חום גוף של חתולים

דרורפפ

New member
חום גוף של חתולים

לאחרונה הלילות נהיו מעט קרירים, וכשאני מלטף את החתולים/גורים (השוהים בחצר שלי) אני מרגיש שהם 'קרים'. לשם השוואה, כשאני מלטף את הכלב בחצר של השכן, אני לא מרגיש שינוי בטמפרטורת הגוף שלו.

האם זה אופייני לחתולים? ... האם זה מחריף באופן הזה כשמזג האוויר נהיה קיצוני והטמפ' בהתאם?

ארמורגם

New member
בהחלט

גורים מתקשים לשמר את חום גופם יותר מאשר חתולים בוגרים או כלבים. ככלל, ככל שמסת הגוף גדולה יותר, כך שימור החום אפקטיבי יותר.

דרורפפ

New member
אז כיצד חתולים שורדים בחורף?

אם הגורים כאן, שיש להם מזון בשפע, מקומות נוחים/מוגנים לרבוץ בהם, הם משחקים כל היום, וישנים יחדיו, כל כך 'קרים' כשהטמפרטורה בסך הכל 20 מעלות, ללא רוחות או גשם, אז כיצד הם יכולים לשרוד חורף?

מעבר לחימום אקטיבי למלונות שלהם- כיצד ניתן לחמם אותם? האם נהוג 'להלביש' חתולים?

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל, מגע איננו אינדיקציה מוצלחת

התחושה שלנו לגבי חם וקר על פי מגע איננה ממש אובייקטיבית.
&nbsp
שנית, לטבע, כשהוא קיים, יש פתרונות משלו: שגרים שמתכרבלים יחד בחלל קטן, לעתים מאורה בתוך הקרקע, מחממים את הפרטים בשגר.
&nbsp
כמובן שבתנאים בעייתיים השרידות נמוכה. מרבית הגורים אינם שורדים את שנתם הראשונה מכל מיני סיבות. במקרה שלך, כושר ההשרדות עולה עקב האוכל והצחסה שאתה מספק.

דרורפפ

New member
האומנם התחושה שלנו אינה מדע מדויק

האומנם התחושה שלנו אינה בגדר מדע מדויק, אך השוואה בין שני בעלי חיים בתנאים דומים היא מאוד קלה. כשאני מלטף את הכלב בשעות היום או בשעות הלילה, אני לא מרגיש בהבדל. החתולים במשך שעות היום- חמים, בלילה הם 'קרים'.

בנוסף לכך: במשך היום הם נוטים 'לרבוץ' כשהם שוכבים על הצד, ועכשיו בלילות אני שם לב שהם בעיקר בישיבה 'צפופה', ישיבת תרנגול(?). הכלב לעומתם ממשיך לשכב על הצד גם בלילות הללו.

גם כאן הגורים מתכרבלים יחדיו, לפעמים מחובקים, לפעמים אחד על השני, וכפי שאמרתי הם כל הזמן משחקים/משתוללים. אם זה המצב בתנאי מזג אוויר כל כך נוחים, ומרחב מחיה אופטימלי, למעט מיזוג אוויר/מבנה מבודד, איני יכול אפילו לדמיין כמה 'קר' יהיה לגעת בהם במהלך החורף.

למעלה