חול שנדבק

אלה233

New member
חול שנדבק

החתולה שלי בת חודשיים ואני קונה לה חול מתגבש מסוג Everclean וכמעט כל פעם שהיא עושה צרכים נדבקים לה חתיכות חול לטוסיק ברמה שהם דבוקים כמה ימים ואי אפשר להוציא את זה בעדינות ואני מפחדת להזיק לה. היום שמתי לב שיש לה נקודה אדומה קטנה ואני חוששת שיתנפח לדלקת. האם יש חול מתגבש שלא ידבק לה? והאם יש משהו שוטרינר יוכל לעשות חוץ מיעוץ? (היא פחדנית ושונאת לצאת מהבית)

Yukita

Active member
מנהל
גיל חודשיים

יש אפשרות בגילה הצעיר שהעלמה הצעירה פשוט עדיין לא מתורגלת היטב בשימוש בארגז החול ברמה שמאפשרת לה להשאר נקייה (הרי מתחילים בשימוש בארגז רק בגיל חודש פלוס...) - במקרה כזה, הבעיה תיפתר במהלך הזמן הקרוב מאוד, עד חודש.
&nbsp
יש גם אפשרות שהיא עם פרווה ארוכה יותר יחסית ולא פרווה קצרה - ואז באמת ייתכנו הדבקויות והסתבכויות. אפשרות אחת היא לקחת מספריים קטנים אך חדים (מספריים לציפורניים, למשל) ומאוד בזהירות לקצר פרווה באזורים הבעייתיים. את זה לא מומלץ לך לעשות לבד אלא אם כן את בטוחה שתוכלי לעשות כן בלי פגיעה בגורה, אך אם תוכלי להרגיל אותה בגיל צעיר לקצת תספורת מקומית כזאת - זה יכול להועיל לכם גם בהמשך הדרך.
&nbsp
האפשרות השלישית היא שהחול לא כל כך מתאים לה. אברקלין הוא חול מצוין, אך ייתכן שאם יש כל הזמן הדבקויות לא נעימות ואפילו מכאיבות, אולי כדאי חול אחר או אפילו חול לא מתגבש, למרות שחול מתגבש נחשב לנעים ביותר לחתולים. הכל עניין של התאמה למציאות בשטח. נראה לי שאפשר להמתין קצת לפני שמחליטים שהחול הזה לא מתאים וקודם לראות אם היא לא משלשלת או שיש לה שתן או תוצרת קצת מוגברים באופן שגורם ליותר הדבקויות.
&nbsp
אגב עניין הוטרינר- אם היא בת חודשיים, זה הזמן להרגיל אותה לביקורים אצל הוטרינר. להניח מנשא פתוח בבית ולהניח מדי פעם חטיף מושך בתוכו, או לרפד אותו עם משהו שהיא אוהבת לרבוץ עליו יכול לחסוך הרבה מאוד לחץ בטיולים לוטרינר. אצלנו המנשאים פתוחים והחתולים לעתים קרובות מנמנמים בפנים, ולכן גם לא קשה מדי להכניס אותם למנשא כשצריך - גם אם הם לא מתלהבים מזה שמרימים את המנשא ויוצאים מהבית.

למעלה