חום אחרי 2 סבבי כימוטרפיה

86Dman86

New member
חום אחרי 2 סבבי כימוטרפיה

שלום רב,

אבא שלי (בן 63) מאושפז במחלקת המטולוגיה של רמב"ם.
הוא אושפז ב-19/03, עבר שני סבבים של כימוטרפיה (7/3) בהצלחה וללא תופעות לוואי חמורות (איבד את השיער ומרגיש עייפות, אך לא מעבר).

הטיפול האחרון הסתיים ב-09/03 ומאז החל אצלו חום, פעמיים ביום לפחות, לפרקי זמן שונים, בין 37.5 ל-38.4 (הכי גבוה שנמדד). הוא מרגיש תסכול מאוד גדול כי המצב הזה לא משתנה. הרופאים מנסים סוגים שונים של אנטיביוטיקה לתוך הוריד ובכדורים, אך שום דבר לא ממש עוזר. כלומר החום יורד לכמה שעות, אבל חוזר לאחר מכן.
נעשו 2 בדיקות CT ולא נמצא שום דבר. דגימות הדם לא מראות על זיהום כלשהו, גם דגימות השתן היו נקיות. הדבר האחרון שנשאר לבדוק הוא ה PICC LINE.

הייתי שמח להבין, על מנת להרגיע אותו ואת עצמי - א. האם חום הוא תופעה "נורמלית" כ-10 ימים אחרי סיום הטיפול הכימוטרפי? ב. איך הרפואה מתמודדת עם החום הזה?

אולי ישנן שאלות שלא שאלתי, אבל אשמח לקבל כל מידע בנושא.

בתודה מראש,
דרור.

סבאיציק

New member
לצערי זאת תופעה שגם אני סבלתי ממנה,צריך להגיע

למיון בכל פעם שהחום מעל 38 מעלות.
המערכת החיסונית חלשה.
אני לא רופא ,
אבל מייסיוני אלה הם חיינו.
חזקו אימצו.
חג שמח

פעמים זו תגובה של הגוף

לכל הדברים הרעילים שמגיעים לגוף בפרוטוקול של הכימיה
תבדוק אם לקחו תרביות מהדם של אבא שהחום עלה
ואם לא ירד יתנו לו סטרואידים וזה יכול לעזור לחילוף החומרים בגופו
תשאר לידו ותנסה להרגיע אותו ותראה עם הזמן תהיה הקלה

עב

New member
חום

גם האיש שלי אחרי שני סבבים. בין חמישי לשישי בילינו במיון עקב חום. נתנו אוגמנטין ובינתיים החום בסדר. מקווה שיסתדר גם אצלכם
.

86Dman86

New member
תודה על ההתעניינות

החום לא עבר בזמנו.
מדובר היה במשהו שנקרא - להבנתי (אני לא רופא) - FUO - Fever of unknown origin.
זהו מצב שקיים אצל חולים המוטלוגיים והוא יחסית נפוץ.
הרופאים והאחיות ניסו כל מיני שיטות על פי הפרוטוקולים שלהם - מגוון רחב של אנטיביוטיקה, הוציאו את ה - Picc Line וכו'.
לבסוף לקחו לו ביופסיה של מח העצם והחליטו שהוא צריך לעבור סבב שלישי (!!) של כימוטרפיה, כי המחלה עדיין בגוף והספירות לא עלו בצורה משמעותית.

הסבב ה-3 הינו סבב בן 5 ימים והוא חזק יותר משמעותית מהקודמים. החומרים מגיעים גם למערכת העצבים, על מנת לנקות את התאים החולים מכל מקום (גם אם הם לא שם).
בכל אופן, את הסבב הוא סיים ביום שני. הסבב עבר בהצלחה, ללא תופעות. אני לא יודע איך, אבל משום מה, בזמן הכימוטרפיה, אבא שלי מרגיש הכי טוב.

עכשיו הוא הועבר לחדר עם חלון. נוף לים. שינוי אווירה.
החזירו את ה Picc line ומחכים לעליות בספירות.
עד שלא יגיעו ל-1500, הוא לא ישוחרר מבית החולים (מאושפז בבידוד מאז ה 12/03).

זהו בגדול.
מקווים לטוב!

הטיפול הוא קשה

ואם רואים עקבות במח העצם אז הם נכנסים בחומרים חזקים
הבידוד הוא כדי להגן עליו , החוזק של גופו הוא זה משתפר שהכימו מוריד את התאים החולים
מאחלת לו החלמה והמון כוחות לשרוד ת החיים לצידכם לעוד שנים טובות וארוכות

למעלה