חום גבוה אצל תינוק

חום גבוה אצל תינוק

שלום התינוק שלי בן 7 חודשים עם חום גבוה און - אנד - אוף כבר 6 ימים. לפעמים נודד לאזור 38..8 ואתמול הגיע לשיא 39.8 ע''פ הרפואה הסינית, מהי הסיבה לחום גבוה אצל תינוקות? אוסיף שאין סימפטומים נוספים מלבד החום (כלומר אין הקאות, שלשול או כל דבר אחר תודה

תגובה לחום גבוהה אצל תינוק

בוקר טוב, ישנם מספר סיבות הגורמים לחום: וירוסים, חיידקים, קור, תרופות, חיסונים, תזונה קרה, עומס במערכת העיכול, הוצאת שיניים... י לחום תפקידים מאוד חשובים במערכת: ליצור סביבה מסוכנת לפתוגן שחדר לגוף. העלאת חום היא חלק מהתיפקוד התקין של מערכת החיסון. החום עוזר לגוף להגיב ולסלק את הפתוגן - וירוס, חיידק... למה כדאי להשים לב: איטואציה שלך כהורה. תינוק אפאתי ולא מגיב... מסרב לאכול ולשתות.. התנפחות של הבלוטות... מקווה שעזרתי מעט... המון בריאות ושבת מקסימה שרון.

miriamr

New member
חום גבוה לתינוקות

שלום, אני בהחלט מצטרפת לתגובתה של הקולגה. חום גבוה בפני עצמו אינו מסוכן ואף חשוב להתפתחות התינוק. מדובר בהתפתחות לא רק של מע' החיסון שלו, אלא בהתפתחות מוטורית וקוגנטיבית. לראיה שימי לב לקפיצות הגדילה שיש לתינוקות אחרי "מחלות/אפיזודות" חום - מתחילים לזחול, לעמוד, לדבר, שלא לדבר על הלשלים את החסר באוכל. במידה והוא מתנהג בצורה סבירה, לא אפטי, לא בוכה ללא הפסקה, משחק מעט, שותה ויש לו חיות בעניים - תני לו להעלות את החום ולהתמודד עצמאית עם אותו גורם שאליו נחשף. החוש האימאי, התבוננות ותשומת לב חשובים כאן ביותר. ישנם ילדים שממשיכים לתפקד עם חום של 40 מעולות (בת שלי למשל) וישנם ילדים ש"נמרחים" בחום של 38. לכל אחד מהילדים האלה צריכה להיות גישה אחרת. אני ממליצה בחום לרכוש ספר של דר' אבישי גרשוני "ילדות בריאה". יש בספר הסבר מאוד יפה ומעמיק על הנחיצות של חום לתהליכי ההתפתחות השונים של ילד וגם שיטות ביתיות וטביעיות להורדת חום ללא שימוש בתרופות. כמו כן מצרפת לינק לאתר של דר' יוסי רימר, שבעיניי חשוב להכיר אותו, וגם שם תוכלי למצוא הרבה אינפורמציה על חום, מחלות חום ובכלל נושאים שונים הקשורים לבריאות ילדנו. מקווה שעזרנו לך, רייך מרים מטפלת ברפואה סינית עתיקה מתמחה ברפואה סינית לתינוקות, לילדים ולמתבגרים.

למעלה