול קריסטלי לא אוסף שתן אז חול מתגבש מאפשר איסוף גם של צרכים וגם של שתן.

יש לך אפשרות לבדוק אם משהו כמו שירותים אוטומטיים לחתול מתאים לך - זה דורש חיבור לצנרת האינסטלציה ושימוש בחול תואם שמותר לשטוף לצנרת. עם זאת רצוי להבין דבר אחד בסיסי: חתולים לא נוטים להראות לנו שהם חולים בשלב הראשוני, כשעדיין אפשר לטפל בקלות, אלא רק כשהם כבר מרגישים כל כך רע שזה כבר מסוכן. ניקוי הצרכים היומיומי, כל כמה שהוא דוחה, הוא למעשה אחד מאמצעי המעקב הבודדים הזמינים אחרי בריאות החתול.

אלישבע777

Well-known member
שנים חשבתי כמוך, לא רציתי להתעסק בענייני ניקיון וריחות... השתמשתי בחול פשוט שבא בשקי נייר של עשרה קילו. אחת לשבוע, הייתי לוקחת את הקופסא ושופכת לניילון ענק ומחליפה. אבל עם הזמן וגם בזכות הפורום הזה, החלטתי לנסות חול מתגבש ו... אורו עיני. הוא אפילו חסכוני. כל יום, יש קצת התעסקות , לפנות את הגושים - גושי השתן וגושי הקקי מה לעשות. ככה לא מצטבר בוץ בתחתית, לחתול יותר נעים וגם אין ריח. וגם לי יותר נעים. חמש דקות של עבודה בבוקר, באמת לא נורא!! כשזה הופך לרוטינה, זה לא נורא בכלל. עכשו כשיש לי ברוך השם שני חתולים, אחד מהם גור , שהוא יצרן-על של הפרשות, חול מתגבש ממש מצויין. לוכד נוזלים מצויין. כל השתן גם הוא גוש, וקל לאסוף אותו. אני חושבת שהחול "אוור קלין" הוא מצויין, אבל לצערי בסופרמרקט ובחנות "אני פט", לא מוכרים אותו וחבל. אצלי החתולים הקודמים, לא הפריע להם גם חול קריסטלי, אבל לא מוכרים אותו בקרבת מקום, ולכן אין לי הרבה ניסיון עם זה. הוא משנה צבע כשהוא סופג לחות, ואז רואים מה צריך לאסוף. מצטרפת בחום לעצה של יוקיטה, שבזמן האיסוף יש לך מעקב על כמות ההפרשות. לי היה פעם חתול עם עצירות ובגלל שאספתי פעם בשבוע ישר לשקית אשפה, לא ידעתי זאת!! עצירות בחתולים- היא גם צרה צרורה וחשוב לתפוס אותה בזמן. כמו כן ,חתולים סובלים מבעיות בכליות וגם על כך יש לך מעקב. חתולים יודעים להסתיר יפה את מחלותיהם. כשהן מתגלות, לפעמים זה מאוחר מדי!! אם הריח מפריע, תוסיף כפית אבקת סודה לשתיה לחול שבארגז. זול ויעיל מאוד, נגד ריחות!! אני אוספת את הגושים, כל בוקר לתוך גביעי גבינה, קופסאות קפה נמס וכל קופסא שיש לה מכסה. עוטפת בשקית ניילון קטנה ולפח. לא מסריח! בהצלחה בבחירה!

למעלה